Bez lepku
Najpredávanejšie

Bezlepkové vanilkové linecké košíčky vhodné na plnenie rôznymi plnkami.
Napiekli sme pre Vás bezlepkové košíčky, aby ste nemuseli tráviť dlhé hodiny v kuchyni pri ich príprave! Stačí ich už len naplniť.
V balení je 10-12 košíčkov
Príklady:
- košíčky s vanilkovým pudingom a ovocím
- košíčky s orechovou plnkou v čokoláde
- košíčky Snickers s karamelovou plnkou
- košíčky s citrónovou alebo žĺtkovou plnkou
- košíčky s mascarpone krémom, jahodami a orechami
- košíčky s mascarpone krémom a čučoriedkami
Tvar sa môže líšiť podľa druhu použitej formy pri pečení (viď obrázky).

Agar je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Agar sa pripravuje z červenej riasy gelidium. Agar vytvára hutnejšie želé než iná želatína a je stabilnejšia.
Je úplne rastlinného pôvodu a je bez kalórii.
Prirodzený agar je bohatý na jód a stopové prvky. V minulosti bol používaný ako mierny preháňajúci prostriedok, pričom môže byť zosilnený účinok pridaním zázvorovej šťavy.
Požitie nájdete dole.

Agar je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Agar sa pripravuje z červenej riasy gelidium. Agar vytvára hutnejšie želé než iná želatína a je stabilnejšia.
Je úplne rastlinného pôvodu a je bez kalórii.
Prirodzený agar je bohatý na jód a stopové prvky. V minulosti bol používaný ako mierny preháňajúci prostriedok, pričom môže byť zosilnený účinok pridaním zázvorovej šťavy.
Požitie nájdete dole.

BEZ LEPKU
BEZ LAKTÓZY
BEZ VAJCA
Keď začne svietiť slniečko a je už teplo, prichádza čas na zmrzlinu! S týmito bezlepkovými a zároveň bezlaktózovými oblátkovými miskami si aj bezlepkár môže vychutnať pravé letné osvieženie, alebo si do misky pripraviť letný dezert z ovocia a šľahačky.

Veľké výhodné balenie!
Konečne sme pre Vás vytvorili takú zmes, z ktorej upečiete bezlepkový chlieb na nerozoznanie od normálneho (a dokonca oveľa lepší). Podľa nášho podrobného receptu teraz upečiete domáci bezlepkový zemiakový chlieb, aký na slovenskom trhu nikde inde nenájdete.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Konečne sme pre Vás vytvorili takú zmes, z ktorej upečiete bezlepkový chlieb na nerozoznanie od normálneho (a dokonca oveľa lepší). Podľa nášho podrobného receptu teraz upečiete domáci bezlepkový zemiakový chlieb, aký na slovenskom trhu nikde inde nenájdete.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.
Bezlepková zmes je vhodná aj na PAGÁČE a iné SLANÉ PEČIVO.

Bezlepková zmes z ktorej napečiete muffin, cupcake, svetlé tortové korpusy, ale aj bábovku.
Výhody:
- univerzálne použitie
- optimálna konzistencia cesta
- prirodzená a príjemná farba cesta (korpusu, muffín,...)
- veľmi dobrá chuť
- dlhotrvajúca čerstvosť
- jednoduchá a spoľahlivá výroba
Možnosti:
Do cesta sa dajú pridať rôzne ingrediencie, napr. ovocie, hrozienka, kúsky čokolády, mandle, orechy, pistácie, ... Môžu sa zamiešať do cesta alebo ich poukladajte na povrch.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Ako upiecť jemnú a vláčnu bezlepkovú piškótu? S týmto problémom Vám pomôže naša bezlepková zmes na svetlé piškótové cesto. Ani sa nenazdáte a už ju budete mať spravenú!
Bezlepkové piškótové cesto môžete naplniť tak ako klasické: šľahačkou, krémom, plnkou, džemom,...
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Už máte dosť svetlého bezlepkového chleba a pečiva? UPEČTE SI DOMA TMAVÝ RUSTIKÁLNY CHLIEB obohatený o slnečnicové semená, semená ľanu hnedého a tekvicové jadierka.
Tí z vás, ktorí začali s diétou v neskoršom veku, si ešte určite pamätajú chuť dobrého čierneho chleba. A tí, ktorí ešte nikdy tmavý chlieb nejedli a ani nevedia ako chutí, vyskúšajte úplne inú chuť chleba na akú ste zvyknutí. Určite neoľutujete. Výživný čierny chlieb so semienkami Vám pomôže pri rýchlej príprave chutných raňajok, či desiaty pre školákov, ale aj dospelákov, pretože netvrdne a dlho si udrží vláčnosť.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Bezlepkové cestoviny fusilly sú bezvaječné.
Váha netto: 250 g

BEZ LEPKU
BEZ LAKTÓZY
BEZ VAJCA
Keď zasvieti slniečko a je teplo, je to ten pravý čas na zmrzlinu! S týmito bezlepkovými a zároveň bezlaktózovými kornútkami si aj bezlepkár môže vychutnať pravé letné osvieženie.
Každý kornútok je samostatne balený. Balenie obsahuje 60 kusov.

BEZ LEPKU
BEZ LAKTÓZY
BEZ VAJCA
SKLADOVANIE:

Bezlepkové kornútky na zmrzlinu sladké, chrumkavé. Výrobca ich vyrába v dvoch prevedeniach: PISA, alebo CONES B. Tohto roku nám poslali typ CONES B, ktorý nájdete tu: https://www.obchodikuvierky.sk/polotovary-2/bezlepkove-kornutky-na-zmrzlinu-sladke-gluten-free--cones-b--6-ks/
BEZ LAKTÓZY
BEZ VAJCA

Z týchto bezlepkových krájaných oblátok vyrobíte aj pre bezlepkára také keksíky, na aké má chuť a na ktoré sa v obchode často len smutno pozerá.
Môžete z nich pripraviť "napolitánky" ktoré budú chutiť ako Horalky, Mila keksy, Tatranky, Kávenky, vanilkové a iné keksíky, alebo domáce bezlepkové grilážky.
Tieto aj iné recepty budeme zverejňovať na našej FB stránke Obchodík u Vierky. Pridajte sa k nám.
BEZ LEPKU
BEZ LAKTÓZY
BEZ VAJCA

Kvalitné a chutné hotové cesto na celoročné (a najmä predvianočné) pečenie.
Cesto je vhodné na prípravu: lineckých koláčikov, domácich sušienok, lineckých košíčkov na plnenie, ovocných koláčov, tart a pod.
Návod na použitie: Cesto premiesime, rozvaľkáme a pokračujeme podľa vybraného receptu.

Bezlepkové oblátky máčané v horkej čokoláde s kakaovou náplňou Schär 40 g.
Balenie obsahuje 2 ks oblátok.
Váha: 40 g

Bezlepkové piškóty polomáčané v čokoláde s pomarančovou náplňou Schär
Počet kusov v balení: 12
Váha: 150 g

Bezvaječné ryžové cestoviny, vyrobené z kvalitnej ryžovej múky bez pridania akýchkoľvek stabilizátorov, emulgátorov a farbív. Dokonalá chuť a ľahká stráviteľnosť.

Bezvaječné ryžové cestoviny, vyrobené z kvalitnej ryžovej múky bez pridania akýchkoľvek stabilizátorov, emulgátorov a farbív.
Dokonalá chuť a ľahká stráviteľnosť.
Vhodné na prípravu jednoduchého jedla "Granadír" (Granadiersky pochod).

Bezlepkové sušienky s kúskami čokolády Schär
Počet kusov v balení: 9
Váha: 100 g

Balenie obsahuje zhruba 20 ks pagáčikov.
Ak chcete mať pagáče čerstvé aj neskôr, dajte ich do mrazu a potom ich pred konzumáciou krátko (3-4 min) nahrejte vo vyhriatej rúre na 180°C.
Budú chutiť ako práve upečené. PAGÁČE NIKDY NEOHRIEVAJTE V MIKROVLNNEJ RÚRE, LEBO STVRDNÚ!

Upečte si doma tortu rýchlo a jednoducho pomocou už hotového bezlepkového korpusu!
Stačí rozrezať a naplniť.

Kvalitná cukrárska čokoládová poleva svetlá POKER - stačí pridať olej a poleva je hotová. Je vhodná aj na chocotransfer (čokofólia).
Použitie:
- 300g poleva POKER
- 60-90g olej
Všetko nasypeme do misky a zohrievame vo vodnom kúpeli, miešame, kým sa všetka hmota nespojí v krásnu lesklú polevu.
Hoci poleva pôsobí redšie ako zvyčajne, po stuhnutí má krásnu farbu a vysoký lesk.

Kvalitná cukrárska čokoládová poleva svetlá POKER - stačí pridať olej a poleva je hotová. Je vhodná aj na chocotransfer (čokofólia).
Použitie:
- 500g poleva POKER
- 100-150g olej
Všetko nasypeme do misky a zohrievame vo vodnom kúpeli, miešame, kým sa všetka hmota nespojí v krásnu lesklú polevu.
Hoci poleva pôsobí redšie ako zvyčajne, po stuhnutí má krásnu farbu a vysoký lesk.

Kvalitná cukrárska čokoládová poleva tmavá NIVES - stačí pridať olej (stužený tuk) a poleva je hotová. Je vhodná aj na chocotransfer ( čokofóliu ) na 100g čokolády pridáme 30-50g stužného tuku ( CERA).
Použitie:
- 300g polevy NIVES
- 270g stužený tuk CERA
- 30g olej
Všetko nasypeme do misky a zohrievame vo vodnom kúpeli, miešame, kým sa všetka hmota nespojí v krásnu lesklú polevu.

Kvalitná čokoládová poleva tmavá NIVES - stačí pridať olej (stužený tuk) a poleva je hotová. Je vhodná aj na chocotransfer (čokofólia) na 100g čokolády pridáme 30-50g stužného tuku ( CERA).
Použitie:
- 500g polevy NIVES
- 450g stužený tuk CERA
- 50g olej
Všetko nasypeme do misky a zohrievame vo vodnom kúpeli, miešame, kým sa všetka hmota nespojí v krásnu lesklú polevu.

Domáce medové pláty BEZ LEPKU a BEZ LAKTÓZY na prípravu 30-40 ks medových rezov.
S našimi medovými plátmi ich urobíte raz-dva. Medové pláty pripravujeme podľa tradičnej domácej receptúry. Sú pripravené z bezlepkovej múky, čerstvých slepačích vajec a medu.
Sú ručne vaľkané a po naplnení originálnou plnkou tieto pláty pekne zmäknú a sú skrátka úžasné.
V balení sú 4 ks, rozmer 24 x 15 cm. Z jedného balenia pripravíte 30 ks veľkých medových rezov (8 x 1,5 cm) alebo 42 ks menších (4 x 2 cm).
Viac ako 50 ročný recept z môjho rodinného archívu upravený na bezlepkovú verziu nájdete dolu v detailoch.
Hmotnosť balenia je cca 400g.

Návod na prípravu:
160 g fond citrón 190 g voda 800 g šľahačka (napr. Gamaro, Rosette)
Vyšľaháme šľahačku. Fond zmiešame s vlažnou vodou a túto zmes opatrne vmiešame do šľahačky. Použijeme priamo na dezert, potom necháme stuhnúť v chladničke približne 1 hodinu.

