UPOZORNENIE: z dôvodu veľkého množstva objednávok sa dodacia doba môže predĺžiť o 1 až 2 pracovné dni. Odporúčame Vám objednávať tovar v dostatočnom predstihu.

Soľ hrubozrnná bavorská (praclíková) 500 g

Kód: 1856
1,10 € / ks 1 € bez DPH 2,20 € / 1 kg
SKLADOM

Soľ hrubozrnná bavorská (praclíková) 500 g.

Hrubozrnná bavorská soľ, často nazývaná aj praclíková soľ, je špeciálna soľ používaná predovšetkým na posypanie pečiva, ako sú praclíky, chleby a ďalšie pečené výrobky. väčšie kryštály ako bežná stolová soľ, čo jej dodáva charakteristickú textúru a chrumkavosť.

 Váha: 500 g

Viac v detailných informáciách

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Príklad receptu na bavorské praclíky:

Ingrediencie:

  • 500 g múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1 balíček sušeného droždia (cca 7 g)
  • 250 ml teplej vody
  • 2 polievkové lyžice masla, roztopené
  • 2 litre vody
  • 100 g jedlej sódy
  • Hrubozrnná bavorská soľ na posypanie

Postup:

  1. Príprava cesta:

    • V miske zmiešajte múku, soľ a cukor. Pridajte sušené droždie a dobre premiešajte.
    • Pridajte teplú vodu a roztopené maslo, a vymiesite hladké cesto.
    • Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu, alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.
  2. Tvarovanie praclíkov:

    • Cesto rozdeľte na 8 rovnakých častí. Každú časť vyvaľkajte na dlhý valček a vytvarujte do tvaru praclíka.
  3. Kúpeľ v sódovom roztoku:

    • Predhrejte rúru na 220°C. Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu a pridajte jedlú sódu.
    • Každý praclík ponorte do vriaceho roztoku na asi 30 sekúnd, potom ho vyberte a nechajte odkvapkať.
  4. Pečenie:

    • Praclíky položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypte hrubozrnnou bavorskou soľou.
    • Pečte v predhriatej rúre 12-15 minút, alebo kým praclíky nie sú zlatohnedé.

Použitie hrubozrnnej bavorskej soli:

  1. Pečenie praclíkov:

    • Posypanie na povrch praclíkov pred pečením je klasické využitie. Soľné kryštály dodávajú charakteristickú chuť a chrumkavosť.
  2. Chlieb a pečivo:

    • Môže sa použiť na rôzne druhy pečiva, aby sa dosiahla výrazná slaná chuť a textúra.
  3. Občerstvenie:

    • Posypanie domácich krekrov, tyčiniek alebo iných slaných občerstvení.
  4. Dekorácia jedál:

    • Môže sa použiť ako dekoratívny prvok na rôzne pokrmy, ktoré potrebujú trochu extra chrumkavosti a slanej chuti.

Skladovanie:

Hrubozrnnú bavorskú soľ je potrebné skladovať na suchom a chladnom mieste, aby sa predišlo navlhnutiu. Najlepšie je uchovávať ju v uzavretej nádobe.

Hrubozrnná bavorská soľ je kľúčovým prvkom, ktorý dodáva tradičným bavoráckym praclíkom ich nezameniteľnú chuť a textúru.

Bavorská praclíková soľ je skvelá na posýpanie praclíkov, tyčiniek, krekrov, žemličiek a iného slaného pečiva.

Dodatočné parametre

Kategória: Doplnkové suroviny
Lepok/glutén: bez lepku
Laktóza/mlieko: bez laktózy
Vajcia: bez vajec
Sója: bez sóje
Sezam: bez sezamu
Orechy: bez orechov
Arašidy: bez arašidov
Cukor: bez cukru
Zloženie: soľ bavorská zrnitá
Skladovanie: Skladovať na suchom a tmavom mieste do 24 °C.
Krajina pôvodu: Nemecko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: