Domáce medové pláty 10 ks veľkosť 45x31 cm

Kód: 2927
Platba predom (NIE dobierka)
54 € 49,09 € bez DPH
Na objednávku
Možnosti doručenia

Ak chcete rýchlo a veľa napiecť, ale chuť má byť taká ako kedysi robili naše mamky, či babičky, odporúčame vám vyskúšať naše domáce medové pláty. O tom že sú naozaj dobré, svedčí množstvo spokojných zákazníkov.

Minimálne množstvo ktoré sa môže objednať z tejto veľkosti je 2 x 10 ks, čiže 20 medových plátov (cca 8,40 kg).

Toto balenie je vhodné hlavne pre menšie cukrárenské prevádzky, kde nemajú možnosť, alebo čas vyrobiť si ručne vaľkané kvalitné medové pláty. 

Medové pláty pripravujeme podľa tradičnej domácej receptúry, obsahujú kvalitnú múku zo slovenského mlyna, čerstvé vajcia a med. Sú ručne vaľkané a preto nie sú také mäkké, ako tie ktoré kúpite v obchode. (Tie sa pripravujú z liateho, nie z vaľkaného cesta). Po naplnení originálnou plnkou pekne zmäknú a sú skrátka úžasné. 

Sú vhodné na prípravu všetkých druhov medových krémešov, medových rezov a toriet. 

Viac ako 50 ročný recept na prípravu plnky (z môjho rodinného archívu) nájdete dolu pod obrázkom.

Detailné informácie

Podrobný popis

Návod na prípravu medových rezov s plnkou, akú kedysi robili naše babičky. 

PL = polievková lyžica

KL = kávová lyžička

SUROVINY:

vymiešajte do peny

440 g  maslo izbovej teploty

440 g  práškový cukor 

uvarte na kašu

6 dl  mlieko

6 PL hrubá, alebo polohrubá múka

6 KL vanilkový cukor

Kašu za občasného premiešania nechajte vychladnúť. Keď je studená, pridajte ju postupne do vymiešaného masla a ešte spolu dobre premiešajte. Získate približne 1,50 kg krému, ktorý rozdeľte na 3-4 rovnaké časti (podľa toho či máte radi menej, alebo viac plnky)..

DOKONČENIE

rezy plníme nasledovne:

  1. medový plát potrite tenko dobrým džemom, chvíľku počkajte kým sa džem trochu vsaje do cesta
  2. dajte prvú časť krému a rozotrite
  3. priložte druhým medovým plátom a tento postup opakujte ešte 2-3 krát, podľa toho na koľko častí ste si rozdelili plnku.

Naplnené rezy zakryte papierom na pečenie a zaťažte, napr. prázdnym plechom a nechajte ich odstáť pri izbovej teplote aspoň 4-5 hodín. Potom rezy polejte čokoládovou polevou, a odložte do chladu aspoň na 1 deň. Za tú dobu rezy nasajú z krému vlhkosť a budú jemné a veľmi chutné. Stačí ich už len pokrájať na úhľadné rezy a servírovať. 

 Do medových plátov však môžete použiť aj inú osvedčenú plnku. Výborná je aj karamelová s jemne sekanými opraženými vlašskými orechmi, alebo  obľúbené plnky s marcarpone.

Dodatočné parametre

Kategória: Medové pláty
? Zloženie:: PŠENIČNÁ MÚKA, cukor, tuk, VAJCIA, med, škorica, kypriaci prášok (hydrogénuhličitan sodný), vanilkový cukor
Skladovanie:: Skladovať pri izbovej teplote. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Krajina pôvodu:: Slovensko VIERA-NIKA s.r.o

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: