Maizena - čistý kukuričný škrob 500 g
Kód: 1091Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Okrem kuchynského využitia sa tiež používa na:
na vysýpanie celulózových ošatiek
čistenie okien - do 2 l vody prisypte 2 PL maizeny, umyte tým okná a potom už len stiahnite tekutinu stierkou, vyleštite suchou handrou alebo kuchynskými utierkami.
prírodný suchý šampón na vlasy - používajte ako klasický suchý šampón a vyjde Vás to oveľa lacnejšie a máte to bez chémie.
výroba farieb na tvár - príprava domácej práškovej farby. Potrebujete vodu, škrob, gél farbu, servítky a nádobky na uskladnenie farby. Zo škrobu a vody si urobte tekutú kašičku a pridajte farbu, kašičku robte redšiu. Zafarbenú kašičku nalejte na servítky a nechajte vyschnúť 24 hodín. Potom to zlúpnite zo servítky a rozdrvte na prášok.
studený porcelán - Potrebujeme: 1 diel vody, 1 diel kukuričného škrobu , 1 diel sódy bikarbóny. Všetky ingrediencie dajte do nepriľnavej (napr. teflónovej panvice) a na miernom ohni varte, kým sa zmes nespojí do tvarovateľnej hmoty. Tú potom nechajte chvíľu vychladnúť a ďalej s ňou pracujte ako s cestom, môžete z nej vykrajovať rôzne tvary (veľkonočné vajíčka, krásne vianočné ozdoby). Hotové výrobky nechajte uschnúť na vzduchu 24 – 48 hodín, závisí od hrúbky výrobku. Ak chcete mať farebné ozdoby, do zmesi môžete pridať gél farbu.
Maizenu využijete aj pri spracovaní mäsa, miesto múky, poprášte mäso Maizenou a opečte ho. Mäso bude krásne chrumkavé.
Dodatočné parametre
Kategória: | Cukrárske zmesi, múky |
---|---|
EAN: | 8586024364158 |
Lepok/glutén: | bez lepku |
Laktóza/mlieko: | bez laktózy |
Vajcia: | bez vajec |
Sója: | bez sóje |
Sezam: | bez sezamu |
Orechy: | bez orechov |
Arašidy: | bez arašidov |
Cukor: | bez cukru |
Zloženie: | prírodný kukuričný škrob 100% |
Skladovanie: | Skladujte v suchu pri teplote do 25°C. |
Krajina pôvodu: | Rakúsko |
Výživové údaje na 100g: | Energia 1484 kJ/ 354 kcal; Tuky <0,5 g (z toho nasýtené mastné kyseliny <0,1 g); Sacharidy 87 g (z toho cukry <0,5g); Vláknina 0 g; Bielkoviny <0,5 g; Soľ 0,1 g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.