veľké balenia
Najpredávanejšie

Výhodné balenie.
Cukrárska poťahová hmota vo veľkom výhodnom balení je vhodná na poťahovanie toriet a zákuskov, môže sa farbiť potravinárskymi farbami a vymodelujete z nej aj rôzne postavičky a kvietky.

Pomocou poťahovacej hmoty K3 potiahnete tortu na svadbu či oslavu, ozdobíte ňou Vaše dezerty.
Nie je vhodná na farbenie tmavých odtieňov, farbite len gélovou farbou a pridajte malé množstvo pre docielenie svetlého odtieňu.
Pred poťahovaním dajte hmotu schladiť do chladničky, premieste a pri vaľkaní podsýpajte LEN MAIZENOU (kukuričný škrob).
Výhody hmoty:
- vhodná na poťahovanie aj modelovanie
- je poddajná, dobre sa s ňou pracuje
- je plastická a na rozdiel od iných hmôt nerobí záhyby
- môže sa farbiť gélovými farbami alebo nastriekať jedlým sprejom
V letných mesiacoch (ak máte teplo a hmota je veľmi mäkká) dajte hmotu K3 na chvíľu do chladničky, aby sa s ňou lepšie pracovalo.
NÁŠ TIP: ak robíte tortu, odporúčame dať pod poťahovú hmotu hustú čokoládovú ganache alebo vymiešané maslo s cukrom v pomere 1:1 (napr. 200g maslo + 200g cukor práškový).

Biela tvárna a poddajná hmota s mandľovou vôňou a chuťou je určená hlavne na modelovanie figúrok, kvietkov, ozdôb, ale je vhodná aj na poťahovanie toriet.
Zloženie: cukor, glukózový sirup, rastlinný tuk (palmový), voda, stabilizátory E422, E415, E466, aróma, emulgátor E472c, konzervačná látka E202. Môže obsahovať stopy mandlí.
Výživové hodnoty na 100g:
Energia: 1680kj/401kcal
Tuky (z toho nasýtené MK): 4,5g (3,6g)
Sacharidy (z toho cukry): 89g (80g)
Bielkoviny: 0g
Soľ: 0,04g
Skladujte v suchu max do 25°C, pri vlhkosti max 70%.
Výrobca: Odense, Dánsko
Minimálna trvanlivosť 13 mesiacov od dátumy výroby.

Cukrárska poťahová hmota biela Rainbow slúži na poťahovanie toriet a modelovanie figúrok.
Pomocou poťahovacej a modelovacej cukrárskej hmoty potiahnete tortu na svadbu aj oslavu, ozdobíte ňou Vaše dezerty alebo z nej vymodelujete rôzne figúrky či kvietky.
Má výbornú odolnosť voči nízkym teplotám a vlhkosti.

Fondant je pevná biela cukrová hmota, z ktorej sa pripravuje poleva na múčniky, zákusky a torty. Používa sa hlavne na punčové rezy a torty, veterníky, venčeky ale je vhodný aj na prípravu trvanlivých plniek a krémov.
NÁVOD na polevu:
Na 800g fondantu pridajte cca 30 ml vody a za stáleho miešania zohrejte nad parou, alebo pomaly na kraji šporáka na 38°C.
HUSTEJŠÍ (ako je uvedené v recepte): na poliatie venčekov, veterníkov a na vrchy toriet alebo zákuskov
REDŠÍ: na namáčanie ovocných špicov (pridajte o trochu viac vody)
NÁVOD na trvanlivú plnku:
- ľahká krémová plnka vhodná do trvanlivého pečiva a zákuskov
- napriek tomu že je krémová je nadýchaná
- vydrží omnoho dlhšie ako vydržia klasické plnky
800 g fondant
700 g cukrárske maslo
700 g tuk Zeelback
50-80g ochucovacia pasta (originálna talianska zmrzlinová pasta vynikajúcej kvality - vybrať si môžete z množstva chutí)
Postup:
Zmäknuté cukrárske maslo a tuk Zeelback zmiešajte najprv na pomalých otáčkach, potom ho chvíľu šľahajte na vysokých otáčkach
Medzitým nad parou ohrejte fondant na takú teplotu, že keď do neho ponoríte prst už je horúci.
Potom začnete tento teplý fondant POMALY a tenkým prúdom prilievať do maslovej zmesy a stále šľaháte na vysokých otáčkach.
Počas prilievania fondantu sa zväčší objem maslového krému najmenej o polovicu (aj viac).
Podľa chuti pridáte ochucovaciu pastu a plnku ešte pomaly šľaháte ďalej, aby sa pasta dobre premiešala s krémom.

Fondant je pevná biela cukrová hmota, z ktorej sa pripravuje poleva na múčniky, zákusky a torty. Používa sa hlavne na punčové rezy a torty, veterníky, venčeky ale je vhodný aj na prípravu trvanlivých plniek a krémov.
NÁVOD na polevu:
Na 800g fondantu pridajte cca 30 ml vody a za stáleho miešania zohrejte nad parou, alebo pomaly na kraji šporáka na 38°C.
HUSTEJŠÍ (ako je uvedené v recepte): na poliatie venčekov, veterníkov a na vrchy toriet alebo zákuskov
REDŠÍ: na namáčanie ovocných špicov (pridajte o trochu viac vody)
NÁVOD na trvanlivú plnku:
- ľahká krémová plnka vhodná do trvanlivého pečiva a zákuskov
- napriek tomu že je krémová je nadýchaná
- vydrží omnoho dlhšie ako vydržia klasické plnky
800 g fondant
700 g cukrárske maslo
700 g tuk Zeelback
50-80g ochucovacia pasta (originálna talianska zmrzlinová pasta vynikajúcej kvality - vybrať si môžete z množstva chutí)
Postup:
Zmäknuté cukrárske maslo a tuk Zeelback zmiešajte najprv na pomalých otáčkach, potom ho chvíľu šľahajte na vysokých otáčkach
Medzitým nad parou ohrejte fondant na takú teplotu, že keď do neho ponoríte prst už je horúci.
Potom začnete tento teplý fondant POMALY a tenkým prúdom prilievať do maslovej zmesy a stále šľaháte na vysokých otáčkach.
Počas prilievania fondantu sa zväčší objem maslového krému najmenej o polovicu (aj viac).
Podľa chuti pridáte ochucovaciu pastu a plnku ešte pomaly šľaháte ďalej, aby sa pasta dobre premiešala s krémom.

Fondant je hotová cukrová poleva na múčniky, zákusky a torty.
Používa sa hlavne na punčové rezy, punčové kocky, ovocné ružové špice a na punčové torty.
NÁVOD:
Na 800g fondantu pridajte cca 30 ml vody a za stáleho miešania zohrejte na 38°C nad parou, alebo na šporáku pri nízkej teplote aby sa Vám hmota nepripálila.
HUSTEJŠÍ: na polevu punčových rezov (ako je uvedené v recepte)
REDŠÍ: na namáčanie ovocných ružových špicov (pridajte o trochu viac vody)

Poťahovacia a modelovacia hmota, ktorú používajú profesionálny cukrári po celej Európe. Avšak aj začínajúcim cukrárom umožní ľahkú prácu s poťahovaním a modelovaním.
Hmota White Icing je určená na poťahovanie korpusov ale predovšetkým na modelovanie. Ľahko sa s ňou pracuje, má neutrálnu snehovo bielu farbu, ktorú možno v prípade potreby zafarbiť potravinárskymi farbami, má jemnú sladkú chuť a v chladničke nevlhne.
Najväčšou prednosťou tejto hmoty je jej pružnosť. Môžete poťahovať tortu hmotou vyvaľkanou na tenkú hrúbku, ktorá sa vám nebude trhať alebo praskať. Zároveň však rýchlo tvrdne.
White Icing je jedna z najvhodnejších hmôt na modelovanie - vytvoríte z nej kvety, postavičky a rôzne drobné dekorácie. Ak chcete ušetriť čas modelovaním odporúčame zakúpenie silikónových foriem do ktorých túto hmotu natlačíte a za krátky čas máte hotové jedlé dekorácie.

Jedinečný výrobok na trhu! Jednoduchá príprava.
Hotová hmota je smotanovo bielej farby s jemne mandľovou chuťou, má elastickú konzistenciu a pri modelovaní sa nelepí. Nevysychá a preto je možné s ňou pracovať aj niekoľko dní. Príjemne vonia, má prirodzenú chuť a pri pracovaní je pružná a dobre tvarovateľná.
Zachováva si vláčnosť aj po pridaní kakaového prášku.
Z hmoty možno:
- vypichovať drobné tvary na zdobenie medovníkov, alebo dezertov
- vyrobiť bohatú kvetinovú dekoráciu slávnostných tort
- modelovať postavičky
- vyrobiť čipku / krajku (za pomoci silikónovej formy)
- poťahovať torty alebo dezerty
Návod ako si vyrobiť modelovaciu a poťahovaciu hmotu nájdete dole v detailnom popise.

Profesionálna kvalitná poťahová hmota vhodná na poťahovanie a modelovanie.
Je odolná voči teplotným výkyvom a vlhkosti. Vysoká elasticita umožňuje hmotu vyvaľkať na potrebnú hrúbku a veľkosť. Hmotu je možné zafarbiť jedlými farbami.

Poťahová a modelovacia hmota FunCakes ČIERNA Raven Black
- kvalitná hmota vyrobená v Európe
- jemná chuť, nie veľmi sladká
- neobsahuje lepok ani laktózu
- vhodná na poťahovanie aj modelovanie
- ľahko sa s ňou pracuje, je flexibilná (plastická)
- po použití jemne tvrdne, ale nepraská
Pri vaľkaní podsypávajte kukuričným škrobom (maizena).
Na tortu s priemerom 24 - 26cm potrebujete okolo 500g až 700g hmoty (záleží od výšky torty). Do modelovaných dekorácií môžete pre lepšie tvrdnutie pridať 1 lyžičku TYLO púdru na každých 250g hmoty (prípadne aj kúsok vody).