Výroba domácich gumených cukríkov
Najpredávanejšie

Agar je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Agar sa pripravuje z červenej riasy gelidium. Agar vytvára hutnejšie želé než iná želatína a je stabilnejšia.
Je úplne rastlinného pôvodu a je bez kalórii.
Prirodzený agar je bohatý na jód a stopové prvky. V minulosti bol používaný ako mierny preháňajúci prostriedok, pričom môže byť zosilnený účinok pridaním zázvorovej šťavy.
Požitie nájdete dole.

Hotová ochutená želatína na zákusky a torty, ktorá sa vždy podarí. Môžete s ňou zaliať ovocie na zákuskoch (torte), alebo potrieť ovocie aby sa nevysušilo.
Má príjemnú jemne sladkastú chuť.
Návod na prípravu:
- 200g želatíny
- 140 - 200g vody (140g na prípravu želatínových cukríkov, 200g na zaliatie torty, alebo zákuskov)
Vodu a želatínu dajte spolu do hrnca. Ohrievajte takmer do bodu varu. POZOR: Želatína nesmie vrieť - iba sa privedie k bodu varu a odloží sa zo sporáka. Počas chladenia ju občas premiešajte.
Nalievajte na studený múčnik v momente, keď želatína začína hustnúť (cca 40-45°C). Ak želatína zhustne viac ako treba, stačí ju trošku ohriať.

To, že sa želatina jemne mletá môže využiť pri príprave zákuskov, dezertov, toriet, ale aj v studenej kuchyni na prípravu rôznych aspikov, či huspeniny asi viete. Ale viete aj to, že je veľmi prospešná pre zdravie človeka?
Zaujímavé a možno pre vás aj prekvapivé informácie nájdete v POPISE na stránke nižšie.
Tu je NÁVOD NA PRÍPRAVU želatiny, alebo aspiku:
- 30 g želatína
- 200 ml voda studená
- 600 - 800 ml voda, alebo iná tekutina podľa účelu použitia, napr. cukor, ovocná šťava, alebo vývar, ak chceme robiť aspik.
Ak chcete mať tuhšiu konzistenciu hotového výrobku, použite menej tekutiny (600 ml)
POSTUP:
30 g želatíny vsypte do 200 ml studenej vody. Zamiešajte a nechajte napučať 10 minút.
Medzitým dáme zovrieť tekutinu. Odstavte nabok a pridajte do nej napučanú zmes, dobre premiešajte, znovu dajte na šporák a za stáleho miešania ohrievajte až kým sa nespustí.
POZOR: želatina sa nesmie variť, treba ju nechať len zovrieť a odstaviť nabok!

Vyrobte si doma zdravé želatínové cukríky. Stačí vám ku tomu silikónová forma na GUMENÉ MEDVEDÍKY a trochu voľného času. Formu je možné použiť aj na výrobu čokolády, marcipánových ozdôbok, alebo ľadu.
Forma obsahuje 50 ks medvedíkov a je ku nej aj pipeta - kvapátko na dávkovanie.
Materiál: silikón.
Teplota: -40°C do +230°C.
Farba formy sa posiela náhodne.
Vhodné do umývačky riadu, do mikrovlnky, aj do mrazničky.
Hľadáte niečo na ochutenie? Máme pre Vás aj extra silné ochucovacie pasty.

Prípravok na výrobu domáceho želé vo výhodnom balení.
Želé stačí len ohriať na určitú teplotu, (pridať kúsok kyseliny citrónovej rozpustenej vo vode), vyliať do formy a máte hotovo. Želatina stvrdne veľmi rýchlo - za pár sekúnd.
NÁVOD:
- 700 g želé - zelené jablko
- 7 g kyselina citrónová
- 7 g voda
Želé zahrejte vo vodnom kúpelina teplotu 85°C a zľahka primiešajte 50%-ný roztok kyseliny citrónovej. Rýchlo miešajte, kým nevznikne homogénna hmota.
Nalejte do foriem a nechajte tuhnúť 5 - 10 minút. Potom posypte cukrom a krájajte ľubovoľné tvary a opäť pocukrujte.

Agar je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Agar sa pripravuje z červenej riasy gelidium. Agar vytvára hutnejšie želé než iná želatína a je stabilnejšia.
Je úplne rastlinného pôvodu a je bez kalórii.
Prirodzený agar je bohatý na jód a stopové prvky. V minulosti bol používaný ako mierny preháňajúci prostriedok, pričom môže byť zosilnený účinok pridaním zázvorovej šťavy.
Požitie nájdete dole.

Hotová ochutená želatína na zákusky a torty, ktorá sa vždy podarí. Môžete s ňou zaliať ovocie na zákuskoch (torte), alebo potrieť ovocie aby sa nevysušilo.
Má príjemnú jemne sladkastú chuť.
Návod na prípravu:
- 500g želatíny
- 140 - 200g vody (140g na prípravu želatínových cukríkov, 200g na zaliatie torty, alebo zákuskov)
Vodu a želatínu dajte spolu do hrnca (pomer 1:1). Ohrievajte takmer do bodu varu. POZOR: Želatína nesmie vrieť - iba sa privedie k bodu varu a odloží sa zo sporáka. Počas chladenia ju občas premiešajte.
Nalievajte na studený múčnik v momente, keď želatína začína hustnúť (cca 40-45°C). Ak želatína zhustne viac ako treba, stačí ju trošku ohriať.