Domáce medové pláty BEZ LEPKU a BEZ LAKTÓZY číslo 0-9 (v balení 3 kusy)
Kód: 4500/0 4500/1 4500/2 4500/3 4500/4 4500/5 4500/7 4500/8 4500/6/9 Zvoľte variantSúvisiaci tovar
Podrobný popis
Návod na prípravu medových rezov s plnkou, akú robili kedysi naše babičky.
Ak máte intoleranciu aj na mlieko, na prípravu krému použite maslo a mlieko bez laktózy.
PL = polievková lyžica; KL = kávová lyžička
PLNKA
- 70g maslo izbovej teploty
- 70g práškový cukor
Vymiešajte spolu do peny.
- 1 dl mlieko
- 1 zarovnaná PL maizena - kukuričný škrob, alebo bezlepková múka ktorú používate na zahustenie pokrmov (nie slaná)
- 1 KL vanilínový cukor
Uvarte na kašu. Kašu za občasného premiešania nechajte vychladnúť.
Keď je studená, pridajte do nej trochu z vymiešaného masla s cukrom dobre premiešajte a potom túto kašu postupne pridajte do zvyšného vymiešaného masla a ešte spolu dobre premiešajte.
Ak máte mlieko "dovolené" môžete na plnenie plátov použiť čokoládovo-tvarohový krém s mascarpone
- 200 g bielej čokolády POKER
- 500 g mascarpone
- 750 g roztierateľného tvarohu
- 80 g medu
- 250 g smotany na šľahanie MILLAC GOLD
- 300 g višňový gél
Plnku rozdeľte približne na 3 rovnaké časti a naplníme krémom po vnútornom a vonkajšom okraji. Do stredu dáme višňový gél
Doba spotreby medových plátov pri bežnom skladovaní je 5 mesiacov, ak sú skladované v prostredí kde nie je sucho, tak až 9 mesiacov. Sucho pláty vysušuje, preto ak ich budete používať neskôr treba ich dobre zabaliť do hrubého igelitového vrecka, alebo do igelitovej tašky. Takto ich nechajte odložené, podľa možnosti tam, kde je vlhkejšie. Ak máte suchý byt, pláty môžu stvrdnúť aj skôr.
Vtedy odporúčame pláty pred plnením rozložiť na rovnú plochu a každý zľahka potrieť redším lekvárom (nie veľa, aby sa pláty nerozmočili). Ak je lekvár hustý zrieďte ho pred potieraním na pláty trochou prevarenej a vychladnutej vody. Po natretí lekvárom počkajte asi 5 minút a potom môžete medové pláty plniť plnkou, ktorá obsahuje aj pudingovú zložku, od ktorej pláty pekne za 1 deň zmäknú.
Rada na záver:
Naplnené pláty odporúčame zaťažiť plechom alebo táckou, na ktorú položíte asi 4 kg záťaže (1 kilové balenie cukor, alebo múku) a nechajte do druhého dňa zmäknúť mimo chladničky. V lete stačí aj 5-6 hodín. Potom naplnené medové pláty dajte stuhnúť do chladničky a po stuhnutí ich polejte čokoládovou polevou a pokrájajte na rezy.
Dodatočné parametre
Kategória: | Bez lepku |
---|---|
Lepok/glutén: | bez lepku |
Laktóza/mlieko: | bez laktózy |
Sója: | bez sóje |
Sezam: | bez sezamu |
Orechy: | bez orechov |
Arašidy: | bez arašidov |
Zloženie: | bezlepková múka PROMIX-UNI (zemiakový škrob, kukuričný škrob, ryžová múka, sójová múka, zahusťovadlá: guárová múka a E466; emulgátor E471), med, glukóza, rastlinný tuk, čerstvé vajcia, sóda bicarbóna, vanilínový cukor, škorica, |
Skladovanie: | Skladovať pri izbovej teplote. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. |
Krajina pôvodu: | Slovensko VIERA-NIKA s.r.o |
Výrobca :: | Cukrárenská výrobňa Vierkine maškrty |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.