Doplnkové suroviny

Najpredávanejšie

Snehové pusinky farebné MINI
 
1,85 €
(1,68 € bez DPH)
Želatina živočíšna 200 g
 
6,80 €
(6,18 € bez DPH)
KARAMELINDA domáci karamelový krém 250g HoHo
 
4,05 €
(3,68 € bez DPH)
KAKAO holandské extra tmavé 500g HoHo
 
5,65 €
(5,14 € bez DPH)
Nerozpustný cukor práškový dekoračný 500g 3
 
4,35 €
(3,95 € bez DPH)
Snehové pusinky biele MINI
 
1,85 €
(1,68 € bez DPH)
KARAMELINDA domáci karamelový krém 600g HoHo
 
9,20 €
(8,36 € bez DPH)
Dekoračný cukor hrubý 50g
 
1,45 €
(1,32 € bez DPH)
POSYP Burizóny v mede 50 g
 
1,80 €
(1,64 € bez DPH)
79 položiek celkom
Potravinársky alkohol 14 ml
3,36 € bez DPH
3,70 €

Potravinársky alkohol je vhodný pre styk s potravinami. Používa sa napríklad na maľovanie s farebným alebo trblietavým prachom na poťahovú hmotu ... ale je veľmi vhodný aj ako lepidlo na veľmi jemné kvety z poťahovej hmoty.

Obsah: 14 ml

UPOZORNENIE: Horlavina

Kód: 2830
Rastlinná želatína 20 g
3,59 € bez DPH
3,95 €

Rastlinná želatína je biely prášok bez príchute. Tento prášok je základnou zložkou na prípravu rôznych sladkých a slaných jedál vrátane suflé, tvarohových koláčov, terín, koláčov a iné. Ale môžete ju tiež použiť na výrobu želé.

Upozornenie: vegetariánska želatína je alternatívna želatína a nie náhrada tradičnej želatíny a preto si recepty môžu vyžadovať príslušnú úpravu.

Recept na prípravu želé: 5 gramov želatíny rozpustite v 75 ml studenej vody a nechajte postáť cca. 10 minút. Rozpustenú želatínu nalejte do 450 ml vriacej vody. Neustále miešajte. Želé začne tuhnúť po 5 - 10 minútach.

Kód: 2828
Kakaové maslo 200 g
5,95 € bez DPH
6,55 €

Kakaové maslo je vyrobené zo 100% čistého kakaového masla a je 100% rastlinné. Môže sa používať pri výrobe čokolády alebo praliniek, ale aj na riedenie roztopených farebných čokoládok Deco Melts a Candy Melts.

Hmotnosť: 200 g

Dávkovanie: 5-10 %

 

Kód: 3386
POSYP Burizóny v mede 50 g
1,64 € bez DPH
1,80 €

Pomocou burizónov rýchlo ozdobíte alebo posypete tortu. Sú vhodné aj ako náhrada orechov.

Burizóny sú vhodné aj pre celiatikov a ľudí s alergiou na orechy a arašidy.

Kód: 1013
KROKANT lieskovo-orieškový 40 g
3,14 € bez DPH
3,45 €

Lieskovo-orieškový krokant môžete využiť ako:

  • ako prídavok - príchuť do náplní (zamiešať priamo do náplne)
  • na dozdobenie a dochutenie zmrzlín
  • na dozdobenie a dekorovanie zákuskov a toriet
  • na dozdobenie povrchu tartaletiek

Množstvo použite podľa potreby.

...Úžasné lieskové oriešky v karamele.

 

Kód: 4939
AGAR želatína z morských rias 50 g
24,64 € bez DPH
27,10 €

Agar je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Agar sa pripravuje z červenej riasy gelidium. Agar vytvára hutnejšie želé než iná želatína a je stabilnejšia.

Je úplne rastlinného pôvodu a je bez kalórii.

Prirodzený agar je bohatý na jód a stopové prvky. V minulosti bol používaný ako mierny preháňajúci prostriedok, pričom môže byť zosilnený účinok pridaním zázvorovej šťavy.

Požitie nájdete dole.

Kód: 4936
Sušené mlieko plnotučné PL 500g
6,05 € bez DPH
6,65 €

Pre dlhšiu trvanlivosť je sušené mlieko vhodné na prípravu a konzumáciu všade tam, kde je nákup a uchovávanie čerstvého mlieka problematické - napríklad: turistika, odľahlé destinácie, vysoké teploty.

Navyše sa používa v špeciálnych receptoch (napríklad španieske guličky de leche, Rafaello,...)

NÁVOD NA PRÍPRAVU 1 LITRA TEKUTÉHO MLIEKA:

900 ml vody a 100 g sušeného mlieka dobre rozmiešajte (prípadne preceďte).

Kód: 1397
Sušené mlieko plnotučné PL 200g
2,91 € bez DPH
3,20 €

Pre dlhšiu trvanlivosť je sušené mlieko vhodné na prípravu a konzumáciu všade tam, kde je nákup a uchovávanie čerstvého mlieka problematické - napríklad: turistika, odľahlé destinácie, vysoké teploty.

Navyše sa používa v špeciálnych receptoch (napríklad španieske guličky de leche, Rafaello,...)

NÁVOD NA PRÍPRAVU 1 LITRA TEKUTÉHO MLIEKA:

900 ml vody a 100 g sušeného mlieka dobre rozmiešajte (prípadne preceďte).

Kód: 1303
XYLITOL brezový cukor 500 g
4,50 € bez DPH
4,95 €

Sladidlo, získané z dutiny a kôry brezy previsnutej. Je vhodné pre diabetikov a tých, ktorý držia redukčnú diétu, keďže oproti klasickému bielemu cukru má až o 40% nižšiu energetickú hodnotu.

V prírode sa bežne vyskytuje v niektorých druhoch ovocia. Má rovnakú sladivosť ako klasický biely cukor - používa sa rovnako.

Kód: 1811
Glycerol WILTON 59 ml
3,09 € bez DPH
3,40 €

Glycerol alebo Glycerín je hustá kvapalina, bez výraznej vôňe s mierne sladkou chuťou. Je súčasťou predovšetkým rastlinných tukov, najväčšie množstvo glycerolu vzniká ako vedľajši produkt pri  priemyselnom spracovaní repkového oleja.

Používa sa:

  • ako sladidlo napr. v šľahačkách
  • ako zmäkčovadlo v želé, žuvačkách a iných cukrovinkách
  • na zvláčnenie poťahovej hmoty
  • na dodanie lesku poťahovej hmote

Vo fľaštičke sa nachádza 59 ml glycerolu.

Kód: 4815
Glukózový sirup WILTON 94 ml
2,27 € bez DPH
2,50 €

Glukózový sirup sa používa sa pri výrobe tureckého medu, poťahových hmôt a rôznych druhov cukroviniek.

Dokonca si pomocou nej vyrobíte aj plastickú čokoládu na poťahovanie a modelovanie.

Kód: 4813
ISOMALT špeciál na výrobu cukrárskych ozdôb 160 g
3,14 € bez DPH
3,45 €

Isomalt je dekoračný cukor na výrobu ozdôb s efektom matného skla.

Návod na prípravu:

Perličky rozpúšťame v hrnci dovtedy, kým nezmiznú všetky vzduchové bublinky (nie je potrebné pridávať vodu). 

Nádobu s rozpusteným isomaltom chladíme ponorením do väčšej nádoby so studenou vodou. Po schladení nalejeme hmotu na silikónovú podložku a začíname modelovať pod lampou.

Môže sa opätovne zohrievať - výrobok môže byť vtedy krehkejší a preto potom pridajte pár kvapiek vody. 

Kód: 4696
Brusnice sušené celé 300 g
Brusnice sušené celé 300 g
Momentálne nedostupné
3,59 € bez DPH
3,95 €

Brusnice sušené celé (sušené mrazom) možno konzumovať priamo, alebo ich pridať do vločkových a orieškových zmesí. Taktiež sa výborne hodia na prípravu koláčov, raw dezertov a ovsených kaší ako dekorácia. 

Kód: 4680
Brusnice sušené celé 100 g
1,50 € bez DPH
1,65 €

Brusnice sušené celé (sušené mrazom) možno konzumovať priamo, alebo ich pridať do vločkových a orieškových zmesí. Taktiež sa výborne hodia na prípravu koláčov, raw dezertov a ovsených kaší ako dekorácia. 

Kód: 4679
Maliny lyofilizované 16 g
Maliny lyofilizované 16 g
Momentálne nedostupné
3,45 € bez DPH
3,80 €

Maliny lyofilizované (sušené mrazom) možno konzumovať priamo, alebo ich pridať do vločkových a orieškových zmesí. Taktiež sa výborne hodia na prípravu koláčov, raw dezertov a ovsených kaší ako dekorácia. 

Kód: 4678
Vínny kameň 80 g
Zdravšia varianta výrobku
4,18 € bez DPH
4,60 €

Vínny kameň - Cream of tatrar sa využíva rovnako ako kypriaci prášok. Neobsahuje fosfáty a ťažké kovy - čo ho robí zdravšou variantou. Je vhodný aj pri bezlepkovej diéte.

Vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe vína.

 

Kód: 4518
Želatína v spreji 800g
18,09 € bez DPH
19,90 €

Balenie obsahuje aj rozprašovač.

Želatína v spreji sa používa na preleštenie ovocia - znamená to, že želatína sa nastrieka na ovocie, aby malo pekný lesk a bolo dlho čerstvé. Zabraňuje totiž oxidácií ovocia.

 

Kód: 4224
Chladiaci sprej na čokoládu PME 100 ml 1
10,45 € bez DPH
11,50 €

Chladiaci sprej na čokoládu PME

Sprej slúži na fixovanie a spájanie čokoládových dekorácií. Sprej čokoládu ochladí tak, že rýchlo a pevne stuhne.

POZOR: VEĽMI HORĽAVÝ! Pred použitím dobre premiešajte. Striekajte rovnomerne zo vzdialenosti cca 15 - 20 cm.

Ukážka práce so sprejom:

Kód: 2596
Piping Gel 350g priehľadný gél s množstvom využití 1
5,64 € bez DPH
6,20 €

Čo je Piping Gel?

Piping Gel je priehľadný lepkavý gél bez chute a bez vône.

Aké má využitie?

Najčastejšie sa používa pri práci s marcipánom a fondánom - gél funguje ako jedlé lepidlo. Vďaka nemu môžete na tortu prichytiť rôzne dekorácie, posypy či kvietky. Alebo si pomocou neho môžete pripevniť vyvaľkaný fondán na tortovú podložku a vyrobiť si tak dokonalý podnos pre svoju tortu.

Piping Gel ďalej môžete použiť na:

  • potieranie jedlých obrázkov z oblátky (pri fondánovom podklade - dekore - sa potiera iba dolná strana a to vtedy, keď sa kladie na tortu potiahnutú fondánom)
  • vytvorenie efektu vody na torte (ako na obrázkoch)
  • potieranie čerstvého ovocia na torte či zákuskoch - namočte štetec do Piping Gelu a natrite ním ovocie - bude krajšie a dlhšie vydrží

Piping gel sa môže prifarbiť alebo ochutiť.

Kód: 1719
KARAMELINDA domáci karamelový krém 600g HoHo
8,36 € bez DPH
9,20 €

Domáci karamelový krém na palacinky, lievance, wafle, k jogurtu alebo k ovsenej kaši, na ochucovanie šľahačiek a krémov ale aj na bežné varenie (napríklad pod kapustu).

Recept na 10-minútové karamelové trubičky nájdete dole v popise.

Doplnili sme aj použitie karamelindy v recepte na veterníky.

Kód: 2413
Želatína hotová 500g HoHo
6,36 € bez DPH
7 €

Hotová ochutená želatína na zákusky a torty, ktorá sa vždy podarí. Môžete s ňou zaliať ovocie na zákuskoch (torte), alebo potrieť ovocie aby sa nevysušilo.

Má príjemnú jemne sladkastú chuť.

Návod na prípravu:

  • 500g želatíny
  • 140 - 200g vody (140g na prípravu želatínových cukríkov, 200g na zaliatie torty, alebo zákuskov)

Vodu a želatínu dajte spolu do hrnca (pomer 1:1). Ohrievajte takmer do bodu varu. POZOR: Želatína nesmie vrieť - iba sa privedie k bodu varu a odloží sa zo sporáka. Počas chladenia ju občas premiešajte.

Nalievajte na studený múčnik v momente, keď želatína začína hustnúť (cca 40-45°C). Ak želatína zhustne viac ako treba, stačí ju trošku ohriať.

Kód: 4108
ISOMALT špeciál na výrobu cukrárskych ozdôb 250g 3
4,91 € bez DPH
5,40 €

ISOMALT špeciál na výrobu cukrárskych ozdôb

Dekoračný cukor na výrobu ozdôb s efektom lesklého skla. Môže sa prifarbovať.

Návod na prípravu:

Perličky rozpúšťame v hrnci dovtedy, kým nezmiznú všetky vzduchové bublinky (nie je potrebné pridávať vodu). 

Nádobu s rozpusteným isomaltom chladíme ponorením do väčšej nádoby so studenou vodou. Po schladení nalejeme hmotu do foriem.

Môže sa opätovne zohrievať - výrobok môže byť vtedy krehkejší a preto potom pridajte pár kvapiek vody. 

Kód: 4083
Hrozienka sultánky 100g
1,05 € bez DPH
1,15 €

Prečo sú hrozienka zdravé?

  • obsahujú vlákninu, vitamíny (B, C, E), minerálne látky (draslík, železo) a kyselinu listovú
  • zabraňujú usadzovaniu tuku v tele a zlepšujú metabolizmus
  • sú prirodzeným zdrojom antioxidantov, ktoré spomaľujú starnutie
  • konzumáciou si môžete zlepšiť kvalitu spánku, prácu obličiek a pľúc
  • je obľúbenou voľbou ľudí, ktorí športujú, kvôli doplneniu energie
  • hrozienka obsahujú kyselinu oleanovú, ktorá chráni zuby pred vytvorením zubného kazu

Vo všeobecnosti sušené ovocie obsahuje viac cukru, preto ich treba konzumovať s mierou.

Tipy na použitie

Sušené plody možno konzumovať priamo, alebo ich pridať do vločkových a orieškových zmesí. Taktiež sa výborne hodia na prípravu koláčov, raw dezertov a ovsených kaší. Je to vhodná náhrada sladkostí. Môžete si ich pribaliť na cesty ako snack, desiatu, či olovrant.

Kód: 4047
Hrozienka sultánky 500g
3,23 € bez DPH
3,55 €

Prečo sú hrozienka zdravé?

  • obsahujú vlákninu, vitamíny (B, C, E), minerálne látky (draslík, železo) a kyselinu listovú
  • zabraňujú usadzovaniu tuku v tele a zlepšujú metabolizmus
  • sú prirodzeným zdrojom antioxidantov, ktoré spomaľujú starnutie
  • konzumáciou si môžete zlepšiť kvalitu spánku, prácu obličiek a pľúc
  • je obľúbenou voľbou ľudí, ktorí športujú, kvôli doplneniu energie
  • hrozienka obsahujú kyselinu oleanovú, ktorá chráni zuby pred vytvorením zubného kazu

Vo všeobecnosti sušené ovocie obsahuje viac cukru, preto ich treba konzumovať s mierou.

Tipy na použitie

Sušené plody možno konzumovať priamo, alebo ich pridať do vločkových a orieškových zmesí. Taktiež sa výborne hodia na prípravu koláčov, raw dezertov a ovsených kaší. Je to vhodná náhrada sladkostí. Môžete si ich pribaliť na cesty ako snack, desiatu, či olovrant.

