Suroviny na vianočné pečenie
Akú vôňu cítite, keď si predstavíte Vianoce?
Pre niekoho je to jablko so škoricou, pre iných pomaranč, vanilka či kokos. Prevoňajte aj tento rok Váš dom alebo byt vianočným pečivom. Vône ukľudnia myseľ a naladia Vás na tú správnu Vianočnú atmosféru.
V našej ponuke nájdete vysokokvalitné suroviny na vianočné pečenie - v tejto kategórií sme pre Vás vybrali "klasiku".
Najpredávanejšie

Kvalitná belgická tmavá čokoláda Arabesque Noir s 58% kakaovej sušiny. Rýchlo a dobre sa rozpúšťa, ľahko sa spracováva, stačí pridať olej. Výrobkom dodáva skvelú chuť a lesk.
Je vhodná na poťahovanie, plnenie a dozdobovanie.
Použitie:
Všetko nasypeme do misky a zohrievame vo vodnom kúpeli, miešame, kým sa všetka hmota nespojí na krásnu lesklú polevu.

Kvalitná belgická biela čokoláda Arabesque Blanc s 29% kakaovej sušiny. Rýchlo a dobre sa rozpúšťa, ľahko sa spracováva, stačí pridať olej. Výrobkom dodáva skvelú chuť a lesk.
Je vhodná na poťahovanie, plnenie a dozdobovanie.
Použitie:
Všetko nasypeme do misky a zohrievame vo vodnom kúpeli, miešame, kým sa všetka hmota nespojí v krásnu lesklú polevu.

Dodajte svojim zákuskom, koláčom, dezertom a tortám príjemnú vanilkovú chuť s vanilkovým extraktom WILTON.
Aróma je čírej farby, takže neovplyvní žiadne farbivo, ktoré pridáte, ani prirodzenú farbu vašej polevy.
Ideálna aj na svadobné torty!

Návod na prípravu:
160 g fond citrón 190 g voda 800 g šľahačka (napr. Gamaro, Rosette)
Vyšľaháme šľahačku. Fond zmiešame s vlažnou vodou a túto zmes opatrne vmiešame do šľahačky. Použijeme priamo na dezert, potom necháme stuhnúť v chladničke približne 1 hodinu.

Kvalitná čokoládová poleva - stačí pridať olej (stužený tuk) podľa receptúry a poleva je hotová. Všetko nasypeme do misky a zohrievame vo vodnom kúpeli, miešame, kým sa všetka hmota nespojí v krásnu lesklú polevu.
Vhodné pre použitie v cukrárskej a cukrovinkárskej výrobe. Čokoládové kocky obsahujú minimálne 40,7 % kakaovej sušiny, z toho 25,6 % kakaového masla a 15,1 % hmotnosti beztukovej kakaovej sušiny.

Sladidlo, získané z dutiny a kôry brezy previsnutej. Je vhodné pre diabetikov a tých, ktorý držia redukčnú diétu, keďže oproti klasickému bielemu cukru má až o 40% nižšiu energetickú hodnotu.
V prírode sa bežne vyskytuje v niektorých druhoch ovocia. Má rovnakú sladivosť ako klasický biely cukor - používa sa rovnako.

BEZ ODPAĽOVANIA!!! Cesto iba zmiešate s ostatnými surovinami a vytlačíte na plech. Nemusíte sa trápiť so zložitým odpaľovaním cesta.
Na jedno použitie ide iba 100g zmesi. Celé balenie Vám teda vystačí na 5 použití. Môžete z neho urobiť veterníky, venčeky, eclairs (rožteky),... Pri základnom recepte Vám zo 100g zmesi vyjde približne 20 veterníkov, 30 venčekov alebo 25 eclair (banánikov).
Na plech nestriekajte cesto veľmi blízko seba, lebo pri pečení cesto pekne naskočí (zväčší objem).
RECEPT na cesto v písanej forme je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Farebná čokoláda BIELA Deco Melts je po rozpustení vhodná na omáčanie, tvorenie čokoládových dekorácií, zdobenie alebo ju môžete využiť ako polevu na torty, zákusky alebo medovníky.
Niižšie nájdete video v ktorom sú ukázané spôsoby ako môžete využiť Deco Melts.
Návod na prípravu:
1. Rozpúšťajte čokoládu v mikrovlnke po dobu 15-20 sekúnd do mikrovlnky s výkonom 500W.
2. Vyberte čokoládu z mikrovlnky a dobre ju premiešajte.
3. Znova ju rozpúšťajte v mikrovlnke 15-20 sekúnd.
4. Čokoládu a vyberte a znovu premiešajte.
5. Opakujte, kým všetky kúsky čokolády nebudú rozpustené.
Pre vytvorenie tenšej vrstvy je vhodné pridať pár kvapiek rastlinného oleja. Ak čokoláda stuhne, je možné ju znova rozpustiť a používať naďalej.

Farebná čokoláda LIMETKOÁ ZELENÁ Deco Melts 250g
NEOBSAHUJÚ AZO FARBIVÁ, genetický modifikovaný cukor ani soju.
Ľahko sa roztopí a to aj opakovane!
Vhodná do mikrovlnky aj na prípravu vo vodnom kúpeli.
Mikrovlnka: Nasypte čokoládu do misky a ohrievajte na max 500 W. Vyberte misku každých 15-20 sekúnd a zamiešajte. Prestaňte ohrievať, keď je čokoláda skoro rozpustená, ale stále vidíte maličké kúsky čokolády. Miešaním sa pomaly rozpustia.
Pre redšiu čokoládu pridajte pár kvapiek oleja. Pre hustejšiu zas pár kvapiek vody.

Farebná čokoláda BIELA Deco Melts je po rozpustení vhodná na omáčanie, tvorenie čokoládových dekorácií, zdobenie alebo ju môžete využiť ako polevu na torty, zákusky alebo medovníky.
,Niižšie nájdete video v ktorom sú ukázané spôsoby ako môžete využiť Deco Melts.
Návod na prípravu:
1. Rozpúšťajte čokoládu v mikrovlnke po dobu 15-20 sekúnd do mikrovlnky s výkonom 500W.
2. Vyberte čokoládu z mikrovlnky a dobre ju premiešajte.
3. Znova ju rozpúšťajte v mikrovlnke 15-20 sekúnd.
4. Čokoládu a vyberte a znovu premiešajte.
5. Opakujte, kým všetky kúsky čokolády nebudú rozpustené.
Pre vytvorenie tenšej vrstvy je vhodné pridať pár kvapiek rastlinného oleja. Ak čokoláda stuhne, je možné ju znova rozpustiť a používať naďalej.

Fondant je pevná biela cukrová hmota, z ktorej sa pripravuje poleva na múčniky, zákusky a torty. Používa sa hlavne na punčové rezy a torty, veterníky, venčeky ale je vhodný aj na prípravu trvanlivých plniek a krémov.
NÁVOD na polevu:
Na 800g fondantu pridajte cca 30 ml vody a za stáleho miešania zohrejte nad parou, alebo pomaly na kraji šporáka na 38°C.
HUSTEJŠÍ (ako je uvedené v recepte): na poliatie venčekov, veterníkov a na vrchy toriet alebo zákuskov
REDŠÍ: na namáčanie ovocných špicov (pridajte o trochu viac vody)
NÁVOD na trvanlivú plnku:
- ľahká krémová plnka vhodná do trvanlivého pečiva a zákuskov
- napriek tomu že je krémová je nadýchaná
- vydrží omnoho dlhšie ako vydržia klasické plnky
800 g fondant
700 g cukrárske maslo
700 g tuk Zeelback
50-80g ochucovacia pasta (originálna talianska zmrzlinová pasta vynikajúcej kvality - vybrať si môžete z množstva chutí)
Postup:
Zmäknuté cukrárske maslo a tuk Zeelback zmiešajte najprv na pomalých otáčkach, potom ho chvíľu šľahajte na vysokých otáčkach
Medzitým nad parou ohrejte fondant na takú teplotu, že keď do neho ponoríte prst už je horúci.
Potom začnete tento teplý fondant POMALY a tenkým prúdom prilievať do maslovej zmesy a stále šľaháte na vysokých otáčkach.
Počas prilievania fondantu sa zväčší objem maslového krému najmenej o polovicu (aj viac).
Podľa chuti pridáte ochucovaciu pastu a plnku ešte pomaly šľaháte ďalej, aby sa pasta dobre premiešala s krémom.

Pomarančová emulzia LorAnn
Emulzie sú prvou voľbou profesionálnych cukrárov!
Prečo si profesionáli vždy vyberú emulziu a nie extrakt? Emulzia má lepšie vlastnosti, robustnejšiu (silnejšiu) chuť, je bez alkoholu a čo je hlavné - keď je vystavená vyšším teplotám pri pečení, tak nevyprchá.
Pred použitím treba dobre pretrepať.

Citrónová emulzia LorAnn
Emulzie sú prvou voľbou profesionálnych cukrárov!
Prečo si profesionáli vždy vyberú emulziu a nie extrakt? Emulzia má lepšie vlastnosti, robustnejšiu (silnejšiu) chuť, je bez alkoholu a čo je hlavné - keď je vystavená vyšším teplotám pri pečení, tak nevyprchá.
Pred použitím treba dobre pretrepať.

Rumová emulzia LorAnn
Emulzie sú prvou voľbou profesionálnych cukrárov!
Prečo si profesionáli vždy vyberú emulziu a nie extrakt? Emulzia má lepšie vlastnosti, robustnejšiu (silnejšiu) chuť a čo je hlavné - keď je vystavená vyšším teplotám pri pečení, tak nevyprchá.
Pred použitím treba dobre pretrepať.