Domáce medové pláty na tortu - SRDCE 27x26 cm 5 ks

Kód: 2929
KREHKÉ zvoľte kuriéra GLS Platba predom (NIE dobierka)
14,60 € 12,17 € bez DPH 2,92 € / 1 ks
Skladom

 

Chcete upiecť medovú tortu ako robili kedysi naše staré mamy? S našimi medovými plátmi ich urobíte raz-dva.

Balenie obsahuje 5 ks medových plátov, čo stačí na bežnú tortu. Ak však chcete mať tortu veľmi vysokú objednajte si 2 balenia.  Ak robíte "MARLENKU", 1 plát potrebujete aj na rozmrvenie.

Medové pláty pripravujeme podľa tradičnej domácej receptúry: obsahujú kvalitnú múku, čerstvé vajcia aj med. Sú ručne vaľkané a preto nie sú také mäkké, ako tie ktoré kúpite v obchode. (Tie sa pripravujú z liateho, nie z vaľkaného cesta). Po naplnení originálnou plnkou pekne zmäknú a sú skrátka úžasné. Viac ako 50 ročný recept z môjho rodinného archívu nájdete dolu pod obrázkom.

Detailné informácie

Podrobný popis

Návod na prípravu medovej plnky, akú robili kedysi naše babičky. 

PL = polievková lyžica

KL = kávová lyžička

PLNKA

330g masla izbovej teploty a 330g práškového cukru vymiešajte do peny.

Z nasledovných surovín uvarte kašu:

450 ml dl  mlieko

450 ml PL hrubá, alebo polohrubá múka

4,5 KL vanilkový cukor

Kašu za občasného premiešania nechajte vychladnúť. Keď je studená, pridajte ju postupne do vymiešaného masla a ešte spolu dobre premiešajte. Rozdeľte ju na 4 rovnaké časti.

DOKONČENIE

rezy plníme nasledovne:

  1. medový plát tenko potrite dobrým džemom
  2. dajte prvú časť krému a rozotrite
  3. priložte druhým medovým plátom a opakujte bod 1 a 2 až kým nenaplníte všetky pláty.

Naplnené pláty mierne zaťažte, napr. knihou a nechajte ich odstáť pri izbovej teplote aspoň 4-5 hodín. Potom ich odložte do chladu aspoň na 1 deň. Môžu stáť aj dlhšie (2-3 dni). Za tú dobu pláty nasajú z krému vlhkosť a budú jemné a veľmi chutné. Stačí ich už len poliať čokoládovou polevou a po stuhnutí pokrájať a servírovať. 

Dodatočné parametre

Kategória: Medové pláty
Zloženie: PŠENIČNÁ múka, cukor, rastlinný tuk, VAJCIA, med, kypriaci prášok, škorica, vanilkový cukor
Skladovanie: Skladujte dobre uzatvorené vo vlhkejšom prostredí.
Krajina pôvodu: Slovensko VIERA-NIKA s.r.o

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie