Vykrajovač na šišky (donuty) s dierkou

Kód: 3120
2,90 € / ks 2,64 € bez DPH 2,90 € / 1 ks
Momentálne nedostupné
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…

Pomocou tohto šikovného vykrajovača vykrojíte naraz donut aj s dierkou. Všetky kusy budú rovnako vykrojené a úhľadné. Dierka pomáha donutu, aby sa rovnomerne vypražil. 

A ak ste stále nenašli ten pravý recept na donuty (šišky), vyskúšajte môj overený recept, ktorý nájdete dole v detailných informáciách.

Priemer vykrajovača: 8,5 cm, výška 6 cm

Materiál: plast

Detailné informácie

Podrobný popis

RECEPT NA DONUTY (ŠIŠKY)

Kvások:

Mlieko zohrejte, aby bolo vlažné (nie horúce) a rozmiešajte v ňom cukor. Potom pridajte droždie (čerstvé treba namrviť). Nechajte napučať cca 5 - 10 minút.

Cesto:

V miske dobre premiešajte suché suroviny:

  • 3 PL cukor
  • 1 ČL soľ
  • 1 ČL sóda bikarbóna
  • 760g hladkej múky (najlepšia je 00 pohronský ruskov)

Toto si zatiaľ odložte nabok.

Ak budete cesto miesiť v kuchynskom robote, môžete tieto ďalšie suroviny dávať hneď do nádoby z robota.

  • 3 žĺtka
  • 50g stopené maslo
  • 2 - 3 cl rum (príp. iná pálenka)

K žĺtkam, maslu a rumu pridajte napučaný kvások. Pridajte časť múky a zapnite robot s hákovým nádstavcom. Potom postupne po častiach pridajte zvyšnú suchú zmes. 

Hladké vypracované cesto prikryte utierkou (alebo ešte lepšie krytom na ošatku) a nechajte na teplejšom mieste kysnúť približne hodinu (cesto má zdvojnásobiť objem). 

Potom cesto pomocou karty vyberte z nádoby a dajte ho na dobre pomúčenú silikónovú podložku, na ktorej sa cesto nebude priliepať. Premieste ho rukami a valčekom ho vyvaľkajte na hrúbku 1 cm (hrubšie). 

Pomocou vykrajovača z cesta vykrajujte donuty. Cesto, ktoré Vám ostalo nakoniec zmiešajte, rozvaľkajte a znovu vykrojte. POZOR: zvyšné cesto vždy zmiešajte na raz - veľmi ho netrápte, lebo bude tvrdé :)

Vykrojené donuty prikryte utierkou a nechajte ich vykysnúť 45 minút (záleží od teploty v miestnosti). 

Vykysnuté donuty opatrne preložte do rozohriateho oleja (stupeň sporáka 4 z 9 alebo 2 z 3). Pri tejto teplote vyprážajte do zlato-oranžova. Vyberajte ich na tácku vyloženú papierovými utierkami, aby prebytočný olej nasiakol do papiera a šišky neboli mastné. 

TIP: pri vyprážaní vhoďte do oleja 1 cm hrubé kolieska ošúpanej mrkvy. Zabráni to prepaľovaniu oleja.

Ozdobte práškovým cukrom, polevou, posypmi alebo nutellou či lekvárom - je to na Vás :)

Dobrú chuť :)

 ***PL  - polievková lyžica, ČL - čajová lyžička

 

recept napísala Patrícia Paciga

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:
var productsSliderOnMobile = true; var productsDetailSliderOnMobile = true;