Doplnkové suroviny
Najpredávanejšie
Extra tmavé holandské kakao je výrobok najvyššej kvality. Oceníte ho pri pečení, varení a pri príprave krémov a pudingov. Pri príprave stačí použiť 2/3 množstva ako sa píše v recepte a výsledok bude ešte stále omnoho lepší ako s iným kakaom.
Oproti obyčajnému kakau je kakao holandského typu tmavšie, má bohatšiu čokoládovú vônu a výraznejšiu chuť. Je vhodnejšie aj pre kakaové nápoje.
Vanilínový cukor 500 g.
Vanilínový cukor je všestrannou a obľúbenou prísadou, ktorá dokáže vylepšiť chuť mnohých sladkých jedál. Je obľúbenou prísadou v mnohých kuchyniach, najmä pri pečení a príprave dezertov.
Váha: 500 g
Výhodné balenie vanilínového cukru oceníte pri každom pečení.
Viac v detailných informáciách.
Domáci karamelový krém na palacinky, lievance, wafle, k jogurtu alebo k ovsenej kaši, na ochucovanie šľahačiek a krémov ale aj na bežné varenie (napríklad pod kapustu).
Recept na 10-minútové karamelové trubičky nájdete dole v popise.
Doplnili sme aj použitie karamelindy v recepte na veterníky.
Čokoládovo - lieskovcový krém, výhodné balenie 1 kg
Kvalitný Čokoládovo-lieskovcový krém, vhodný do krémov, palaciniek, lievancov, čokoládový milkshake alebo len tak na maškrtenie :)
Pripravili sme ho pre Vás s dôrazom na najlepšie suroviny a bez umelých prísad, aby ste si mohli vychutnať čistú a autentickú chuť.
Želatína jemne mletá 200g.
To, že sa želatína jemne mletá môže využiť pri príprave zákuskov, dezertov, toriet, ale aj v studenej kuchyni na prípravu rôznych aspikov, či huspeniny asi viete. Želatína je univerzálna a cenná surovina, ktorá umožňuje tvorbu rôznych textúr.
Ale viete aj to, že je veľmi prospešná pre zdravie človeka?
Hmotnosť: 200 g
Návod na prípravu želatíny a jej výhody pre zdravie nájdete v detailných informáciách.
Snehové pusinky farebné MINI 30 g.
Lahodné a krehké dezerty vyrobené z vaječných bielkov a cukru sú Snehové pusinky farebné MINI. Ideálne na dekoráciu tort, zákuskov, alebo ako samostatný dezert. Ich malá veľkosť ich robí perfektnými na ozdobenie alebo ako súčasť väčších dezertov.
Váha: 30 g
Snehové pusinky farebné - viac nájdete v detailných informáciách.
Agar je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Agar sa pripravuje z červenej riasy gelidium. Agar vytvára hutnejšie želé než iná želatína a je stabilnejšia.
Je úplne rastlinného pôvodu a takmer bez kalórii.
Prirodzený agar je bohatý na jód a stopové prvky. V minulosti bol používaný ako mierny preháňajúci prostriedok, pričom môže byť zosilnený účinok pridaním zázvorovej šťavy.
Požitie nájdete v popise dolu
Vanilínový cukor 1 kg
Vanilínový cukor je všestrannou a obľúbenou prísadou, ktorá dokáže vylepšiť chuť mnohých sladkých jedál. Je obľúbenou prísadou v mnohých kuchyniach, najmä pri pečení a príprave dezertov.
Váha: 1 kg
Maxi balenie vanilínového cukru oceníte pri každom pečení.
Viac v detailných informáciách.
Špeciálny potravinársky gél priesvitnej farby.
Tento špeciálny potravinársky gél sa používa na potieranie a priliepanie jedlého obrázka alebo na preleštenie ovocia.
NÁVOD:
Gél vyberte z vrchného ochranného sáčku. Zo sáčku naplneného gélom odstrihnite dolný rožtek a vytlačte požadované množstvo.
Ak Vám nejaký gél ostane, rožtek ktorý ste odstrihli zviňte a zaistite napríklad kancelárskou spinkou.
