Zmes na ODPAĽOVANÉ CESTO bez odpaľovania 500g
Kód: 1098Súvisiaci tovar

Vynikajúci na prípravu krémových a pudingových dezertov na priamy konzum (napr. šodó, puding), krémov a plniek do tort a zákuskov, jemného cesta a korpusov (napr. bábovky, piškótové cesto a pod.).
Krémový prášok je to isté, ako Zlatý klas - akurát oveľa výhodnejšie, väčšie a vhodné pre domáce cukrárky, ktoré veľa pečú.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Nenahraditeľný pomocník pre tých, ktorý chcú upiecť viac za menej času. Využijete ho hlavne na prípravu krémových plniek namiesto vareného pudingu, ale aj na ochutenie šľahačky napr. do veterníkov, alebo iných krémov, kde ste doteraz používali varený puding.
Z tejto zmesi pripravíte chutný vanilkový puding a navyše bez varenia. Má jemnú chuť a správnu konzistenciu pre všetky cukrárenské výrobky.
Navyše disponuje vynikajúcou odolnosťou pri pečení.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

V LETNÝCH MESIACOCH posielame šľahačky NA VLASTNÚ ZODPOVEDNOSŤ, kvôli vysokým teplotám.
GAMARO - rastlinná smotana vynikajúcej chuti s veľkým nášľahom (3 až 4-násobne), vhodná na plnenie a zdobenie cukrárskych výrobkov. Hotová plnka je ľahká - nadýchaná a omnoho menej kalorická, ako plnky pripravené s mascarpone.
Využijete ju na plnenie veterníkov, všetkých druhov krémešov, na Pavlove tortičky a všade tam, kde ste zvyknutý používať živočíšnu smotanu. Do vyšľahanej smotany môžete pridať aj rôzne fondy, ochucovacie pasty, pudingové krémy, alebo ovocné náplne.
Vyšľahaná šľahačka, ale aj krémy a plnky pripravené zo šľahačky GAMARO sú vhodné aj na mrazenie.
NÁVOD:
Na každých 500 ml šľahačky pridajte postupne 100 ml studenej vody v tom momente, kedy šľahačka začína hustnúť. Po pridaní vody ešte šľahajte ďalej - šľahačka zväčší svoj objem a je krásne nadýchaná.
Otvorenú nevyšľahanú smotanu skladujte v chlade do 6°C.
OBSAHUJE MLIEČNU BIELKOVINU (viď zloženie pod receptom).
RECEPTY NÁJDETE DOLE V DETAILNÝCH INFORMÁCIÁCH ⬇

Svetová špecialita!
Red Velvet torta, v preklade „Červený zamat“ pochádza údajne z New Yorku, z hotelu Waldorf-Astoria. Nechajte sa aj vy okúzliť červenou farbou korpusu, ktorá krásne kontrastuje s bielym krémom.
Okrem torty môžete zmes použiť aj na red-velvet rolády, muffin, cupcake alebo rezy.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Špeciálna zmes na prípravu cukrárskej jemnej piškóty, akú z bežných surovín neupečiete!
Piškotová zmes je vhodná na pečenie tortových korpusov a piškótových plátov na zákusky. Odporúčame plniť šľahačkovými plnkami, ktoré zvýraznia chuť lahodnej piškóty.
Bezlepková variantu nájdete TU.
KOĽKO PLÁTOV NAPEČIEM Z TEJTO HMOTY?
Okrúhle: 5 plátov veľkosti Ø 23 cm
Obdĺžnik: 4 tenké pláty alebo 2 hrubšie pláty veľkosti 20x30 cm. Maxi plech veľkosti 30x40 cm = 2 tenké pláty alebo 1 hrubší plát
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Špeciálna zmes na prípravu cukrárskej jemnej piškóty, akú z bežných surovín neupečiete!
Piškotová zmes je vhodná na pečenie tortových korpusov a piškótových plátov na zákusky. Odporúčame plniť šľahačkovými plnkami, ktoré zvýraznia chuť lahodnej piškóty.
KOĽKO PLÁTOV NAPEČIEM Z TEJTO HMOTY?
Okrúhle: 10 plátov veľkosti Ø 23 cm
Obdĺžnik: 8 tenkých plátov alebo 4 hrubšie pláty veľkosti 20x30 cm. Maxi plech veľkosti 30x40 cm = 4 tenké pláty alebo 2 hrubšie pláty
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

BEZ ODPAĽOVANIA!!! Cesto iba zmiešate s ostatnými surovinami a vytlačíte na plech. Nemusíte sa trápiť so zložitým odpaľovaním cesta.
Na jedno použitie ide iba 100g zmesi. Celé balenie Vám teda vystačí na 5 použití. Môžete z neho urobiť veterníky, venčeky, eclairs (rožteky),... Pri základnom recepte Vám zo 100g zmesi vyjde približne 20 veterníkov, 30 venčekov alebo 25 eclair (banánikov).
Na plech nestriekajte cesto veľmi blízko seba, lebo pri pečení cesto pekne naskočí (zväčší objem).
RECEPT na cesto v písanej forme je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Výhodné veľké balenie vo vedierku.
Špeciálna zmes na prípravu cukrárskej jemnej piškóty, akú z bežných surovín neupečiete!
Piškotová zmes je vhodná na pečenie tortových korpusov a piškótových plátov na zákusky. Odporúčame plniť šľahačkovými plnkami, ktoré zvýraznia chuť lahodnej piškóty.
KOĽKO PLÁTOV NAPEČIEM Z TEJTO HMOTY?
Okrúhle: 45 plátov veľkosti Ø 23 cm
Obdĺžnik: 36 tenkých plátov alebo 18 hrubších plátov veľkosti 20x30 cm. Maxi plech veľkosti 30x40 cm = 18 tenkých plátov alebo 9 hrubších plátov
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Nenahraditeľný pomocník pre tých, ktorý chcú upiecť viac za menej času. Využijete ho hlavne na prípravu krémových plniek namiesto vareného pudingu, ale aj na ochutenie šľahačky napr. do veterníkov, alebo iných krémov, kde ste doteraz používali varený puding.
Puding pripravený z tejto Zmesy na rýchlu prípravu vanilkového pudingu BEZ VARENIA, má jemnú chuť a správnu konzistenciu pre všetky cukrárenské výrobky.
Navyše disponuje vynikajúcou odolnosťou pri pečení.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Fondant je pevná biela cukrová hmota, z ktorej sa pripravuje poleva na múčniky, zákusky a torty. Používa sa hlavne na punčové rezy a torty, veterníky, venčeky ale je vhodný aj na prípravu trvanlivých plniek a krémov.
NÁVOD na polevu:
Na 800g fondantu pridajte cca 30 ml vody a za stáleho miešania zohrejte nad parou, alebo pomaly na kraji šporáka na 38°C.
HUSTEJŠÍ (ako je uvedené v recepte): na poliatie venčekov, veterníkov a na vrchy toriet alebo zákuskov
REDŠÍ: na namáčanie ovocných špicov (pridajte o trochu viac vody)
NÁVOD na trvanlivú plnku:
- ľahká krémová plnka vhodná do trvanlivého pečiva a zákuskov
- napriek tomu že je krémová je nadýchaná
- vydrží omnoho dlhšie ako vydržia klasické plnky
800 g fondant
700 g cukrárske maslo
700 g tuk Zeelback
50-80g ochucovacia pasta (originálna talianska zmrzlinová pasta vynikajúcej kvality - vybrať si môžete z množstva chutí)
Postup:
Zmäknuté cukrárske maslo a tuk Zeelback zmiešajte najprv na pomalých otáčkach, potom ho chvíľu šľahajte na vysokých otáčkach
Medzitým nad parou ohrejte fondant na takú teplotu, že keď do neho ponoríte prst už je horúci.
Potom začnete tento teplý fondant POMALY a tenkým prúdom prilievať do maslovej zmesy a stále šľaháte na vysokých otáčkach.
Počas prilievania fondantu sa zväčší objem maslového krému najmenej o polovicu (aj viac).
Podľa chuti pridáte ochucovaciu pastu a plnku ešte pomaly šľaháte ďalej, aby sa pasta dobre premiešala s krémom.

BEZ ODPAĽOVANIA!!! Cesto iba zmiešate s ostatnými surovinami a vytlačíte na plech. Nemusíte sa trápiť so zložitým odpaľovaním cesta.
Na jedno použitie ide iba 100g zmesi. Celé balenie Vám teda vystačí na 5 použití. Môžete z neho urobiť veterníky, venčeky, eclairs (rožteky),... Pri základnom recepte Vám zo 100g zmesi vyjde približne 20 veterníkov, 30 venčekov alebo 25 eclair (banánikov).
Na plech nestriekajte cesto veľmi blízko seba, lebo pri pečení cesto pekne naskočí (zväčší objem).
RECEPT na cesto v písanej forme je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Fondant je pevná biela cukrová hmota, z ktorej sa pripravuje poleva na múčniky, zákusky a torty. Používa sa hlavne na punčové rezy a torty, veterníky, venčeky ale je vhodný aj na prípravu trvanlivých plniek a krémov.
NÁVOD na polevu:
Na 800g fondantu pridajte cca 30 ml vody a za stáleho miešania zohrejte nad parou, alebo pomaly na kraji šporáka na 38°C.
HUSTEJŠÍ (ako je uvedené v recepte): na poliatie venčekov, veterníkov a na vrchy toriet alebo zákuskov
REDŠÍ: na namáčanie ovocných špicov (pridajte o trochu viac vody)
NÁVOD na trvanlivú plnku:
- ľahká krémová plnka vhodná do trvanlivého pečiva a zákuskov
- napriek tomu že je krémová je nadýchaná
- vydrží omnoho dlhšie ako vydržia klasické plnky
800 g fondant
700 g cukrárske maslo
700 g tuk Zeelback
50-80g ochucovacia pasta (originálna talianska zmrzlinová pasta vynikajúcej kvality - vybrať si môžete z množstva chutí)
Postup:
Zmäknuté cukrárske maslo a tuk Zeelback zmiešajte najprv na pomalých otáčkach, potom ho chvíľu šľahajte na vysokých otáčkach
Medzitým nad parou ohrejte fondant na takú teplotu, že keď do neho ponoríte prst už je horúci.
Potom začnete tento teplý fondant POMALY a tenkým prúdom prilievať do maslovej zmesy a stále šľaháte na vysokých otáčkach.
Počas prilievania fondantu sa zväčší objem maslového krému najmenej o polovicu (aj viac).
Podľa chuti pridáte ochucovaciu pastu a plnku ešte pomaly šľaháte ďalej, aby sa pasta dobre premiešala s krémom.
Podrobný popis
ZÁKLADNÝ RECEPT na odpaľované cesto
Zo základného receptu (1/5 balíka) napečiete približne 20 veterníkov, 30 venčekov alebo 25 eclair (banánikov). Z celého balíka teda 5x toľko.
- 100 g zmes na odpaľované cesto
- 150 g vyklepnuté vajcia bez škrupiny (cca 3-4 ks)
- 100 g voda
- 100 g rastlinný olej
Ingrediencie miešajte v kuchynskom robote najprv pomaly 1 minútu a potom rýchlo po dobu 5 minút.
Vymiešanú hmotu naplňte do cukrárskeho vrecúška s hviezdicovou špičkou a striekajte na plech na silikónovú alebo teflónovú podložku požadovaný tvar (pokiaľ takúto podložku nemáte, použite mastný papier).
Dajte do vyhriatej rúry na 180°C a pečte približne 15 minút (čas záleží od tvaru a veľkosti). Počas pečenia rúru nesmiete otvoriť prvých 7 minút, lebo by cesto padlo. Ak máte na dvierkach sklo, neotvárajte rúru ani potom.
Dodatočné parametre
Kategória: | Cukrárske zmesi, múky |
---|---|
Laktóza/mlieko: | bez laktózy |
Vajcia: | bez vajec |
Sója: | bez sóje |
Sezam: | bez sezamu |
Orechy: | bez orechov |
Arašidy: | bez arašidov |
Cukor: | bez cukru |
? Zloženie: | PŠENIČNÁ múka, PŠENIČNÝ škrob, kukuričný škrob, kypriaci prášok (uhličitan sodný, dihydrogéndifosforečnan sodný), soľ |
Skladovanie: | skladovať v suchu do 24°C, vždy dobre uzatvorené |
Krajina pôvodu: | Holandsko |
Výživové údaje na 100g: |

Špeciálna zmes na prípravu cukrárskej jemnej piškóty, akú z bežných surovín neupečiete!
Zmes na piškótové cesto je vhodná na pečenie tortových korpusov a piškótových plátov na zákusky. Odporúčame plniť šľahačkovými plnkami, ktoré zvýraznia chuť lahodnej piškóty.
KOĽKO PLÁTOV NAPEČIEM Z TEJTO HMOTY?
Okrúhle: 5 plátov veľkosti Ø 23 cm
Obdĺžnik: 4 tenké pláty alebo 2 hrubšie pláty veľkosti 20x30 cm. Maxi plech veľkosti 30x40 cm = 2 tenké pláty alebo 1 hrubší plát
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Špeciálna zmes na prípravu cukrárskej jemnej piškóty, akú z bežných surovín neupečiete!
Piškotová zmes je vhodná na pečenie tortových korpusov a piškótových plátov na zákusky. Odporúčame plniť šľahačkovými plnkami, ktoré zvýraznia chuť lahodnej piškóty.
KOĽKO PLÁTOV NAPEČIEM Z TEJTO HMOTY?
Okrúhle: 10 plátov veľkosti Ø 23 cm
Obdĺžnik: 8 tenkých plátov alebo 4 hrubšie pláty veľkosti 20x30 cm. Maxi plech veľkosti 30x40 cm = 4 tenké pláty alebo 2 hrubšie pláty
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Vďaka tejto špeciálnej cukrárskej zmesi bude váš cheesecake vždy vláčny a na vzhľad dokonalý bez praskliniek (pri dodržaní postupu).
Nemusíte pridávať toľko vajec ako v klasických receptoch a v rúre počas pečenia nepotrebujete mať žiadnu nádobu s vodou!
Stačí iba zmiešať suroviny a máte hotovú plnku.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Čarovný krém - Enchanted Cream
Pomocou tejto zmesi si za pár sekúnd pripravíte nadýchaný snehovobiely krém vanilkovej chuti. Môžete ho použiť na:
- dekoráciu a plnenie cupcakeov
- plnenie aj obtieranie toriet
- na prípravu jedlých ružičiek z krému
Má veľmi dobrý nášľah - zo základnej dávky budete mať plný kotlík krému (klasický kuchynský robot).
Príprava je jednoduchá - na 150g zmesi stačí pridať 200 ml trvanlivého mlieka alebo vody (ideálne je použiť mlieko) a šľahať 3 minúty na vysokej rýchlosti. Hotovo!
Výhody krému:
- oproti klasickému maslovému krému je oveľa jemnejší a má snehovobielu farbu
- môžete si ho dochutiť podľa Vašich predstáv
- môže sa farbiť potravinárskou farbou (napr. gélovou Wilton)
- príjemná jemne vanilková chuť - chutí prírodne, nie umelo (ak použijete trvanlivé mlieko - bude chutiť "smotánkovo" a udrží svoj tvar a nepokazí sa aj v teplej miestnosti)
NAŠA RADA:
Ak budete krém používať na obtretie torty, je dobré najskôr vychladenú tortu obtrieť tenkou vrstvou maslového krému.
Krém si pripravíte jednoducho.
Zmiešajte maslo s práškovým cukrom v pomere 1:1 podľa veľkosti torty - NEšľahajte! Na menšiu tortu stačí 100g maslo izbovej teploty a 100g práškový cukor. Krém tenko naneste po obvode torty. Použitím tohto maslového krému sa na torte vytvorí tenký tukový film, ktorý bráni vlhkosti z enchanted krému vsiaknuť do cesta torty, krém nevyschne, nepopraská sa a ostane vláčny ako keď ho dáte na tortu.

Buttercream - zmes na maslový krém
Zmes na jednoduchú prípravu lahodného maslového krému. Je vhodný na plnenie toriet a zákuskov a taktiež na zdobenie cupcakes.
Na ochutenie Vám odporúčame naše extra silné ochucovacie pasty, nájdete ich TU.
Návod nájdete dole v detailnom popise.

Upečte si doma Sacherovu tortu, ktorá bude ako originál z cukrárne!
Chcete upiecť tortu a nemáte veľa času? Výskúšajte mix, ktorý pre Vás pripravili naši cukrári a ani sa nenazdáte a Sacherova torta Vám rozvonia celý dom.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Ako rýchlo spravíte základ na cheesecake a to hlavne bez zbytočného bordelu a špinavého mixéra po mletí keksíkov?
NÁŠ OSVEDČENÝ RECEPT (na formu Ø 28 cm):
Celé balenie sušienok zmiešajte s 3 - 4 polievkovými lyžicami roztopeného masla.
Na menšiu formu použite menšie množstvo (napr. 400g sušienok a 2,5 - 3 polievkové lyžice roztopeného masla)
Vzniknutú hmotu natlačte na dno a boky formy.
Dajte zapiecť do rúry na 6 až 8 minút pri teplote 200ºC.
Ďalej pokračujte podľa akéhokoľvek receptu na cheesecake.
Tento základ chutí skrátka úúúžasne.
Budeme radi ak nám napíšete dolu do DISKUSIE, ako sa vám s pomletými keksíkami pracovalo a ako nakoniec chutil váš cheesecake. DISKUSIU Nájdete dolu pod obrázkami (súvisiaci tovar).

Vynikajúci na prípravu krémových a pudingových dezertov na priamy konzum (napr. šodó, puding), krémov a plniek do tort a zákuskov, jemného cesta a korpusov (napr. bábovky, piškótové cesto a pod.).
Krémový prášok je to isté, ako Zlatý klas - akurát oveľa výhodnejšie, väčšie a vhodné pre domáce cukrárky, ktoré veľa pečú.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Nenahraditeľný pomocník pre tých, ktorý chcú upiecť viac za menej času. Využijete ho hlavne na prípravu krémových plniek namiesto vareného pudingu, ale aj na ochutenie šľahačky napr. do veterníkov, alebo iných krémov, kde ste doteraz používali varený puding.
Puding pripravený z tejto Zmesy na rýchlu prípravu vanilkového pudingu BEZ VARENIA, má jemnú chuť a správnu konzistenciu pre všetky cukrárenské výrobky.
Navyše disponuje vynikajúcou odolnosťou pri pečení.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Bojíte sa robiť špice, lebo je to vraj náročné?
S našou zmesou na špice a náplňou do špicov, ktorú tiež nájdete v našom obchode, to zvládnete ako profesionál!
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Čarovný krém - Enchanted Cream
Pomocou tejto zmesi si za pár sekúnd pripravíte nadýchaný snehovobiely krém vanilkovej chuti. Môžete ho použiť na:
- dekoráciu a plnenie cupcakeov
- plnenie aj obtieranie toriet
- na prípravu jedlých ružičiek z krému
Má veľmi dobrý nášľah - zo základnej dávky budete mať plný kotlík krému (klasický kuchynský robot).
Príprava je jednoduchá - na 150g zmesi stačí pridať 200 ml trvanlivého mlieka alebo vody (ideálne je použiť mlieko) a šľahať 3 minúty na vysokej rýchlosti. Hotovo!
Výhody krému:
- oproti klasickému maslovému krému je oveľa jemnejší a má snehovobielu farbu
- môžete si ho dochutiť podľa Vašich predstáv
- môže sa farbiť potravinárskou farbou (napr. gélovou Wilton)
- príjemná jemne vanilková chuť - chutí prírodne, nie umelo (ak použijete trvanlivé mlieko - bude chutiť "smotánkovo" a udrží svoj tvar a nepokazí sa aj v teplej miestnosti)
NAŠA RADA:
Ak budete krém používať na obtretie torty, je dobré najskôr vychladenú tortu obtrieť tenkou vrstvou maslového krému.
Krém si pripravíte jednoducho.
Zmiešajte maslo s práškovým cukrom v pomere 1:1 podľa veľkosti torty - NEšľahajte! Na menšiu tortu stačí 100g maslo izbovej teploty a 100g práškový cukor. Krém tenko naneste po obvode torty. Použitím tohto maslového krému sa na torte vytvorí tenký tukový film, ktorý bráni vlhkosti z enchanted krému vsiaknuť do cesta torty, krém nevyschne, nepopraská sa a ostane vláčny ako keď ho dáte na tortu.

Krajka Biela zmes s príchuťou karamelu 250g
Prášková zmes na výrobu jedlých čipiek
BEZ LEPKU / BEZ palmového oleja / BEZ NASÝTENÝCH TUKOV
Rúru si predhrejeme na 110-120 stupňov , zmes zmiešame s rovnakým pomerom vody( 50g zmesi + 50ml vody) miešame cca 3minuty
Keď má zmes jemnú štruktúru môžeme ju rozotrieť do formy na čipku a pečieme 9-12minút,potom ju vyberieme z rúry ,po vychladnutí hotovú čipku vyberieme z formy
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.