MONTANA zmes na jedlú krajku, poťahovanie a modelovanie 500 g
Kód: 4901Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Z hmoty možno:
- vypichovať drobné tvary na zdobenie medovníkov, alebo dezertov
- vyrobiť bohatú kvetinovú dekoráciu slávnostných tort
- modelovať postavičky
- vyrobiť čipku / krajku (za pomoci silikónovej formy)
- poťahovať torty alebo dezerty
Doporučená receptúra na prípravu poťahovacej a modelovacej hmoty:
Suroviny:
- 500 g Montana - zmes na prípravu poťahovej hmoty
- 75-85 g voda
- 25 g stužený 100% tuk
Postup:
Do misky šľahacieho stroja nasypte zmes, pridajte vodu a stužený tuk, ktorý nechajte vopred zmäknúť.
Suroviny miešajte v miske mixéra pretínačkou (srdiečkovým nadstavcom) pri najpomalšej rýchlosti do rovnomernej polotuhej konzistencie. Po vymiešaní zabaľte do pevnejšej fólie a nechajte odležať pri izbovej teplote aspoň 3 hodiny.
Doporučená receptúra pre prípravu hmoty na výrobu krajky (čipky):
Suroviny:
- 65 g MONTANA - zmes na prípravu krajky
- 45 g voda pitná
- 10 g 100% rastlinný tuk
Postup:
100% tuk rozpustíme a zmiešame s Montanou a s vodou. Šľaháme pri maximálnej rýchlosti 2 minúty, potom dáme odstáť na 2 hod. do chladničky. Môžeme aj na dlhšie.
Hmotu potom rozotrieme do silikónovej formy na krajku.
Silikónovú formu prestriekame odlučovacím sprejom (napr. CARLEX, alebo GOLDWAX) a dávkujeme pripravenú hmotu.
Sušíme v peci, pri teplote 50°C cca 60 minút. Počas sušenia sledujeme či sa krajka už dá odlepiť od kraja formy. Ak áno je hotová (záleží od pece, môže to byť aj skôr ako uvádza recept).
Necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyberieme z formy a môžeme hneď použiť.
Naša rada: miesto pod krajkou ľahko navlhčite, aby sa krajka dobre prichytila, alebo použite gél.
N i e j e t o z á z r a k, j e t o M O N T A N A …
Dodatočné parametre
Kategória: | veľké balenia |
---|---|
Lepok/glutén: | bez lepku |
Vajcia: | bez vajec |
Sója: | bez sóje |
Sezam: | bez sezamu |
Orechy: | bez orechov |
Arašidy: | bez arašidov |
Zloženie: | sušené MLIEKO, glukózový sirup, stabilizátor E415, aróma, farbivo E171 |
Skladovanie: | Skladujte v suchých a vetraných priestoroch do 25°C. |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Výživové údaje na 100g: | Energetická hodnota: 1608kJ, 385kcal; Tuky: 0,4g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 79,5g z toho cukry 73,5g; Bielkoviny: 14,7g; Soľ: 0,3g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.