Výroba domácich gumených cukríkov
Najpredávanejšie
Agar je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Agar sa pripravuje z červenej riasy gelidium. Agar vytvára hutnejšie želé než iná želatína a je stabilnejšia.
Je úplne rastlinného pôvodu a takmer bez kalórii.
Prirodzený agar je bohatý na jód a stopové prvky. V minulosti bol používaný ako mierny preháňajúci prostriedok, pričom môže byť zosilnený účinok pridaním zázvorovej šťavy.
Požitie nájdete v popise dolu
Hotová ochutená želatína na zákusky a torty, ktorá sa vždy podarí. Môžete s ňou zaliať ovocie na zákuskoch (torte), alebo potrieť ovocie aby sa nevysušilo.
Má príjemnú jemne sladkastú chuť.
Návod na prípravu:
- 200g želatíny
- 140 - 200g vody (140g na prípravu želatínových cukríkov, 200g na zaliatie torty, alebo zákuskov)
Vodu a želatínu dajte spolu do hrnca. Ohrievajte takmer do bodu varu. POZOR: Želatína nesmie vrieť - iba sa privedie k bodu varu a odloží sa zo sporáka. Počas chladenia ju občas premiešajte.
Nalievajte na studený múčnik v momente, keď želatína začína hustnúť (cca 40-45°C). Ak želatína zhustne viac ako treba, stačí ju trošku ohriať.
Želatína jemne mletá 200g.
To, že sa želatína jemne mletá môže využiť pri príprave zákuskov, dezertov, toriet, ale aj v studenej kuchyni na prípravu rôznych aspikov, či huspeniny asi viete. Želatína je univerzálna a cenná surovina, ktorá umožňuje tvorbu rôznych textúr.
Ale viete aj to, že je veľmi prospešná pre zdravie človeka?
Hmotnosť: 200 g
Návod na prípravu želatíny a jej výhody pre zdravie nájdete v detailných informáciách.
Agar je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Agar sa pripravuje z červenej riasy gelidium. Agar vytvára hutnejšie želé než iná želatína a je stabilnejšia.
Je úplne rastlinného pôvodu a je takmer bez kalórii.
Prirodzený agar je bohatý na jód a stopové prvky.
Požitie nájdete dole.
AUTÍČKA silikónová forma na cukríky veľká. Vhodná na cukríky, sušienky, čokoládu, ľad atď.
Neobsahuje pipetu.
Rozmer formy: 20 x 30 cm, výška 0,7 cm
Rozmer autíčka: 3 x 2,2 cm
Materiál: silikón
Počet autíčiek vo forme: 77 ks
Farba formy: podľa aktuálnej dostupnosti na sklade
Teplotná odolnosť: -40 ℃ až 230 ℃
✔ Vlastnosti - kvalita, jednoduché použitie, ľahké čistenie, prenosné.
✔ Materiál - mäkký, netoxický, nelepivý, tvárny, šetrný k životnému prostrediu.
✔ Bezpečné - vhodné do rúry, mikrovlnnej rúry, umývačky riadu a chladničky. Nebojte sa používať a ľahko sa používa.
✔ Pohodlné, opakovane použiteľné, nepriepustné a ľahko sa čistí.
KOSTIČKY silikónová forma na cukríky veľká. Vhodná na cukríky, sušienky, čokoládu, ľad atď.
Neobsahuje pipetu.
Rozmer formy: 20 x 30 cm, výška 0,7 cm
Rozmer kostičky: 2,5 x 1,25 cm
Materiál: silikón
Počet kostičiek vo forme:108 ks
Farba formy: podľa aktuálnej dostupnosti na sklade
Teplotná odolnosť: -40 ℃ až 230 ℃
✔ Vlastnosti - kvalita, jednoduché použitie, ľahké čistenie, prenosné.
✔ Materiál - mäkký, netoxický, nelepivý, tvárny, šetrný k životnému prostrediu.
✔ Bezpečné - vhodné do rúry, mikrovlnnej rúry, umývačky riadu a chladničky. Nebojte sa používať a ľahko sa používa.
✔ Pohodlné, opakovane použiteľné, nepriepustné a ľahko sa čistí.
Rastlinná želatína je biely prášok bez príchute. Tento prášok je základnou zložkou na prípravu rôznych sladkých a slaných jedál vrátane suflé, tvarohových koláčov, terín, koláčov a iné. Ale môžete ju tiež použiť na výrobu želé.
Upozornenie: vegetariánska želatína je alternatívna želatína a nie náhrada tradičnej želatíny a preto si recepty môžu vyžadovať príslušnú úpravu.
Recept na prípravu želé: 5 gramov želatíny rozpustite v 75 ml studenej vody a nechajte postáť cca. 10 minút. Rozpustenú želatínu nalejte do 450 ml vriacej vody. Neustále miešajte. Želé začne tuhnúť po 5 - 10 minútach.
Hotová ochutená želatína na zákusky a torty, ktorá sa vždy podarí. Môžete s ňou zaliať ovocie na zákuskoch (torte), alebo potrieť ovocie aby sa nevysušilo.
Má príjemnú jemne sladkastú chuť.
Návod na prípravu:
- 500g želatíny
- 140 - 200g vody (140g na prípravu želatínových cukríkov, 200g na zaliatie torty, alebo zákuskov)
Vodu a želatínu dajte spolu do hrnca (pomer 1:1). Ohrievajte takmer do bodu varu. POZOR: Želatína nesmie vrieť - iba sa privedie k bodu varu a odloží sa zo sporáka. Počas chladenia ju občas premiešajte.
Nalievajte na studený múčnik v momente, keď želatína začína hustnúť (cca 40-45°C). Ak želatína zhustne viac ako treba, stačí ju trošku ohriať.