Návod na prípravu:
- 160 g fond Čokoláda
- 135 ml voda
- 700 g rastlinnej šľahačky (napr. Gamaro, Rosette)
Fond zmiešajte s vodou. Túto zmes dobre premiešajte s vyšľahanou rastlinnou šľahačkou a nechajte 5 minút postáť. V prípade, že je plnka hustá, zľahka primiešajte vodu podľa potreby, aby výsledná plnka mala konzistenciu krému.
Výrobky naplnené plnkou Čokoláda dajte na 1 hodinu do chladničky, aby stuhli.
POZOR: plnku nikdy veľa nešľahajte, aby neklesla.

Návod na prípravu (polovičná dávka):
- 250 g fond Čokoláda
- 200 ml voda
- 1 kg rastlinnej šľahačky (napr. Gamaro, Rosette)
Fond zmiešajte s vodou. Túto zmes dobre premiešajte s vyšľahanou rastlinnou šľahačkou a nechajte 5 minút postáť. V prípade, že je plnka hustá, zľahka primiešajte vodu podľa potreby, aby výsledná plnka mala konzistenciu krému.
Výrobky naplnené plnkou Čokoláda dajte na 1 hodinu do chladničky, aby stuhli.
POZOR: plnku nikdy veľa nešľahajte, aby neklesla.

Návod na prípravu:
- 160 g fond Lesné ovocie
- 160 ml voda
- 800 g rastlinnej polovyšľahanej šľahačky (napr. Gamaro, Rosette)
Fond zmiešajte s vodou. Túto zmes dobre premiešajte s polovyšľahanou rastlinnou šľahačkou a nechajte 5 minút postáť. V prípade, že je plnka hustá, zľahka primiešajte vodu podľa potreby, aby výsledná plnka mala konzistenciu krému.
Výrobky naplnené plnkou Lesné ovocie dajte na 1 hodinu do chladničky, aby stuhli.
POZOR: plnku nikdy veľa nešľahajte, aby neklesla.

Návod na prípravu (1/3 dávka):
- 160 g fond Lesné ovocie
- 160 ml voda
- 800 g rastlinnej polovyšľahanej šľahačky (napr. Gamaro, Rosette)
Fond zmiešajte s vodou. Túto zmes dobre premiešajte s polovyšľahanou rastlinnou šľahačkou a nechajte 5 minút postáť. V prípade, že je plnka hustá, zľahka primiešajte vodu podľa potreby, aby výsledná plnka mala konzistenciu hladkého krému.
Výrobky naplnené plnkou Lesné ovocie dajte na 1 hodinu do chladničky, aby stuhli.
POZOR: plnku nikdy veľa nešľahajte, aby neklesla.

Návod na prípravu:
- 160 g fond Malina
- 130 až 150 ml voda
- 700 g rastlinnej polovyšľahanej šľahačky (napr. Gamaro, Rosette)
Fond zmiešajte s vodou. Túto zmes dobre premiešajte s polovyšľahanou rastlinnou šľahačkou a nechajte 5 minút postáť. V prípade, že je plnka hustá, zľahka primiešajte vodu podľa potreby, aby výsledná plnka mala konzistenciu krému.
Výrobky naplnené plnkou Malina dajte na 1 hodinu do chladničky, aby stuhli.
POZOR: plnku nikdy veľa nešľahajte, aby neklesla.

Návod na prípravu (základná malá dávka):
- 160 g fond Malina
- 130 až 150 ml voda
- 700 g rastlinnej polovyšľahanej šľahačky (napr. Gamaro, Rosette)
Fond zmiešajte s vodou. Túto zmes dobre premiešajte s polovyšľahanou rastlinnou šľahačkou a nechajte 5 minút postáť. V prípade, že je plnka hustá, zľahka primiešajte vodu podľa potreby, aby výsledná plnka mala konzistenciu krému.
Výrobky naplnené plnkou Malina dajte na 1 hodinu do chladničky, aby stuhli.
POZOR: plnku nikdy veľa nešľahajte, aby neklesla.