Výroba domácich gumených cukríkov
Najpredávanejšie
Agar je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Agar sa pripravuje z červenej riasy gelidium. Agar vytvára hutnejšie želé než iná želatína a je stabilnejšia.
Je úplne rastlinného pôvodu a takmer bez kalórii.
Prirodzený agar je bohatý na jód a stopové prvky. V minulosti bol používaný ako mierny preháňajúci prostriedok, pričom môže byť zosilnený účinok pridaním zázvorovej šťavy.
Požitie nájdete v popise dolu
Hotová ochutená želatína na zákusky a torty, ktorá sa vždy podarí. Môžete s ňou zaliať ovocie na zákuskoch (torte), alebo potrieť ovocie aby sa nevysušilo.
Má príjemnú jemne sladkastú chuť.
Návod na prípravu:
- 200g želatíny
- 140 - 200g vody (140g na prípravu želatínových cukríkov, 200g na zaliatie torty, alebo zákuskov)
Vodu a želatínu dajte spolu do hrnca. Ohrievajte takmer do bodu varu. POZOR: Želatína nesmie vrieť - iba sa privedie k bodu varu a odloží sa zo sporáka. Počas chladenia ju občas premiešajte.
Nalievajte na studený múčnik v momente, keď želatína začína hustnúť (cca 40-45°C). Ak želatína zhustne viac ako treba, stačí ju trošku ohriať.
To, že sa želatina jemne mletá môže využiť pri príprave zákuskov, dezertov, toriet, ale aj v studenej kuchyni na prípravu rôznych aspikov, či huspeniny asi viete.
Ale viete aj to, že je veľmi prospešná pre zdravie človeka?
Zaujímavé a možno pre vás aj prekvapivé informácie nájdete v POPISE na stránke nižšie.
Tu je NÁVOD NA PRÍPRAVU želatiny, alebo aspiku:
- 30 g želatína
- 200 ml voda studená
- 600 - 800 ml voda, alebo iná tekutina podľa účelu použitia, napr. cukor, ovocná šťava, alebo vývar, ak chceme robiť aspik.
Ak chcete mať tuhšiu konzistenciu hotového výrobku, použite menej tekutiny (stačí 600 ml).
POSTUP:
30 g želatíny vsypte do 200 ml studenej vody. Zamiešajte a nechajte napučať 10 minút.
Medzitým dáme zovrieť tekutinu. Odstavte nabok a pridajte do nej napučanú zmes, dobre premiešajte, znovu dajte na šporák a za stáleho miešania ohrievajte až kým sa nespustí.
POZOR: želatina sa nesmie variť, treba ju nechať len zovrieť a odstaviť nabok!
Agar je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Agar sa pripravuje z červenej riasy gelidium. Agar vytvára hutnejšie želé než iná želatína a je stabilnejšia.
Je úplne rastlinného pôvodu a je takmer bez kalórii.
Prirodzený agar je bohatý na jód a stopové prvky.
Požitie nájdete dole.
AUTÍČKA silikónová forma na cukríky veľká. Vhodná na cukríky, sušienky, čokoládu, ľad atď.
Neobsahuje pipetu.
Rozmer formy: 20 x 30 cm, výška 0,7 cm
Rozmer autíčka: 3 x 2,2 cm
Materiál: silikón
Počet autíčiek vo forme: 77 ks
Farba formy: podľa aktuálnej dostupnosti na sklade
Teplotná odolnosť: -40 ℃ až 230 ℃
✔ Vlastnosti - kvalita, jednoduché použitie, ľahké čistenie, prenosné.
✔ Materiál - mäkký, netoxický, nelepivý, tvárny, šetrný k životnému prostrediu.
✔ Bezpečné - vhodné do rúry, mikrovlnnej rúry, umývačky riadu a chladničky. Nebojte sa používať a ľahko sa používa.
✔ Pohodlné, opakovane použiteľné, nepriepustné a ľahko sa čistí.
KOSTIČKY silikónová forma na cukríky veľká. Vhodná na cukríky, sušienky, čokoládu, ľad atď.
Neobsahuje pipetu.
Rozmer formy: 20 x 30 cm, výška 0,7 cm
Rozmer kostičky: 2,5 x 1,25 cm
Materiál: silikón
Počet kostičiek vo forme:108 ks
Farba formy: podľa aktuálnej dostupnosti na sklade
Teplotná odolnosť: -40 ℃ až 230 ℃
✔ Vlastnosti - kvalita, jednoduché použitie, ľahké čistenie, prenosné.
✔ Materiál - mäkký, netoxický, nelepivý, tvárny, šetrný k životnému prostrediu.
✔ Bezpečné - vhodné do rúry, mikrovlnnej rúry, umývačky riadu a chladničky. Nebojte sa používať a ľahko sa používa.
✔ Pohodlné, opakovane použiteľné, nepriepustné a ľahko sa čistí.
Rastlinná želatína je biely prášok bez príchute. Tento prášok je základnou zložkou na prípravu rôznych sladkých a slaných jedál vrátane suflé, tvarohových koláčov, terín, koláčov a iné. Ale môžete ju tiež použiť na výrobu želé.
Upozornenie: vegetariánska želatína je alternatívna želatína a nie náhrada tradičnej želatíny a preto si recepty môžu vyžadovať príslušnú úpravu.
Recept na prípravu želé: 5 gramov želatíny rozpustite v 75 ml studenej vody a nechajte postáť cca. 10 minút. Rozpustenú želatínu nalejte do 450 ml vriacej vody. Neustále miešajte. Želé začne tuhnúť po 5 - 10 minútach.
SRDIEČKA silikónová forma na cukríky veľká. Vhodná na cukríky, sušienky, čokoládu, ľad atď.
Neobsahuje pipetu.
Rozmer formy: 20 x 30 cm, výška 0,6 cm
Rozmer srdiečka: 1,5 x 1,6 cm
Materiál: silikón
Počet srdiečok vo forme: 150 ks
Farba formy: podľa aktuálnej dostupnosti na sklade
Teplotná odolnosť: -40 ℃ až 230 ℃
✔ Vlastnosti - kvalita, jednoduché použitie, ľahké čistenie, prenosné.
✔ Materiál - mäkký, netoxický, nelepivý, tvárny, šetrný k životnému prostrediu.
✔ Bezpečné - vhodné do rúry, mikrovlnnej rúry, umývačky riadu a chladničky. Nebojte sa používať a ľahko sa používa.
✔ Pohodlné, opakovane použiteľné, nepriepustné a ľahko sa čistí.
Hotová ochutená želatína na zákusky a torty, ktorá sa vždy podarí. Môžete s ňou zaliať ovocie na zákuskoch (torte), alebo potrieť ovocie aby sa nevysušilo.
Má príjemnú jemne sladkastú chuť.
Návod na prípravu:
- 500g želatíny
- 140 - 200g vody (140g na prípravu želatínových cukríkov, 200g na zaliatie torty, alebo zákuskov)
Vodu a želatínu dajte spolu do hrnca (pomer 1:1). Ohrievajte takmer do bodu varu. POZOR: Želatína nesmie vrieť - iba sa privedie k bodu varu a odloží sa zo sporáka. Počas chladenia ju občas premiešajte.
Nalievajte na studený múčnik v momente, keď želatína začína hustnúť (cca 40-45°C). Ak želatína zhustne viac ako treba, stačí ju trošku ohriať.