Kokos strúhaný 500 g
Strúhaný kokos je kokosová dužina, ktorá bola nastrúhaná alebo nahrubo zomletá na malé kúsky. Produkt sa používa v rôznych kulinárskych aplikáciách po celom svete a je obľúbený pre svoju výraznú chuť a textúru. Sladká a jemná chuť strúhaného kokosu ochutí vaše koláče, zákusky aj torty.
Váha: 500 g
Viac v detailných informáciách.
Soľ hrubozrnná bavorská (praclíková) 500 g.
Hrubozrnná bavorská soľ, často nazývaná aj praclíková soľ, je špeciálna soľ používaná predovšetkým na posypanie pečiva, ako sú praclíky, chleby a ďalšie pečené výrobky. Má väčšie kryštály ako bežná stolová soľ, čo jej dodáva charakteristickú textúru a chrumkavosť.
Váha: 500 g
Viac v detailných informáciách
Špeciálny potravinársky gél priesvitnej farby.
Tento špeciálny potravinársky gél sa používa na potieranie a priliepanie jedlého obrázka alebo na preleštenie ovocia.
NÁVOD:
Gél vyberte z vrchného ochranného sáčku. Zo sáčku naplneného gélom odstrihnite dolný rožtek a vytlačte požadované množstvo.
Ak Vám nejaký gél ostane, rožtek ktorý ste odstrihli zviňte a zaistite napríklad kancelárskou spinkou.
Jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 kg
Výhodné balenie sódy bikarbóny - ako s ňou ušetriť čas a peniaze
Sódu bikarbónu viete využiť nielen v kuchyni.
Môžete ju tiež použiť na upratovanie a čistenie v domácnosti, vypiť ju pri pálení záhy, spriechodniť pomocou nej kuchynské odtoky.
Sóda bikarbóna je skutočne všestranná látka, ktorá má množstvo užitočných aplikácií v rôznych oblastiach.
Váha: 1 kg
Viac v detailných informáciách
Extra tmavé holandské kakao je výrobok najvyššej kvality. Oceníte ho pri pečení, varení a pri príprave krémov a pudingov. Pri príprave stačí použiť 2/3 množstva ako sa píše v recepte a výsledok bude ešte stále omnoho lepší ako s iným kakaom.
Oproti obyčajnému kakau je kakao holandského typu tmavšie, má bohatšiu čokoládovú vônu a výraznejšiu chuť. Je vhodnejšie aj pre kakaové nápoje.
Snehové pusinky biele MINI 30 g.
Lahodné a krehké dezerty vyrobené z vaječných bielkov a cukru sú Snehové pusinky biele MINI. Ideálne na dekoráciu tort, zákuskov, alebo ako samostatný dezert. Ich malá veľkosť ich robí perfektnými na ozdobenie alebo ako súčasť väčších dezertov.
Váha: 30 g
Snehové pusinky biele - viac nájdete v detailných informáciách.
Pečte a zdobte LUXUSNE! Jedlé zlato je v súčasnosti považované za najluxusnejšiu ozdobu - a nielen na tortách a zákuskoch.
Jedlé zlato vo forme štvorca nájdete v súvisiacich produktoch.
Okrem dekorácie zákuskov a toriet sa jedlé zlato môže pridať do nápojov, alkoholu, kávy, čaju a kozmetiky.
Toping ČOKOLÁDOVÝ 1 kg.
Čokoládový topping je obľúbenou prísadou v cukrárstve, ktorá prináša sladkú chuť do rôznych dezertov a nápojov. Topping je vyrobený z čokolády a má mnoho využití v kuchyni, na dochutenie a dekoráciu zmrzlín, lievancov, palaciniek, zákuskov,...
Balenie: 1 kg
Toping ČOKOLÁDOVÝ - viac v detailných informáciách
Škorica je prírodný prostriedok, ktorý má hypoglykemický účinok, t.j. reguluje hladinu cukru v krvi. Je tiež výborná pri usmerňovaní telesnej hmotnosti a pomáha pri Alzheimerovej chorobe. Vďaka antibiotickým a protiinfekčným účinkom je škorica s medom považovaná za najvhodnejšiu prírodnú prevenciu pred chrípkou, prechladnutím či angínou. Med je prirodzené antibiotikum a jeho sila sa škoricou ešte zosilní.
Ďalšie pozitívne účinky:
- zlepšuje trávenie
- zmierňuje nevoľnosť
- pôsobí proti nachladnutiu
- uľavuje od bolestí svalov a kĺbov
- znižuje prejavy reumatizmu
- je účinná v boji proti infekcii
- účinkuje proti celulitíde
- pomáha znižovať zlý cholesterol (ten priaznivý ponecháva)
- podporuje chuť do jedla
- zmierňuje menštruačné problémy
- pôsobí proti kašľu
MALINY lyofilizovaný prášok 10 g.
Sušené ovocie, ktoré prešlo procesom mrazového sušenia, ktorý zachováva ich nutričné hodnoty, farbu a chuť sú MALINY lyofilizovaný prášok - mrazom sušené. Proces spočíva v rýchlom zamrazení plodov a následnom odstránení vody vo vákuu, čím sa vytvára ľahká, chrumkavá textúra. Lyofilizované maliny majú intenzívnu sladkú chuť a sú bohaté na antioxidanty, vitamíny a minerály.
Balenie: 10 g lyofilizoaného prášku
MALINY lyofilizovaný prášok - viac v detailných informáciách
Želatína jemne mletá 1 kg.
To, že sa želatína jemne mletá môže využiť pri príprave zákuskov, dezertov, toriet, ale aj v studenej kuchyni na prípravu rôznych aspikov, či huspeniny asi viete. Želatína je univerzálna a cenná surovina, ktorá umožňuje tvorbu rôznych textúr.
Ale viete aj to, že je veľmi prospešná pre zdravie človeka?
Hmotnosť: 1 kg
Návod na prípravu želatíny a jej výhody pre zdravie nájdete v detailných informáciách.
ISOMALT špeciál na výrobu cukrárskych ozdôb
Dekoračný cukor na výrobu ozdôb s efektom lesklého skla. Môže sa prifarbovať.
Návod na prípravu:
Perličky rozpúšťame v hrnci dovtedy, kým nezmiznú všetky vzduchové bublinky (nie je potrebné pridávať vodu).
Nádobu s rozpusteným isomaltom chladíme ponorením do väčšej nádoby so studenou vodou. Po schladení nalejeme hmotu do foriem.
Môže sa opätovne zohrievať - výrobok môže byť vtedy krehkejší a preto potom pridajte pár kvapiek vody.
Zemiakové vločky 500 g.
Zemiakové vločky môžete použiť ako rýchlu a pohodlnú náhradu čerstvých zemiakov v rôznych receptoch. Je to dehydrovaný produkt vyrobený zo zemiakov. Vyrábajú sa varením, lisovaním a následným sušením zemiakovej hmoty na jemné vločky.
Váha: 500 g
Viac v detailných informáciách.
Sušené vaječné bielka majú vynikajúcu schopnosť penenia, sú ideálne na prípravu rôznych cukrárenských výrobkov.
Používajú sa hlavne na makronky, penové pečivo, snehové pusinky (meringues), sultánky, ubobenie medovníčkov, dekorovanie toriet, na naplnenie trubičiek, atď.
Sušené bielky sú okrem varenia a pečenia vhodné aj ako výživový doplnok stravy (nielen pre športovcov).
Jeden balíček nahrádza cca 20 čerstvých bielkov.
Návod na prípravu:
- 50 g sušených bielkov
- 350 ml vody
Zmiešajte sušené bielka s vlažnou vodou. Hotovo!
Kokos strúhaný 250 g
Strúhaný kokos je kokosová dužina, ktorá bola nastrúhaná alebo nahrubo zomletá na malé kúsky. Produkt sa používa v rôznych kulinárskych aplikáciách po celom svete a je obľúbený pre svoju výraznú chuť a textúru. Sladká a jemná chuť strúhaného kokosu ochutí vaše koláče, zákusky aj torty.
Váha: 250 g
Viac v detailných informáciách.
Hotová ochutená želatína na zákusky a torty, ktorá sa vždy podarí. Môžete s ňou zaliať ovocie na zákuskoch (torte), alebo potrieť ovocie aby sa nevysušilo.
Má príjemnú jemne sladkastú chuť.
Návod na prípravu:
- 500g želatíny
- 140 - 200g vody (140g na prípravu želatínových cukríkov, 200g na zaliatie torty, alebo zákuskov)
Vodu a želatínu dajte spolu do hrnca (pomer 1:1). Ohrievajte takmer do bodu varu. POZOR: Želatína nesmie vrieť - iba sa privedie k bodu varu a odloží sa zo sporáka. Počas chladenia ju občas premiešajte.
Nalievajte na studený múčnik v momente, keď želatína začína hustnúť (cca 40-45°C). Ak želatína zhustne viac ako treba, stačí ju trošku ohriať.
Pre dlhšiu trvanlivosť je sušené mlieko vhodné na prípravu a konzumáciu všade tam, kde je nákup a uchovávanie čerstvého mlieka problematické - napríklad: turistika, odľahlé destinácie, vysoké teploty.
Navyše sa používa v špeciálnych receptoch (napríklad španielské guličky de leche, Rafaello,...)
NÁVOD NA PRÍPRAVU 1 LITRA TEKUTÉHO MLIEKA:
900 ml vody a 100 g sušeného mlieka dobre rozmiešajte (prípadne preceďte).
Jedlé sušené kvety - MIX 5 g.
Nádhernú a farebnú kombináciu rôznych jedlých kvetov predstavujú Jedlé sušené kvety - MIX, ktoré pridávajú jedinečný vzhľad, chuť a vôňu do vašich kulinárskych výtvorov. Zmes kvetov je ideálna na dekorovanie dezertov, jedál, nápojov a na špeciálne príležitosti.
Balenie: 100% sušených kvetov - nevädza, okvetné lístky ruží, svetlica
Balené v priehľadnom plastovom vedierku.
Jedlé sušené kvety - MIX - viac v detailných informáciách
Čokoládovo - lieskovcový krém, výhodné balenie 1 kg
Kvalitný Čokoládovo-lieskovcový krém, vhodný do krémov, palaciniek, lievancov, čokoládový milkshake alebo len tak na maškrtenie :)
Pripravili sme ho pre Vás s dôrazom na najlepšie suroviny a bez umelých prísad, aby ste si mohli vychutnať čistú a autentickú chuť.
Vanilínový cukor 250 g.
Vanilínový cukor je všestrannou a obľúbenou prísadou, ktorá dokáže vylepšiť chuť mnohých sladkých jedál. Je obľúbenou prísadou v mnohých kuchyniach, najmä pri pečení a príprave dezertov.
Váha: 250 g
Výhodné balenie vanilínového cukru oceníte pri každom pečení.
Viac v detailných informáciách.
Sušené hrozno, Hrozienka sa používajú v mnohých kuchyniach po celom svete. Majú sladkú chuť a sú veľmi výživné. Hrozienka vznikajú sušením čerstvého hrozna, pričom najčastejšie sa používajú odrody ako Thompson Seedless (bezsemenné) alebo Muscat. Sušenie môže prebiehať rôznymi metódami, vrátane slnečného sušenia alebo pomocou sušičiek.
Prečo sú hrozienka zdravé?
- obsahujú vlákninu, vitamíny (B, C, E), minerálne látky (draslík, železo) a kyselinu listovú
- zabraňujú usadzovaniu tuku v tele a zlepšujú metabolizmus
- sú prirodzeným zdrojom antioxidantov, ktoré spomaľujú starnutie
- konzumáciou si môžete zlepšiť kvalitu spánku, prácu obličiek a pľúc
- je obľúbenou voľbou ľudí, ktorí športujú, kvôli doplneniu energie
- hrozienka obsahujú kyselinu oleanovú, ktorá chráni zuby pred vytvorením zubného kazu
Vo všeobecnosti sušené ovocie obsahuje viac cukru, preto ich treba konzumovať s mierou.
Tipy na použitie
Hrozienka možno konzumovať priamo, alebo ich pridať do vločkových a orieškových zmesí. Taktiež sa výborne hodia na prípravu koláčov, raw dezertov a ovsených kaší. Je to vhodná náhrada sladkostí. Môžete si ich pribaliť na cesty ako snack, desiatu, či olovrant.
Posyp KitKat - malé rozdrvené kúsky sušienok a čokolády môžete využiť :
- na dozdobenie povrchu tartaletiek
- na dozdobenie a dekorovanie zákuskov a toriet
- na dozdobenie a dochutenie zmrzlín
- ako prídavok - príchuť do náplní (zamiešať priamo do náplne)
Obsah balenia: 34 g