Oregano sušené mrazom 4g

Kód: 3627
1,39 € 1,16 € bez DPH 34,75 € / 100 g
Skladom

Spracovanie: 

Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom, je najšetrnejší proces konzervácie, pri ktorom sa sušené bylinky ihneď po zbere hlboko zmrazia a potom sa uzavrú do vákuovej komory. Vo vákuu sa kryštáliky ľadu vyparia a surovina stratí 95% svojej hmotnosti. Týmto spôsobom sa bazalka zbaví iba vody a všetky vonné látky zostanú zachované. To nemožno docieliť sebešetrnějším sušením teplým vzduchom.

Použitie oregana v kuchyni:

Oregano je neodmysliteľne späté s talianskou kuchyňou. Pridáva sa do omáčok z paradajok aj na pečené mäsá alebo do mäsových náplní do cestovín ako sú ravioly a lasagne. Spolu s bazalkou tvoria dokonalý "tím" na pizzi. 

V gréckej kuchyni sa s obľubou pridáva do zeleninových šalátov, pri nakladaní olív alebo na syr feta, ktorý sa nakladá do olivového oleja s cesnakom a s bylinkami.

Známe je tiež použitie oregana v mexickej kuchyni, kam sa dostalo zo Španielska. Používa sa do chilli con carne, čo je pálivá zmes mäsa často s fazuľou a kukuricou. Oregano sa tu často používa v kombinácii rôznymi druhmi chilli, rascou a sušeným cesnakom či cibuľou.

Liečivé účinky oregana:

Má protizápalové účinky a preto sa používa pri zápaloch a bolestiach v krku. Pomáha aj pri črevných ťažkostiach a podporuje trávenie. Dezinfekčný účinok oregana sa využíva aj pri liečbe ekzémov, vyrážok, podráždenia a plesňových ochorení.

Čaje z oregana pomáhajú pri psychickom vyčerpaní organizmu a na upokojenie mysle. Pre tieto svoje účinky získalo oregano aj svoj krásny slovenský názov pamajorán.

Podrobný popis

Popis produktu nie je dostupný

Dodatočné parametre

Kategória: Arómy a koreniny
Lepok/glutén: bez lepku
Laktóza/mlieko: bez laktózy
Vajcia: bez vajec
Sója: bez sóje
Sezam: bez sezamu
Orechy: bez orechov
Arašidy: bez arašidov
Cukor: bez cukru
Zloženie: oregano (Origanum vulgare)
Skladovanie: Skladujte v suchu a chráňte pred svetlom.
Krajina pôvodu: Nemecko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie