Arómy a koreniny
Najpredávanejšie

Škorica je prírodný prostriedok, ktorý má hypoglykemický účinok, t.j. reguluje hladinu cukru v krvi. Je tiež výborná pri usmerňovaní telesnej hmotnosti a pomáha pri Alzheimerovej chorobe. Vďaka antibiotickým a protiinfekčným účinkom je škorica s medom považovaná za najvhodnejšiu prírodnú prevenciu pred chrípkou, prechladnutím či angínou. Med je prirodzené antibiotikum a jeho sila sa škoricou ešte zosilní.
Ďalšie pozitívne účinky:
- zlepšuje trávenie
- zmierňuje nevoľnosť
- pôsobí proti nachladnutiu
- uľavuje od bolestí svalov a kĺbov
- znižuje prejavy reumatizmu
- je účinná v boji proti infekcii
- účinkuje proti celulitíde
- pomáha znižovať zlý cholesterol (ten priaznivý ponecháva)
- podporuje chuť do jedla
- zmierňuje menštruačné problémy
- pôsobí proti kašľu

Spracovanie:
Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom, je najšetrnejší proces konzervácie, pri ktorom sa sušené bylinky ihneď po zbere hlboko zmrazia a potom sa uzavrú do vákuovej komory. Vo vákuu sa kryštáliky ľadu vyparia a surovina stratí 95% svojej hmotnosti. Týmto spôsobom sa bazalka zbaví iba vody a všetky vonné látky zostanú zachované. To nemožno docieliť sebešetrnějším sušením teplým vzduchom.
Použitie oregana v kuchyni:
Oregano je neodmysliteľne späté s talianskou kuchyňou. Pridáva sa do omáčok z paradajok aj na pečené mäsá alebo do mäsových náplní do cestovín ako sú ravioly a lasagne. Spolu s bazalkou tvoria dokonalý "tím" na pizzi.
V gréckej kuchyni sa s obľubou pridáva do zeleninových šalátov, pri nakladaní olív alebo na syr feta, ktorý sa nakladá do olivového oleja s cesnakom a s bylinkami.
Známe je tiež použitie oregana v mexickej kuchyni, kam sa dostalo zo Španielska. Používa sa do chilli con carne, čo je pálivá zmes mäsa často s fazuľou a kukuricou. Oregano sa tu často používa v kombinácii rôznymi druhmi chilli, rascou a sušeným cesnakom či cibuľou.
Liečivé účinky oregana:
Má protizápalové účinky a preto sa používa pri zápaloch a bolestiach v krku. Pomáha aj pri črevných ťažkostiach a podporuje trávenie. Dezinfekčný účinok oregana sa využíva aj pri liečbe ekzémov, vyrážok, podráždenia a plesňových ochorení.
Čaje z oregana pomáhajú pri psychickom vyčerpaní organizmu a na upokojenie mysle. Pre tieto svoje účinky získalo oregano aj svoj krásny slovenský názov pamajorán.

Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom, je najšetrnejší proces konzervácie, pri ktorom sa sušené bylinky ihneď po zbere hlboko zmrazia a potom sa uzavrú do vákuovej komory. Vo vákuu sa kryštáliky ľadu vyparia a surovina stratí 95% svojej hmotnosti. Týmto spôsobom sa bazalka zbaví iba vody a všetky vonné látky zostanú zachované. To nemožno docieliť sebešetrnějším sušením teplým vzduchom.
Použitie oregana v kuchyni:
Oregano je neodmysliteľne späté s talianskou kuchyňou. Pridáva sa do omáčok z paradajok aj na pečené mäsá alebo do mäsových náplní do cestovín ako sú ravioly a lasagne. Spolu s bazalkou tvoria dokonalý "tím" na pizzi.
V gréckej kuchyni sa s obľubou pridáva do zeleninových šalátov, pri nakladaní olív alebo na syr feta, ktorý sa nakladá do olivového oleja s cesnakom a s bylinkami.
Známe je tiež použitie oregana v mexickej kuchyni, kam sa dostalo zo Španielska. Používa sa do chilli con carne, čo je pálivá zmes mäsa často s fazuľou a kukuricou. Oregano sa tu často používa v kombinácii rôznymi druhmi chilli, rascou a sušeným cesnakom či cibuľou.
Liečivé účinky oregana:
Má protizápalové účinky a preto sa používa pri zápaloch a bolestiach v krku. Pomáha aj pri črevných ťažkostiach a podporuje trávenie. Dezinfekčný účinok oregana sa využíva aj pri liečbe ekzémov, vyrážok, podráždenia a plesňových ochorení.
Čaje z oregana pomáhajú pri psychickom vyčerpaní organizmu a na upokojenie mysle. Pre tieto svoje účinky získalo oregano aj svoj krásny slovenský názov pamajorán.

Čerešňová emulzia LorAnn
Emulzie sú prvou voľbou profesionálnych cukrárov!
Prečo si profesionáli vždy vyberú emulziu a nie extrakt? Emulzia má lepšie vlastnosti, robustnejšiu (silnejšiu) chuť, je bez alkoholu a čo je hlavné - keď je vystavená vyšším teplotám pri pečení, tak nevyprchá.
Pred použitím treba dobre pretrepať.

Kávová emulzia LorAnn
Emulzie sú prvou voľbou profesionálnych cukrárov!
Prečo si profesionáli vždy vyberú emulziu a nie extrakt? Emulzia má lepšie vlastnosti, robustnejšiu (silnejšiu) chuť a čo je hlavné - keď je vystavená vyšším teplotám pri pečení, tak nevyprchá.
Pred použitím treba dobre pretrepať.

Mandľová emulzia LorAnn
Emulzie sú prvou voľbou profesionálnych cukrárov!
Prečo si profesionáli vždy vyberú emulziu a nie extrakt? Emulzia má lepšie vlastnosti, robustnejšiu (silnejšiu) chuť, je bez alkoholu a čo je hlavné - keď je vystavená vyšším teplotám pri pečení, tak nevyprchá.
Pred použitím treba dobre pretrepať.

Pomarančová emulzia LorAnn
Emulzie sú prvou voľbou profesionálnych cukrárov!
Prečo si profesionáli vždy vyberú emulziu a nie extrakt? Emulzia má lepšie vlastnosti, robustnejšiu (silnejšiu) chuť, je bez alkoholu a čo je hlavné - keď je vystavená vyšším teplotám pri pečení, tak nevyprchá.
Pred použitím treba dobre pretrepať.

Rumová emulzia LorAnn
Emulzie sú prvou voľbou profesionálnych cukrárov!
Prečo si profesionáli vždy vyberú emulziu a nie extrakt? Emulzia má lepšie vlastnosti, robustnejšiu (silnejšiu) chuť a čo je hlavné - keď je vystavená vyšším teplotám pri pečení, tak nevyprchá.
Pred použitím treba dobre pretrepať.