Doplnkové suroviny
Najpredávanejšie
![KAKAO holandské extra tmavé 500g HoHo](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/1225-1_kakao-holandske-extra-tmave-500g-hoho.jpg?5df8fc73
)
Extra tmavé holandské kakao je výrobok najvyššej kvality. Oceníte ho pri pečení, varení a pri príprave krémov a pudingov. Pri príprave stačí použiť 2/3 množstva ako sa píše v recepte a výsledok bude ešte stále omnoho lepší ako s iným kakaom.
Oproti obyčajnému kakau je kakao holandského typu tmavšie, má bohatšiu čokoládovú vônu a výraznejšiu chuť. Je vhodnejšie aj pre kakaové nápoje.
![Želatina živočíšna 200 g](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/9987_zelatina-zivocisna-200-g.jpg?5df8fc73
)
Želatína jemne mletá 200g.
To, že sa želatína jemne mletá môže využiť pri príprave zákuskov, dezertov, toriet, ale aj v studenej kuchyni na prípravu rôznych aspikov, či huspeniny asi viete. Želatína je univerzálna a cenná surovina, ktorá umožňuje tvorbu rôznych textúr.
Ale viete aj to, že je veľmi prospešná pre zdravie človeka?
Hmotnosť: 200 g
Návod na prípravu želatíny a jej výhody pre zdravie nájdete v detailných informáciách.
![Vanilínový cukor 500g HoHo](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/7380-1_vanilinovy-cukor-500g-hoho.jpg?5df8fc73
)
Vanilínový cukor 500 g.
Vanilínový cukor je všestrannou a obľúbenou prísadou, ktorá dokáže vylepšiť chuť mnohých sladkých jedál. Je obľúbenou prísadou v mnohých kuchyniach, najmä pri pečení a príprave dezertov.
Váha: 500 g
Výhodné balenie vanilínového cukru oceníte pri každom pečení.
Viac v detailných informáciách.
![KARAMELINDA domáci karamelový krém 600g HoHo](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/16790_karamelinda-domaci-karamelovy-krem-600g-hoho.jpg?5f870769
)
Domáci karamelový krém na palacinky, lievance, wafle, k jogurtu alebo k ovsenej kaši, na ochucovanie šľahačiek a krémov ale aj na bežné varenie (napríklad pod kapustu).
Recept na 10-minútové karamelové trubičky nájdete dole v popise.
Doplnili sme aj použitie karamelindy v recepte na veterníky.
![Snehové pusinky farebné MINI](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/4230_snehove-pusinky-farebne-mini.jpg?5df8fc73
)
Snehové pusinky farebné MINI 30 g.
Lahodné a krehké dezerty vyrobené z vaječných bielkov a cukru sú Snehové pusinky farebné MINI. Ideálne na dekoráciu tort, zákuskov, alebo ako samostatný dezert. Ich malá veľkosť ich robí perfektnými na ozdobenie alebo ako súčasť väčších dezertov.
Váha: 30 g
Snehové pusinky farebné - viac nájdete v detailných informáciách.
![Gél na jedlý obrázok a ovocie 20g](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/771_gel-na-jedly-obrazok-a-ovocie-20g.jpg?5df8fc73
)
Špeciálny potravinársky gél priesvitnej farby.
Tento špeciálny potravinársky gél sa používa na potieranie a priliepanie jedlého obrázka alebo na preleštenie ovocia.
NÁVOD:
Gél vyberte z vrchného ochranného sáčku. Zo sáčku naplneného gélom odstrihnite dolný rožtek a vytlačte požadované množstvo.
Ak Vám nejaký gél ostane, rožtek ktorý ste odstrihli zviňte a zaistite napríklad kancelárskou spinkou.
![Čokoládovo-lieskovcový krém s vysokým podielom orieškov 250 g](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/942-4_cokoladovo-lieskovcovy-krem-s-vysokym-podielom-orieskov-250-g.jpg?664c8c98
)
Čokoládovo - lieskovcový krém, výhodné balenie 1 kg
Kvalitný Čokoládovo-lieskovcový krém, vhodný do krémov, palaciniek, lievancov, čokoládový milkshake alebo len tak na maškrtenie :)
Pripravili sme ho pre Vás s dôrazom na najlepšie suroviny a bez umelých prísad, aby ste si mohli vychutnať čistú a autentickú chuť.
![Vanilínový cukor 1 kg](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/7383-2_vanilinovy-cukor-1-kg.jpg?5df8fc73
)
Vanilínový cukor 1 kg
Vanilínový cukor je všestrannou a obľúbenou prísadou, ktorá dokáže vylepšiť chuť mnohých sladkých jedál. Je obľúbenou prísadou v mnohých kuchyniach, najmä pri pečení a príprave dezertov.
Váha: 1 kg
Maxi balenie vanilínového cukru oceníte pri každom pečení.
Viac v detailných informáciách.
![AGAR MORSKÁ RIASA (prírodné zahusťovadlo a želírujúci prípravok) 50g HoHo](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/4524-1_agar-morska-riasa--prirodne-zahustovadlo-a-zelirujuci-pripravok--50g-hoho.jpg?5df8fc73
)
Agar je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Agar sa pripravuje z červenej riasy gelidium. Agar vytvára hutnejšie želé než iná želatína a je stabilnejšia.
Je úplne rastlinného pôvodu a takmer bez kalórii.
Prirodzený agar je bohatý na jód a stopové prvky. V minulosti bol používaný ako mierny preháňajúci prostriedok, pričom môže byť zosilnený účinok pridaním zázvorovej šťavy.
Požitie nájdete v popise dolu
![Jedlé zlato 2g 1](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/13469_jedle-zlato-2g-1.jpg?5df8fc73
)
Pečte a zdobte LUXUSNE! Jedlé zlato je v súčasnosti považované za najluxusnejšiu ozdobu - a nielen na tortách a zákuskoch.
Jedlé zlato vo forme štvorca nájdete v súvisiacich produktoch.
Okrem dekorácie zákuskov a toriet sa jedlé zlato môže pridať do nápojov, alkoholu, kávy, čaju a kozmetiky.
![Hrubozrnná bavorská (praclíková) soľ 500g HoHo](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/3489_hrubozrnna-bavorska--praclikova--sol-500g-hoho.jpg?5df8fc73
)
Soľ hrubozrnná bavorská (praclíková) 500 g.
Hrubozrnná bavorská soľ, často nazývaná aj praclíková soľ, je špeciálna soľ používaná predovšetkým na posypanie pečiva, ako sú praclíky, chleby a ďalšie pečené výrobky. Má väčšie kryštály ako bežná stolová soľ, čo jej dodáva charakteristickú textúru a chrumkavosť.
Váha: 500 g
Viac v detailných informáciách
![Kokos strúhaný 500g HoHo](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/7365-2_kokos-struhany-500g-hoho.jpg?5df8fc73
)
Kokos strúhaný 500 g
Strúhaný kokos je kokosová dužina, ktorá bola nastrúhaná alebo nahrubo zomletá na malé kúsky. Produkt sa používa v rôznych kulinárskych aplikáciách po celom svete a je obľúbený pre svoju výraznú chuť a textúru. Sladká a jemná chuť strúhaného kokosu ochutí vaše koláče, zákusky aj torty.
Váha: 500 g
Viac v detailných informáciách.
![Gél na jedlý obrázok a ovocie 50g](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/7443-1_gel-na-jedly-obrazok-a-ovocie-50g.jpg?5df8fc73
)
Špeciálny potravinársky gél priesvitnej farby.
Tento špeciálny potravinársky gél sa používa na potieranie a priliepanie jedlého obrázka alebo na preleštenie ovocia.
NÁVOD:
Gél vyberte z vrchného ochranného sáčku. Zo sáčku naplneného gélom odstrihnite dolný rožtek a vytlačte požadované množstvo.
Ak Vám nejaký gél ostane, rožtek ktorý ste odstrihli zviňte a zaistite napríklad kancelárskou spinkou.
![KAKAO holandské extra tmavé 250g HoHo](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/879-2_kakao-holandske-extra-tmave-250g-hoho.jpg?5df8fc73
)
Extra tmavé holandské kakao je výrobok najvyššej kvality. Oceníte ho pri pečení, varení a pri príprave krémov a pudingov. Pri príprave stačí použiť 2/3 množstva ako sa píše v recepte a výsledok bude ešte stále omnoho lepší ako s iným kakaom.
