Medovníkové cesto domáce 500 g

Kód: 1907
4,45 € / ks 4,05 € bez DPH 0,89 € / 100 g
SKLADOM
Možnosti doručenia

Všade plno receptov na medovníky ale ani jeden nie je dobrý? Poznáme to - preto sme pre Vás pripravili domáce medovníkové cesto, ktoré je hneď po upečení mäkké. S ním sa nemusíte báť nezdaru. 

Zoberte vykrajovačky a pustite sa do pečenia!

Návod  a naše rady ako jednoducho upiecť medovníčky sú v detailných informáciách.

Detailné informácie

Podrobný popis

Návod na použitie:
Cesto premieste, rozvaľkajte a vykrajujte rôzne tvary.
 
Naša rada:
Čím menší medovníček robíte, tým tenšie cesto treba vyvaľkať a čím väčší je medovníček, tým treba cesto hrubšie. Použiť môžete rôzne vianočné vykrajovačky. Napríklad pri veľkosti medovníčka 4-5 cm je hrúbka asi 3-4 mm, pri veľkosti 7-8 cm je hrúbka asi 5 mm.
 
Urobte niekoľko skúšobných kúskov rôznych veľkostí a hrúbok a upečte ich. Tak najlepšie zistíte, aká hrúbka vám vyhovuje. Pred pečením ich netreba ničím potierať, len poukladať vykrojené medovníčky na plech vystlaný papierom na pečenie. 
 
Menšie medovníčky pečieme pri teplote 170 st.C asi 5-6 minút, väčšie trochu dlhšie 7-8 minút. Dĺžka pečenia závisí od hrúbky a veľkosti medovníka a podľa toho ako vám pečie rúra. Je to veľmi individuálne, treba to odskúšať.
 
Kým sa medovníčky pečú, dobre rozšľahajte 1 celé vajíčko a 2x ho preceďte cez husté sitko. Nie je to zbytočné, naozaj treba vajíčko precediť 2x.
 
Po upečení a vybratí medovníčkov z rúry ich rýchlo - ešte horúce potierajte so štetcom pripraveným vajíčkom.
 
Ak máte pomocníka, tento môže na potretý medovník hneď položiť a pritlačiť ozdobu z jedlého papiera (ako môžete vidieť na obrázku), alebo po vychladnutí medovníčky ozdobiť bielkovým krémom, či kráľovskou glazúrou.  
 
 
 
Doba minimálnej trvanlivosti:
  • 60 dní skladované v chladničke 
  • upečené nenaplnené medovníčky v dobre uzatvorenej nádobe, alebo v celofánovom sáčku - 3 mesiace
  • naplnené medovníčky potiahnuté čokoládou - 4 mesiace

Dodatočné parametre

Kategória: Domáce cestá
Zloženie:: PŠENIČNÁ MÚKA, cukor, tuk (rastlinné tuky a oleje,voda, emulgátor: E471, slnečnicový lecitín, E 475; kyselina citrónová, maslová aróma, soľ), VAJCIA, med, škorica, kypriaci prášok (hydrogénuhličitan sodný), vanilkový cukor

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: