Doplnkové suroviny
Najpredávanejšie

Želatína jemne mletá 200g. To, že sa želatína jemne mletá môže využiť pri príprave zákuskov, dezertov, toriet, ale aj v studenej kuchyni na prípravu rôznych aspikov, či huspeniny asi viete. Želatína je univerzálna a cenná surovina, ktorá umožňuje tvorbu rôznych textúr.
Ale viete aj to, že je veľmi prospešná pre zdravie človeka?
Hmotnosť: 200 g
Návod na prípravu želatíny a jej výhody pre zdravie nájdete v detailných informáciách.

Sušené vaječné bielka majú vynikajúcu schopnosť penenia, sú ideálne na prípravu rôznych cukrárenských výrobkov.
Používajú sa hlavne na makronky, penové pečivo, snehové pusinky (meringues), sultánky, zdobenie medovníčkov, dekorovanie toriet, na naplnenie trubičiek, atď.
Sušené bielky sú okrem varenia a pečenia vhodné aj ako výživový doplnok stravy (nielen pre športovcov).
Jeden balíček nahrádza cca 20 čerstvých bielkov.
Návod na prípravu:
- 50 g sušených bielkov
- 350 ml vody
Zmiešajte sušené bielka s vlažnou vodou. Hotovo!

Čokoládovo - lieskovcový krém, výhodné balenie 1 kg
Kvalitný Čokoládovo-lieskovcový krém, vhodný do krémov, palaciniek, lievancov, čokoládový milkshake alebo len tak na maškrtenie :)
Pripravili sme ho pre Vás s dôrazom na najlepšie suroviny a bez umelých prísad, aby ste si mohli vychutnať čistú a autentickú chuť.

Domáci karamelový krém na palacinky, lievance, wafle, k jogurtu alebo k ovsenej kaši, na ochucovanie šľahačiek a krémov ale aj na bežné varenie (napríklad pod kapustu).
Recept na 10-minútové karamelové trubičky nájdete dole v popise.
Doplnili sme aj použitie karamelindy v recepte na veterníky.

Extra tmavé holandské kakao je výrobok najvyššej kvality. Oceníte ho pri pečení, varení a pri príprave krémov a pudingov. Pri príprave stačí použiť 2/3 množstva ako sa píše v recepte a výsledok bude ešte stále omnoho lepší ako s iným kakaom.
Oproti obyčajnému kakau je kakao holandského typu tmavšie, má bohatšiu čokoládovú vônu a výraznejšiu chuť. Je vhodnejšie aj pre kakaové nápoje.

Vanilínový cukor 1 kg . Všestranne obľúbená prísada, ktorá dokáže vylepšiť chuť mnohých sladkých jedál. Využíva sa v mnohých kuchyniach, najmä pri pečení a príprave dezertov.
Váha: 1 kg
Maxi balenie vanilínového cukru oceníte pri každom pečení.
Vanilínový cukor - viac v detailných informáciách.

Agar je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Agar sa pripravuje z červenej riasy gelidium. Agar vytvára hutnejšie želé než iná želatína a je stabilnejšia.
Je úplne rastlinného pôvodu a takmer bez kalórii.
Prirodzený agar je bohatý na jód a stopové prvky. V minulosti bol používaný ako mierny preháňajúci prostriedok, pričom môže byť zosilnený účinok pridaním zázvorovej šťavy.
Požitie nájdete v popise dolu

Zemiakové vločky 500 g. Môžete produkt použiť ako rýchlu a pohodlnú náhradu čerstvých zemiakov v rôznych receptoch. Je to dehydrovaný produkt vyrobený zo zemiakov. Vyrábajú sa varením, lisovaním a následným sušením zemiakovej hmoty na jemné vločky.
Váha: 500 g
Zemiakové vločky - viac v detailných informáciách.

Jedlé sušené kvety - NEVÄDZA 5 g. Nádherný a všestranný doplnok, ktorý pridáva farbu a jemnú chuť rôznym pokrmom a nápojom. Sú obľúbené v gastronómii nielen pre ich estetický vzhľad, ale aj pre jemnú, mierne sladkastú chuť.
Balenie: 100% sušených kvetov nevädza
Balené v priehľadnom plastovom vedierku.
Jedlé sušené kvety - NEVÄDZA - viac v detailných informáciách

Vanilínový cukor 500 g.
Vanilínový cukor je všestrannou a obľúbenou prísadou, ktorá dokáže vylepšiť chuť mnohých sladkých jedál. Je obľúbenou prísadou v mnohých kuchyniach, najmä pri pečení a príprave dezertov.
Váha: 500 g
Výhodné balenie vanilínového cukru oceníte pri každom pečení.
Viac v detailných informáciách.

Soľ hrubozrnná bavorská (praclíková) 500 g. Špeciálna soľ používaná predovšetkým na posypanie pečiva, ako sú praclíky, chleby a ďalšie pečené výrobky. Má väčšie kryštály ako bežná stolová soľ, čo jej dodáva charakteristickú textúru a chrumkavosť.
Váha: 500 g
Soľ hrubozrnná bavorská (praclíková) - viac v detailných informáciách

Vanilínový cukor 250 g. Všestranná a obľúbená prísadou, ktorá dokáže vylepšiť chuť mnohých sladkých jedál. Je obľúbenou prísadou v mnohých kuchyniach, najmä pri pečení a príprave dezertov.
Váha: 250 g
Výhodné balenie vanilínového cukru oceníte pri každom pečení.
Vanilínový cukor - viac v detailných informáciách.

Extra tmavé holandské kakao je výrobok najvyššej kvality. Oceníte ho pri pečení, varení a pri príprave krémov a pudingov. Pri príprave stačí použiť 2/3 množstva ako sa píše v recepte a výsledok bude ešte stále omnoho lepší ako s iným kakaom.
Oproti obyčajnému kakau je kakao holandského typu tmavšie, má bohatšiu čokoládovú vônu a výraznejšiu chuť. Je vhodnejšie aj pre kakaové nápoje.

Želatína jemne mletá 1 kg. To, že sa želatína jemne mletá môže využiť pri príprave zákuskov, dezertov, toriet, ale aj v studenej kuchyni na prípravu rôznych aspikov, či huspeniny asi viete. Želatína je univerzálna a cenná surovina, ktorá umožňuje tvorbu rôznych textúr.
Ale viete aj to, že je veľmi prospešná pre zdravie človeka?
Hmotnosť: 1 kg
Návod na prípravu želatíny a jej výhody pre zdravie nájdete v detailných informáciách.

MANGO lyofilizovaný prášok 10 g. Ovocie, ktoré prešlo procesom mrazového sušenia, ktorý zachováva ich nutričné hodnoty, farbu a chuť. Proces spočíva v rýchlom zamrazení plodov a následnom odstránení vody vo vákuu, čím sa vytvára ľahká, chrumkavá textúra. Lyofilizované mango má intenzívnu sladkú chuť a je bohaté na vitamíny a minerály.
Balenie: 10 g lyofilizoaného prášku
MANGO lyofilizovaný prášok - viac v detailných informáciách

Špeciálny potravinársky gél priesvitnej farby.
Tento špeciálny potravinársky gél sa používa na potieranie a priliepanie jedlého obrázka alebo na preleštenie ovocia.
NÁVOD:
Gél vyberte z vrchného ochranného sáčku. Zo sáčku naplneného gélom odstrihnite dolný rožtek a vytlačte požadované množstvo.
Ak Vám nejaký gél ostane, rožtek ktorý ste odstrihli zviňte a zaistite napríklad kancelárskou spinkou.

Snehové pusinky farebné MINI 30 g. Lahodné a krehké dezerty vyrobené z vaječných bielkov a cukru. Ideálne na dekoráciu tort, zákuskov, alebo ako samostatný dezert. Ich malá veľkosť ich robí perfektnými na ozdobenie alebo ako súčasť väčších dezertov.
Váha: 30 g
Snehové pusinky farebné MINI - viac nájdete v detailných informáciách.

Snehové pusinky biele MINI 30 g. Lahodné a krehké dezerty vyrobené z vaječných bielkov a cukru. Ideálne na dekoráciu tort, zákuskov, alebo ako samostatný dezert. Ich malá veľkosť ich robí perfektnými na ozdobenie alebo ako súčasť väčších dezertov.
Váha: 30 g
Snehové pusinky biele MINI - viac nájdete v detailných informáciách.

Jedlá sóda (sóda bikarbóna) 250 g. Môžete ju tiež použiť na upratovanie a čistenie v domácnosti, vypiť ju pri pálení záhy, spriechodniť pomocou nej kuchynské odtoky. Je to skutočne všestranná pomocná látka, ktorá má množstvo užitočných aplikácií v rôznych oblastiach.
Váha: 250 g
Výhodné balenie sódy bikarbóny - ako s ňou ušetriť čas a peniaze
Sódu bikarbónu viete využiť nielen v kuchyni.
Jedlá sóda (sóda bikarbóna) - viac v detailných informáciách

Hotová ochutená želatína na zákusky a torty, ktorá sa vždy podarí. Môžete s ňou zaliať ovocie na zákuskoch (torte), alebo potrieť ovocie aby sa nevysušilo.
Má príjemnú jemne sladkastú chuť.
Návod na prípravu:
- 500g želatíny
- 140 - 200g vody (140g na prípravu želatínových cukríkov, 200g na zaliatie torty, alebo zákuskov)
Vodu a želatínu dajte spolu do hrnca (pomer 1:1). Ohrievajte takmer do bodu varu. POZOR: Želatína nesmie vrieť - iba sa privedie k bodu varu a odloží sa zo sporáka. Počas chladenia ju občas premiešajte.
Nalievajte na studený múčnik v momente, keď želatína začína hustnúť (cca 40-45°C). Ak želatína zhustne viac ako treba, stačí ju trošku ohriať.

ISOMALT špeciál na výrobu cukrárskych ozdôb
Dekoračný cukor na výrobu ozdôb s efektom lesklého skla. Môže sa prifarbovať.
Návod na prípravu:
Perličky rozpúšťame v hrnci dovtedy, kým nezmiznú všetky vzduchové bublinky (nie je potrebné pridávať vodu).
Nádobu s rozpusteným isomaltom chladíme ponorením do väčšej nádoby so studenou vodou. Po schladení nalejeme hmotu do foriem.
Môže sa opätovne zohrievať - výrobok môže byť vtedy krehkejší a preto potom pridajte pár kvapiek vody.

Škorica mletá vynikajúcej chuti 100 g. Prírodný prostriedok, ktorý má hypoglykemický účinok, t.j. reguluje hladinu cukru v krvi. Je tiež výborná pri usmerňovaní telesnej hmotnosti a pomáha pri Alzheimerovej chorobe. Vďaka antibiotickým a protiinfekčným účinkom je škorica s medom považovaná za najvhodnejšiu prírodnú prevenciu pred chrípkou, prechladnutím či angínou. Med je prirodzené antibiotikum a jeho sila sa škoricou ešte zosilní.
Balenie: 100 g
Škorica mletá vynikajúcej chuti - viac v detailných informáciách

Jedlé sušené kvety - LUPENE RUŽÍ 5 g. Nádherný a všestranný doplnok, ktorý pridáva eleganciu rôznym pokrmom a nápojom. Sú obľúbené v gastronómii nielen pre ich estetický vzhľad, ale aj pre jemnosť a kreativitu.
Balenie: 100% sušené lupene ruží
Balené v priehľadnom plastovom vedierku
Jedlé sušené kvety - LUPENE RUŽÍ - viac v detailných informáciách

Toping ČOKOLÁDOVÝ 1 kg. Obľúbená prísada v cukrárstve, ktorá prináša sladkú chuť do rôznych dezertov a nápojov. Je vyrobený z čokolády a má mnoho využití v kuchyni, na dochutenie a dekoráciu zmrzlín, lievancov, palaciniek, zákuskov,...
Balenie: 1 kg
Toping ČOKOLÁDOVÝ - viac v detailných informáciách

Jedlé sušené kvety - MIX FANTASY 5 g
Nádherným a všestranným doplnkom sú Jedlé sušené kvety MIX FANTASY, ktoré pridávajú eleganciu rôznym pokrmom a nápojom. Sú obľúbené v gastronómii nielen pre ich estetický vzhľad.
Balenie: lupene ruží (sušené), kvety nechtíka (sušené), kvety nevädze (sušené), kvety svetlice (sušené)
Balené v priehľadnom plastovom vedierku
Jedlé sušené kvety - MIX FANTASY - viac v detailných informáciách

Jedlé sušené kvety - MIX 5 g. Nádherná a farebná kombinácia rôznych jedlých kvetov, ktoré pridávajú jedinečný vzhľad, chuť a vôňu do vašich kulinárskych výtvorov. Zmes kvetov je ideálna na dekorovanie dezertov, jedál, nápojov a na špeciálne príležitosti.
Balenie: 100% sušených kvetov - nevädza, okvetné lístky ruží, svetlica
Balené v priehľadnom plastovom vedierku.
Jedlé sušené kvety - MIX - viac v detailných informáciách

ČUČORIEDKY lyofilizované - mrazom sušené 14 g. Ovocie, ktoré prešlo procesom mrazového sušenia, ktorý zachováva ich nutričné hodnoty, farbu a chuť. Lyofilizované čučoriedky majú intenzívnu sladkú chuť a sú bohaté na antioxidanty, vitamíny a minerály.
Obsah balenia: 14 g
ČUČORIEDKY lyofilizované - mrazom sušené- viac v detailných informáciách

Posyp KitKat - malé rozdrvené kúsky sušienok a čokolády môžete využiť :
- na dozdobenie povrchu tartaletiek
- na dozdobenie a dekorovanie zákuskov a toriet
- na dozdobenie a dochutenie zmrzlín
- ako prídavok - príchuť do náplní (zamiešať priamo do náplne)
Obsah balenia: 34 g

Pre dlhšiu trvanlivosť je sušené mlieko vhodné na prípravu a konzumáciu všade tam, kde je nákup a uchovávanie čerstvého mlieka problematické - napríklad: turistika, odľahlé destinácie, vysoké teploty.
Navyše sa používa v špeciálnych receptoch (napríklad španieske guličky de leche, Rafaello,...)
NÁVOD NA PRÍPRAVU 1 LITRA TEKUTÉHO MLIEKA:
900 ml vody a 100 g sušeného mlieka dobre rozmiešajte (prípadne preceďte).

Čokoládovo - lieskovcový krém, výhodné balenie 1 kg
Kvalitný Čokoládovo-lieskovcový krém, vhodný do krémov, palaciniek, lievancov, čokoládový milkshake alebo len tak na maškrtenie :)
Pripravili sme ho pre Vás s dôrazom na najlepšie suroviny a bez umelých prísad, aby ste si mohli vychutnať čistú a autentickú chuť.

Jedlé sušené kvety - NECHTÍK 5 g. Obľúbená ingrediencia v kuchyni i v tradičnej medicíne. Kvety sú známe svojou žiarivou žltou až oranžovou farbou a jemne korenistou chuťou. Vďaka svojmu vzhľadu sú ideálne na dekoráciu jedál a nápojov, pričom zároveň ponúkajú zdravotné benefity.
Balenie: 100% sušeného nechtíka
Balené v priehľadnom plastovom vedierku
Jedlé sušené kvety - NECHTÍK - viac v detailných informáciách