Kód: 4046
Hotová kráľovská glazúra Royal Icing pripravená na použitie 400g RENSHAW 1
5,23 € bez DPH
5,75 €

Hotová biela poleva pripravená na zdobenie - praktické balenie vo vedierku.

Je možné ju aj zafarbiť.

Hotový Royal Icing môžete použiť na:

  • kreslenie drobných detailov
  • zdobenie
  • vyliatie väčšej plochy na medovníkoch
  • na potieranie torty

TIP: ak chcete redšiu polevu, pridajte trochu vody alebo glycerolu. Ak chcete hustejšiu polevu, pridajte trošku práškového cukru.

Kód: 3981
B259C080 C176 4D65 8FCC A642B5738404
5,32 € bez DPH
5,85 €

Chutný čokoládový toping - vhodný na dochutenie a dekoráciu zmrzlín, lievancov,  palaciniek, zákuskov,...

 

Kód: 3970
3E58F516 2E2C 4DAF 9F14 80D0505490AB
4,50 € bez DPH
4,95 €

Čučoriedkový toping vhodný na dochutenie a dekoráciu zmrzlín, lievancov,  palaciniek, zákuskov,...

Kód: 3969
10D05CAC C3CC 49C8 85F4 6BAD5B39A360
4,50 € bez DPH
4,95 €

Karamelový toping vhodný na dochutenie a dekoráciu zmrzlín, lievancov,  palaciniek, zákuskov,...

Kód: 3968
0A590E50 9B74 4C75 9AE7 EE16BC8BB1DD
4,50 € bez DPH
4,95 €

Jahodový toping vhodný na dochutenie a dekoráciu zmrzlín, lievancov,  palaciniek, zákuskov,...

Kód: 3967
Kyselina citrónová
10,55 € bez DPH
11,60 €

Výhodné balenie na zaváranie a varenie sirupov a džemov, ale i na všestranné domáce použitie.

Okrem kuchynského využitia ju môžete použiť aj na odvápňovanie, čistenie rýchlovarnej kanvice alebo vodného kameňa.

Kód: 1562
Dekoračný cukor hrubý 50g
1,32 € bez DPH
1,45 €

Dekoračný cukor hrubý vhodný na pečenie (je termostabilný) a dekoráciu cukrárskych výrobkov.

Kód: 1539
Gum tragacanth prípravok na tvrdnutie modelovacích hmôt 25g
6,18 € bez DPH
6,80 €

Gum tragacanth - prípravok na tvrdnutie modelovacích hmôt

Prírodné zahusťovadlo.

Používa sa do poťahovacích a modelovacích hmôt. Výborná do hmôt na prípravu jedlých kvetov. Hmota po pridaní prášku tragacanth rýchlejšie schne, je pevná a pekne drží tvar.

Počas miesenia sa cesto stane poddajným, dobre sa s ním pracuje.

DÁVKOVANIE:

  • 1 čajová lyžička na 250g hmoty

Hmotu s práškom dobre premiešajte a zabaľte ju do potravinárskej fólie. Nechajte odležať cez noc vo vzduchotesnej nádobe.

Kód: 3916
Sušené mlieko plnotučné
3,05 € bez DPH
3,35 €

Pre dlhšiu trvanlivosť je sušené mlieko vhodné na prípravu a konzumáciu všade tam, kde je nákup a uchovávanie čerstvého mlieka problematické - napríklad: turistika, odľahlé destinácie, vysoké teploty.

Navyše sa používa v špeciálnych receptoch (napríklad španieske guličky de leche, Rafaello,...)

NÁVOD NA PRÍPRAVU 1 LITRA TEKUTÉHO MLIEKA:

900 ml vody a 100 g sušeného mlieka dobre rozmiešajte (prípadne preceďte).

Kód: 2001
Strúhanka z lineckého cesta 500g
3,18 € bez DPH
3,50 €
Kód: 2914
Strúhanka z medového cesta 500g
4,09 € bez DPH
4,50 €
Kód: 2913
Nerozpustný cukor práškový dekoračný 500g 3
3,95 € bez DPH
4,35 €

Práškový cukor, ktorý sa nerozpustí! Používa sa napríklad na šišky, štrúdle alebo na posyp nahých toriet.

Kód: 1879
Jedlé zlato 24K list 8 x 8 cm
Jedlé zlato 24K list 8 x 8 cm
Momentálne nedostupné
3,55 € bez DPH
3,90 €

Pečte a zdobte LUXUSNE! Jedlé zlato je v súčasnosti považované za najluxusnejšiu ozdobu - a nielen na tortách a zákuskoch.

EXTRÉMNE KREHKÉ! NEDOTÝKAŤ SA RUKAMI! - Môže dôjsť k poškodeniu celého hárku.

Pracujte s pinzetou (na kúsky) alebo pomocou papiera prilepte na požadované miesto a oddeľte pomocou pritláčania štetca na papier.

Okrem dekorácie zákuskov a toriet sa jedlé zlato môže pridať do nápojov, alkoholu, kávy, čaju a kozmetiky. Alebo ako ste mohli vidieť vo videu tiež na pizzu, zmrzlinu, bagel,...

Jedlé zlato vo forme kúskov TU.

Kód: 1987
Jedlé striebro 2g 1
16,36 € bez DPH
18 €

Okrem dekorácie zákuskov a toriet sa jedlé striebro môže pridať do nápojov, alkoholu, kávy, čaju a kozmetiky.

Kód: 3780
Jedlé zlato 2g 1
16,36 € bez DPH
18 €

Pečte a zdobte LUXUSNE! Jedlé zlato je v súčasnosti považované za najluxusnejšiu ozdobu - a nielen na tortách a zákuskoch.

Jedlé zlato vo forme štvorca nájdete v súvisiacich produktoch. 

 

Okrem dekorácie zákuskov a toriet sa jedlé zlato môže pridať do nápojov, alkoholu, kávy, čaju a kozmetiky.

Kód: 3779
Mandlová múka 125g
4,36 € bez DPH
4,80 €

Mandľová múka 125g - doba minimálnej spotreby je 30.6.2022

Vyrobená z olúpaných mletých madlí, je veľmi vhodnou alternatívou bežnej múky. Cesto si vďaka nej udržiava viac vlhkosti a tým je piškóta jemnejšia. Mandľová múka obsahuje zdravé tuky, veľa proteínu a vitamín B. Často je používaná ako nízko-sacharidová alebo vysoko-proteínová alternatíva pšeničnej múky.

Je extra jemná a používa sa v cukrárenskom pečení na prípravu mandľového koláča, mandľových sušienok, makróniek ale môže sa používať v ľubovoľných receptoch ako náhrada pšeničnej múky. 

Kód: 3706
XANTÁNOVÁ guma 50g 3
2,68 € bez DPH
2,95 €

Xantánová guma zlepšuje kvalitu pečiva a pôsobí ako emulgátor a prírodný stabilizátor. Vynikajúca nielen pre prípravu bezlepkových pokrmov.

Xantánová guma na seba dobre viaže vodu. Táto vlastnosť sa využíva predovšetkým pri náhrade lepku, pretože pomáha zlepšovať vlastnosti cesta vyrobeného z bezlepkových surovín. Pečivo sa oveľa menej drobí, lepšie drží tvar, ale hlavne vydrží dlhšie vláčnejšie.

Xantánovú gumu môžete používať ako pri klasickom pečení, tak pri príprave pečiva v domácej pekárni. Pridáva sa zamiešaný do múky a môže sa použiť nielen do kysnutého cesta, ale napríklad aj do lineckého, piškótového, treného, odpaľovaného, alebo lístkového cesta.

Pri príprave bezlepkových výrobkov sa dáva 1 až 2 g xantánovej gumy na 1 kilogram všetkých suchých hmôt použitých pri príprave cesta.

Xantán sa ale dá použiť aj pri príprave dresingov, mäsových štiav a omáčok, pri zaváraní mäsa, domácej výrobe šunky, zmrzliny, alebo dokonca cukroviniek, ktoré budú mať konzistenciu "gumových medvedíkov".

Výroba gum pasty: 5g xantánovej gumy + 250g fondánu. Zmiešajte a pred použitím nechajte 20 - 30 minút odstáť.

Výroba jedlého lepidla: zmiešajte 1/4 lyžičky xantánovej gumy so 4 polievkovými lyžicami vody. Čas rozpúšťania je cca  10 - 20 minút.

Kód: 3625
Želatina živočíšna 200 g
6,18 € bez DPH
6,80 €

To, že sa želatina jemne mletá môže využiť pri príprave zákuskov, dezertov, toriet, ale aj v studenej kuchyni na prípravu rôznych aspikov, či huspeniny asi viete. Ale viete aj to, že je veľmi prospešná pre zdravie človeka?

Zaujímavé a možno pre vás aj prekvapivé informácie nájdete v POPISE na stránke nižšie.

Tu je NÁVOD NA PRÍPRAVU želatiny, alebo aspiku:

  • 30 g želatína
  • 200 ml voda studená
  • 600 - 800 ml voda, alebo iná tekutina podľa účelu použitia, napr. cukor, ovocná šťava, alebo vývar, ak chceme robiť aspik.

Ak chcete mať tuhšiu konzistenciu hotového výrobku, použite menej tekutiny (600 ml)

POSTUP:

30 g želatíny vsypte do 200 ml studenej vody. Zamiešajte a nechajte napučať 10 minút.

Medzitým dáme zovrieť tekutinu. Odstavte nabok a pridajte do nej napučanú zmes, dobre premiešajte, znovu dajte na šporák a za stáleho miešania ohrievajte až kým sa nespustí. 

POZOR: želatina sa nesmie variť, treba ju nechať len zovrieť a odstaviť nabok! 

Kód: 3038
Želatina jemne mletá 1 kg
22,18 € bez DPH
24,40 €

To, že sa želatina jemne mletá môže využiť pri príprave zákuskov, dezertov, toriet, ale aj v studenej kuchyni na prípravu rôznych aspikov, či huspeniny asi viete. Ale viete aj to, že je veľmi prospešná pre zdravie človeka?

Zaujímavé a možno pre vás aj prekvapivé informácie nájdete v POPISE na stránke nižšie.

Tu je NÁVOD NA PRÍPRAVU želatiny, alebo aspiku:

  • 30 g želatína
  • 200 ml voda studená
  • 600 - 800 ml voda, alebo iná tekutina podľa účelu použitia, napr. cukor, ovocná šťava, alebo vývar, ak chceme robiť aspik.

Ak chcete mať tuhšiu konzistenciu hotového výrobku, použite menej tekutiny (600 ml)

POSTUP:

30 g želatíny vsypte do 200 ml studenej vody. Zamiešajte a nechajte napučať 10 minút.

Medzitým dáme zovrieť tekutinu. Odstavte nabok a pridajte do nej napučanú zmes, dobre premiešajte, znovu dajte na šporák a za stáleho miešania ohrievajte až kým sa nespustí. 

POZOR: želatina sa nesmie variť, treba ju nechať len zovrieť a odstaviť nabok! 

Kód: 2969
Kypriaci prášok do pečiva 1 kg bez lepku
Kypriaci prášok do pečiva 1 kg (neobsahuje lepok)
Tovar bude skladom do 2 pracovných dní
7,09 € bez DPH
7,80 €

Pripravíte si s ním ľahké a nadýchané piškótové cestá, trené a mnoho ďalšieho.

Kypriaci prášok sa v kuchyni využíva často. No v bežných supermarketoch predávajú iba malé vrecúška kypriaceho prášku. Pokiaľ ho používate často, takéto nakupovanie je pre Vás veľmi nevýhodné.

Práve preto sme sa rozhodli, že Vám ponúkneme maxi balenie, s ktorým ušetríte a nebudete poň musieť stále chodiť do obchodu.

Kód: 2862
Kypriaci prášok do pečiva 250g bez lepku HoHo
2,36 € bez DPH
2,60 €
Kód: 2857
Hore
Ďalšie produkty