Oproti obyčajnému kakau je kakao holandského typu tmavšie, má bohatšiu čokoládovú vônu a výraznejšiu chuť. Je vhodnejšie aj pre kakaové nápoje.
![Škorica mletá 100g HoHo 2](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/1098-1_skorica-mleta-100g-hoho-2.jpg?5df8fc73
)
Škorica je prírodný prostriedok, ktorý má hypoglykemický účinok, t.j. reguluje hladinu cukru v krvi. Je tiež výborná pri usmerňovaní telesnej hmotnosti a pomáha pri Alzheimerovej chorobe. Vďaka antibiotickým a protiinfekčným účinkom je škorica s medom považovaná za najvhodnejšiu prírodnú prevenciu pred chrípkou, prechladnutím či angínou. Med je prirodzené antibiotikum a jeho sila sa škoricou ešte zosilní.
Ďalšie pozitívne účinky:
- zlepšuje trávenie
- zmierňuje nevoľnosť
- pôsobí proti nachladnutiu
- uľavuje od bolestí svalov a kĺbov
- znižuje prejavy reumatizmu
- je účinná v boji proti infekcii
- účinkuje proti celulitíde
- pomáha znižovať zlý cholesterol (ten priaznivý ponecháva)
- podporuje chuť do jedla
- zmierňuje menštruačné problémy
- pôsobí proti kašľu
![Snehové pusinky biele MINI](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/4224_snehove-pusinky-biele-mini.jpg?5df8fc73
)
Snehové pusinky biele MINI 30 g.
Lahodné a krehké dezerty vyrobené z vaječných bielkov a cukru sú Snehové pusinky biele MINI. Ideálne na dekoráciu tort, zákuskov, alebo ako samostatný dezert. Ich malá veľkosť ich robí perfektnými na ozdobenie alebo ako súčasť väčších dezertov.
Váha: 30 g
Snehové pusinky biele - viac nájdete v detailných informáciách.
![Jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 kg](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/7377-2_jedla-soda--soda-bikarbona--1-kg.jpg?5df8fc73
)
Jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 kg
Výhodné balenie sódy bikarbóny - ako s ňou ušetriť čas a peniaze
Sódu bikarbónu viete využiť nielen v kuchyni.
Môžete ju tiež použiť na upratovanie a čistenie v domácnosti, vypiť ju pri pálení záhy, spriechodniť pomocou nej kuchynské odtoky.
Sóda bikarbóna je skutočne všestranná látka, ktorá má množstvo užitočných aplikácií v rôznych oblastiach.
Váha: 1 kg
Viac v detailných informáciách
![Želatina jemne mletá 1 kg](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/9783_zelatina-jemne-mleta-1-kg.jpg?5f466d67
)
Želatína jemne mletá 1 kg.
To, že sa želatína jemne mletá môže využiť pri príprave zákuskov, dezertov, toriet, ale aj v studenej kuchyni na prípravu rôznych aspikov, či huspeniny asi viete. Želatína je univerzálna a cenná surovina, ktorá umožňuje tvorbu rôznych textúr.
Ale viete aj to, že je veľmi prospešná pre zdravie človeka?
Hmotnosť: 1 kg
Návod na prípravu želatíny a jej výhody pre zdravie nájdete v detailných informáciách.
![ISOMALT špeciál na výrobu cukrárskych ozdôb 250g 3](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/16304-3_isomalt-special-na-vyrobu-cukrarskych-ozdob-250g-3.jpg?643fe68d
)
ISOMALT špeciál na výrobu cukrárskych ozdôb
Dekoračný cukor na výrobu ozdôb s efektom lesklého skla. Môže sa prifarbovať.
Návod na prípravu:
Perličky rozpúšťame v hrnci dovtedy, kým nezmiznú všetky vzduchové bublinky (nie je potrebné pridávať vodu).
Nádobu s rozpusteným isomaltom chladíme ponorením do väčšej nádoby so studenou vodou. Po schladení nalejeme hmotu do foriem.
Môže sa opätovne zohrievať - výrobok môže byť vtedy krehkejší a preto potom pridajte pár kvapiek vody.
![Zemiakové vločky 500g](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/14135_zemiakove-vlocky-500g.jpg?5e54faf6
)
Zemiakové vločky 500 g.
Zemiakové vločky môžete použiť ako rýchlu a pohodlnú náhradu čerstvých zemiakov v rôznych receptoch. Je to dehydrovaný produkt vyrobený zo zemiakov. Vyrábajú sa varením, lisovaním a následným sušením zemiakovej hmoty na jemné vločky.
Váha: 500 g
Viac v detailných informáciách.
![Sušené bielky 50g HoHo](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/1089-2_susene-bielky-50g-hoho.jpg?5df8fc73
)
Jeden balíček nahrádza cca 20 čerstvých bielkov.
Vrámci pečenia sa používajú hlavne na penové pečivo, sultánky, meringues, dekorovanie toriet, na naplnenie trubičiek, atď.
Sušené bielky sú okrem varenia a pečenia vhodné aj ako výživový doplnok stravy (nielen pre športovcov).
Návod na prípravu:
- 50 g sušených bielkov
- 350 ml vody
Zmiešajte sušené bielka s vlažnou vodou. Hotovo!
![Kokos strúhaný 250g HoHo](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/3171-1_kokos-struhany-250g-hoho.jpg?5df8fc73
)
Kokos strúhaný 250 g
Strúhaný kokos je kokosová dužina, ktorá bola nastrúhaná alebo nahrubo zomletá na malé kúsky. Produkt sa používa v rôznych kulinárskych aplikáciách po celom svete a je obľúbený pre svoju výraznú chuť a textúru. Sladká a jemná chuť strúhaného kokosu ochutí vaše koláče, zákusky aj torty.
Váha: 250 g
Viac v detailných informáciách.
![Nugeta s vysokým podielom orieškov](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/8433_nugeta-s-vysokym-podielom-orieskov.jpg?5df8fc73
)
Čokoládovo - lieskovcový krém, výhodné balenie 1 kg
Kvalitný Čokoládovo-lieskovcový krém, vhodný do krémov, palaciniek, lievancov, čokoládový milkshake alebo len tak na maškrtenie :)
Pripravili sme ho pre Vás s dôrazom na najlepšie suroviny a bez umelých prísad, aby ste si mohli vychutnať čistú a autentickú chuť.
![Sušené mlieko plnotučné 500g HoHo 3](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/1092-2_susene-mlieko-plnotucne-500g-hoho-3.jpg?5f467c28
)
Pre dlhšiu trvanlivosť je sušené mlieko vhodné na prípravu a konzumáciu všade tam, kde je nákup a uchovávanie čerstvého mlieka problematické - napríklad: turistika, odľahlé destinácie, vysoké teploty.
Navyše sa používa v špeciálnych receptoch (napríklad španielské guličky de leche, Rafaello,...)
NÁVOD NA PRÍPRAVU 1 LITRA TEKUTÉHO MLIEKA:
900 ml vody a 100 g sušeného mlieka dobre rozmiešajte (prípadne preceďte).
![Vanilínový cukor 250g HoHo](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/1125_vanilinovy-cukor-250g-hoho.jpg?5df8fc73
)
Vanilínový cukor 250 g.
Vanilínový cukor je všestrannou a obľúbenou prísadou, ktorá dokáže vylepšiť chuť mnohých sladkých jedál. Je obľúbenou prísadou v mnohých kuchyniach, najmä pri pečení a príprave dezertov.
Váha: 250 g
Výhodné balenie vanilínového cukru oceníte pri každom pečení.
Viac v detailných informáciách.
![Pomleté sušienky na cheesecake 500g HoHo](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/8622-1_pomlete-susienky-na-cheesecake-500g-hoho.jpg?5df8fc73
)
Ako rýchlo spravíte základ na cheesecake a to hlavne bez zbytočného bordelu a špinavého mixéra po mletí keksíkov?
NÁŠ OSVEDČENÝ RECEPT (na formu Ø 28 cm):
Celé balenie sušienok zmiešajte s 3 - 4 polievkovými lyžicami roztopeného masla.
Na menšiu formu použite menšie množstvo (napr. 400g sušienok a 2,5 - 3 polievkové lyžice roztopeného masla)
Vzniknutú hmotu natlačte na dno a boky formy.
Dajte zapiecť do rúry na 6 až 8 minút pri teplote 200ºC.
Ďalej pokračujte podľa akéhokoľvek receptu na cheesecake.
Tento základ chutí skrátka úúúžasne.
Budeme radi ak nám napíšete dolu do DISKUSIE, ako sa vám s pomletými keksíkami pracovalo a ako nakoniec chutil váš cheesecake. DISKUSIU Nájdete dolu pod obrázkami (súvisiaci tovar).
![Želatína hotová 500g HoHo](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/16430_zelatina-hotova-500g-hoho.jpg?5f870d33
)
Hotová ochutená želatína na zákusky a torty, ktorá sa vždy podarí. Môžete s ňou zaliať ovocie na zákuskoch (torte), alebo potrieť ovocie aby sa nevysušilo.
Má príjemnú jemne sladkastú chuť.
Návod na prípravu:
- 500g želatíny
- 140 - 200g vody (140g na prípravu želatínových cukríkov, 200g na zaliatie torty, alebo zákuskov)
Vodu a želatínu dajte spolu do hrnca (pomer 1:1). Ohrievajte takmer do bodu varu. POZOR: Želatína nesmie vrieť - iba sa privedie k bodu varu a odloží sa zo sporáka. Počas chladenia ju občas premiešajte.
Nalievajte na studený múčnik v momente, keď želatína začína hustnúť (cca 40-45°C). Ak želatína zhustne viac ako treba, stačí ju trošku ohriať.
![Piping Gel 350g priehľadný gél s množstvom využití 1](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/19057_piping-gel-350g-priehladny-gel-s-mnozstvom-vyuziti-1.jpg?6093d4cf
)
Čo je Piping Gel?
Piping Gel je priehľadný lepkavý gél bez chute a bez vône.
Aké má využitie?
Najčastejšie sa používa pri práci s marcipánom a fondánom - gél funguje ako jedlé lepidlo. Vďaka nemu môžete na tortu prichytiť rôzne dekorácie, posypy či kvietky. Alebo si pomocou neho môžete pripevniť vyvaľkaný fondán na tortovú podložku a vyrobiť si tak dokonalý podnos pre svoju tortu.
Piping Gel ďalej môžete použiť na:
- potieranie jedlých obrázkov z oblátky (pri fondánovom podklade - dekore - sa potiera iba dolná strana a to vtedy, keď sa kladie na tortu potiahnutú fondánom)
- vytvorenie efektu vody na torte (ako na obrázkoch)
- potieranie čerstvého ovocia na torte či zákuskoch - namočte štetec do Piping Gelu a natrite ním ovocie - bude krajšie a dlhšie vydrží
![Jedlá sóda (sóda bikarbóna) 500g HoHo](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/7374-1_jedla-soda--soda-bikarbona--500g-hoho.jpg?5df8fc73
)
Jedlá sóda (sóda bikarbóna) 500 g
Výhodné balenie sódy bikarbóny - ako s ňou ušetriť čas a peniaze
Sódu bikarbónu viete využiť nielen v kuchyni.
Môžete ju tiež použiť na upratovanie a čistenie v domácnosti, vypiť ju pri pálení záhy, spriechodniť pomocou nej kuchynské odtoky.
Sóda bikarbóna je skutočne všestranná látka, ktorá má množstvo užitočných aplikácií v rôznych oblastiach.
Váha: 500 g
Viac v detailných informáciách
![Želatína 200g HoHo](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodikuvierky.sk/user/shop/detail/1179-2_zelatina-200g-hoho.jpg?5df8fc73
)
Hotová ochutená želatína na zákusky a torty, ktorá sa vždy podarí. Môžete s ňou zaliať ovocie na zákuskoch (torte), alebo potrieť ovocie aby sa nevysušilo.
Má príjemnú jemne sladkastú chuť.
Návod na prípravu:
- 200g želatíny
- 140 - 200g vody (140g na prípravu želatínových cukríkov, 200g na zaliatie torty, alebo zákuskov)
Vodu a želatínu dajte spolu do hrnca. Ohrievajte takmer do bodu varu. POZOR: Želatína nesmie vrieť - iba sa privedie k bodu varu a odloží sa zo sporáka. Počas chladenia ju občas premiešajte.
Nalievajte na studený múčnik v momente, keď želatína začína hustnúť (cca 40-45°C). Ak želatína zhustne viac ako treba, stačí ju trošku ohriať.