Bezlepkové múky a zmesi
Najpredávanejšie

Veľké výhodné balenie!
Konečne sme pre Vás vytvorili takú zmes, z ktorej upečiete bezlepkový chlieb na nerozoznanie od normálneho (a dokonca oveľa lepší). Podľa nášho podrobného receptu teraz upečiete domáci bezlepkový zemiakový chlieb, aký na slovenskom trhu nikde inde nenájdete.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Konečne sme pre Vás vytvorili takú zmes, z ktorej upečiete bezlepkový chlieb na nerozoznanie od normálneho (a dokonca oveľa lepší). Podľa nášho podrobného receptu teraz upečiete domáci bezlepkový zemiakový chlieb, aký na slovenskom trhu nikde inde nenájdete.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.
Bezlepková zmes je vhodná aj na PAGÁČE a iné SLANÉ PEČIVO.

VHODNÁ AJ NA SLADKÉ KYSNUTÉ PEČIVO!
Všestranná múka nielen na chlieb, ale napríklad aj na langoše, knedľu, tyčinky či pizzu.
Nezabudnite pred použitím poriadne potriasť balením tak, aby sa jednotlivé komponenty výrobku medzi sebou dobre premiešali.
RECEPTY sú nižšie na stránke v podrobnom popise.

Ako upiecť jemnú a vláčnu bezlepkovú piškótu? S týmto problémom Vám pomôže naša bezlepková zmes na svetlé piškótové cesto. Ani sa nenazdáte a už ju budete mať spravenú!
Bezlepkové piškótové cesto môžete naplniť tak ako klasické: šľahačkou, krémom, plnkou, džemom,...
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Xantánová guma zlepšuje kvalitu pečiva a pôsobí ako emulgátor a prírodný stabilizátor. Vynikajúca nielen pre prípravu bezlepkových pokrmov.
Xantánová guma na seba dobre viaže vodu. Táto vlastnosť sa využíva predovšetkým pri náhrade lepku, pretože pomáha zlepšovať vlastnosti cesta vyrobeného z bezlepkových surovín. Pečivo sa oveľa menej drobí, lepšie drží tvar, ale hlavne vydrží dlhšie vláčnejšie.
Xantánovú gumu môžete používať ako pri klasickom pečení, tak pri príprave pečiva v domácej pekárni. Pridáva sa zamiešaný do múky a môže sa použiť nielen do kysnutého cesta, ale napríklad aj do lineckého, piškótového, treného, odpaľovaného, alebo lístkového cesta.
Pri príprave bezlepkových výrobkov sa dáva 1 až 2 g xantánovej gumy na 1 kilogram všetkých suchých hmôt použitých pri príprave cesta.
Xantán sa ale dá použiť aj pri príprave dresingov, mäsových štiav a omáčok, pri zaváraní mäsa, domácej výrobe šunky, zmrzliny, alebo dokonca cukroviniek, ktoré budú mať konzistenciu "gumových medvedíkov".
Výroba gum pasty: 5g xantánovej gumy + 250g fondánu. Zmiešajte a pred použitím nechajte 20 - 30 minút odstáť.
Výroba jedlého lepidla: zmiešajte 1/4 lyžičky xantánovej gumy so 4 polievkovými lyžicami vody. Čas rozpúšťania je cca 10 - 20 minút.

Bezlepková celozrnná zmes na chlieb Mix per Pane NUTRI FREE 1 kg
Chlebová zmes je vyvážená zmes vybraných prísad s nízkym obsahom cukru , obohatená o pohánkovú múku a ryžové otruby .
Ideálne na prípravu chleba, focaccie a iných celozrnných pečív s rustikálnym vkusom.

Ako upiecť jemnú a vláčnu bezlepkovú piškótu? S týmto problémom Vám pomôže naša bezlepková zmes na svetlé piškótové cesto. Ani sa nenazdáte a už ju budete mať spravenú!
Bezlepkové piškótové cesto môžete naplniť tak ako klasické: šľahačkou, krémom, plnkou, džemom,...
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Konečne bezlepkový Red Velvet! S touto zmesou pripravíte nielen Red Velvet tortu a zákusky, ale tiež ju môžete použiť výrobu cupcakeov a rolád. Fantázií sa medze nekladú!
Recept nájdete nižšie v detailných informáciách.

Ryžová krupica 500g
Minimálna trvanlivosť: 03.03.2025 (takýto tovar je možné konzumovať minimálne ešte 3 mesiace po skončení minimálnej spotreby)

Vínny kameň - Cream of tatrar sa využíva rovnako ako kypriaci prášok. Neobsahuje fosfáty a ťažké kovy - čo ho robí zdravšou variantou. Je vhodný aj pri bezlepkovej diéte.
Vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe vína.