Oregano sušené mrazom - veľké balenie 40 g

Kód: 2479
9,80 € 8,91 € bez DPH
Momentálne nedostupné
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…

Spracovanie: 

Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom, je najšetrnejší proces konzervácie, pri ktorom sa sušené bylinky ihneď po zbere hlboko zmrazia a potom sa uzavrú do vákuovej komory. Vo vákuu sa kryštáliky ľadu vyparia a surovina stratí 95% svojej hmotnosti. Týmto spôsobom sa bazalka zbaví iba vody a všetky vonné látky zostanú zachované. To nemožno docieliť sebešetrnějším sušením teplým vzduchom.

Použitie oregana v kuchyni:

Oregano je neodmysliteľne späté s talianskou kuchyňou. Pridáva sa do omáčok z paradajok aj na pečené mäsá alebo do mäsových náplní do cestovín ako sú ravioly a lasagne. Spolu s bazalkou tvoria dokonalý "tím" na pizzi. 

V gréckej kuchyni sa s obľubou pridáva do zeleninových šalátov, pri nakladaní olív alebo na syr feta, ktorý sa nakladá do olivového oleja s cesnakom a s bylinkami.

Známe je tiež použitie oregana v mexickej kuchyni, kam sa dostalo zo Španielska. Používa sa do chilli con carne, čo je pálivá zmes mäsa často s fazuľou a kukuricou. Oregano sa tu často používa v kombinácii rôznymi druhmi chilli, rascou a sušeným cesnakom či cibuľou.

Liečivé účinky oregana:

Má protizápalové účinky a preto sa používa pri zápaloch a bolestiach v krku. Pomáha aj pri črevných ťažkostiach a podporuje trávenie. Dezinfekčný účinok oregana sa využíva aj pri liečbe ekzémov, vyrážok, podráždenia a plesňových ochorení.

Čaje z oregana pomáhajú pri psychickom vyčerpaní organizmu a na upokojenie mysle. Pre tieto svoje účinky získalo oregano aj svoj krásny slovenský názov pamajorán.

Podrobný popis

Popis produktu nie je dostupný

Dodatočné parametre

Kategória: Arómy a koreniny
Zloženie: listy pamajorán obyčajný
Skladovanie: Skladovať na suchom a tmavom mieste
Krajina pôvodu: Nemecko
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: