UPOZORNENIE: z dôvodu veľkého množstva objednávok sa dodacia doba môže predĺžiť o 1 až 2 pracovné dni. Odporúčame Vám objednávať tovar v dostatočnom predstihu.

XANTÁNOVÁ guma 50 g

Kód: 3625
Značka: FunCakes
4,50 € / ks 3,75 € bez DPH 9 € / 100 g
SKLADOM

Xantánová guma zlepšuje kvalitu pečiva a pôsobí ako emulgátor a prírodný stabilizátor. Vynikajúca nielen pre prípravu bezlepkových pokrmov.

Xantánová guma na seba dobre viaže vodu. Táto vlastnosť sa využíva predovšetkým pri náhrade lepku, pretože pomáha zlepšovať vlastnosti cesta vyrobeného z bezlepkových surovín. Pečivo sa oveľa menej drobí, lepšie drží tvar, ale hlavne vydrží dlhšie vláčnejšie.

Xantánovú gumu môžete používať ako pri klasickom pečení, tak pri príprave pečiva v domácej pekárni. Pridáva sa zamiešaný do múky a môže sa použiť nielen do kysnutého cesta, ale napríklad aj do lineckého, piškótového, treného, odpaľovaného, alebo lístkového cesta.

Pri príprave bezlepkových výrobkov sa dáva 1 až 2 g xantánovej gumy na 1 kilogram všetkých suchých hmôt použitých pri príprave cesta.

Xantán sa ale dá použiť aj pri príprave dresingov, mäsových štiav a omáčok, pri zaváraní mäsa, domácej výrobe šunky, zmrzliny, alebo dokonca cukroviniek, ktoré budú mať konzistenciu "gumových medvedíkov".

Výroba gum pasty: 5g xantánovej gumy + 250g fondánu. Zmiešajte a pred použitím nechajte 20 - 30 minút odstáť.

Výroba jedlého lepidla: zmiešajte 1/4 lyžičky xantánovej gumy so 4 polievkovými lyžicami vody. Čas rozpúšťania je cca  10 - 20 minút.

Podrobný popis

Popis produktu nie je dostupný

Dodatočné parametre

Kategória: Doplnkové suroviny
Lepok/glutén: bez lepku
Laktóza/mlieko: bez laktózy
Vajcia: bez vajec
Sója: bez sóje
Sezam: bez sezamu
Orechy: bez orechov
Arašidy: bez arašidov
Cukor: bez cukru
Zloženie: 100% xantánová guma
Skladovanie: Skladujte v suchu a chráňte pred svetlom.
Krajina pôvodu: EU
Výživové údaje na 100 g:: Energia 0 kj / 0 kcal; Tuky 0 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g); Sacharidy 0 g (z toho cukry 0 g); Bielkoviny 0 g; Soľ 0 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: