AGAR AGAR - MORSKÁ RIASA (prírodné zahusťovadlo a želírujúci prípravok) 500 g

Kód: 4936
26,90 € / ks 24,45 € bez DPH 5,38 € / 100 g
SKLADOM
Možnosti doručenia

Agar je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Agar sa pripravuje z červenej riasy gelidium. Agar vytvára hutnejšie želé než iná želatína a je stabilnejšia.

Je úplne rastlinného pôvodu a je takmer bez kalórii.

Prirodzený agar je bohatý na jód a stopové prvky.

Požitie nájdete dole.

Detailné informácie

Podrobný popis

POUŽITIE:

Agar sa dá ľahko a rýchlo pripraviť, pretože vyžaduje veľmi krátke varenie. Na vychladnutie pri izbovej teplote však potrebuje asi hodinu.

Na prípravu jemnej želatíny: 10g AGAR nasypte do 1 l vody, zamiešajte metličkou a priveďte do varu. NEVARTE!!! Agar má len zovrieť a hneď ho vylejte do pripravenej formy a nechajte v chlade stuhnúť.

Ak však chcete získať veľmi silnú želatinu (až 10x silnejšiu ako je živočíšna), potom Agar agar jemne miešajte a varte 2 minútky .

Ak chcete mať ochutenú želatinu - nahraďte časť vody ovocnou, alebo zeleninovou šťavou, alebo vychladnutým zeleninovým vývarom. Ochutiť môžete podľa potreby medom, cukrom, bylinkami, soľou, podľa toho, či pripravujete želatinu na sladko, alebo na slano.

POSTUP NA POUŽITIE AGARU DO KRÉMOV (asi na 500g tvarohového krému):

  • v troške studenej vody (75-100 ml) dobre rozmiešajte 4g Agaru pokiaľ sa nerozpustí
  • priveďte do varu a na stiahnutom plameni ho 2 min. povarte (lepšie stuží krém) 
  • odstavte zo šporáka a nechajte ho za občasného premiešania trochu vychladnúť, aby nebol horúci, ale aby ešte nezačal tuhnúť
  • až potom ho vlejte do tvarohovo jogurtovej plnky, zamiešajte a dajte na koláč
  • odložte do chladničky stuhnúť, najlepšie od večera do rána.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Doplnkové suroviny
Lepok/glutén: bez lepku
Laktóza/mlieko: bez laktózy
Vajcia: bez vajec
Sója: bez sóje
Sezam: bez sezamu
Orechy: bez orechov
Arašidy: bez arašidov
Cukor: bez cukru
Zloženie: morská riasa Agar
Skladovanie: Skladovať na suchom a tmavom mieste do 25 °C.
Krajina pôvodu: Taliansko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:
var productsSliderOnMobile = true; var productsDetailSliderOnMobile = true;