Domáce medové pláty číslo 0-9 (v balení 3 kusy)

Kód: 1503/0 1503/1 1503/2 1503/3 1503/4 1503/5 1503/7 1503/8 1503/6/9 Zvoľte variant
Platba predom (NIE na dobierku)
6,95 € / ks 6,32 € bez DPH 2,32 € / 1 ks 2,32 € / 1 ks 2,32 € / 1 ks 2,32 € / 1 ks 2,32 € / 1 ks 2,32 € / 1 ks 2,32 € / 1 ks 2,32 € / 1 ks 2,32 € / 1 ks
SKLADOM SKLADOM SKLADOM SKLADOM SKLADOM SKLADOM SKLADOM SKLADOM SKLADOM Zvoľte variant
medové pláty
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Ak sú Vám 3 pláty málo a chcete vyššiu tortu, tu si môžete navoliť extra pláty:
Možnosti doručenia

Domáce medové pláty číslo na moderné číselné torty! Balenie obsahuje 3 kusy objednaného čísla.

S našimi medovými plátmi ich urobíte raz-dva. Medové pláty pripravujeme podľa tradičnej domácej receptúry, obsahujú kvalitnú múku, čerstvé vajcia aj med.

Sú pripravované podľa 50-ročného receptu z rodinného archívu.

Pláty sú ručne vaľkané a preto nie sú také mäkké, ako tie ktoré kúpite v obchode. (Tie sa pripravujú z liateho, nie z vaľkaného cesta - a to nie sú potom ako od babky). 

Po naplnení originálnou plnkou tieto pláty pekne zmäknú a sú skrátka úžasné.

Medové čísla majú rozmer približne:
výška 27- 28 cm
šírka od 17 do 18 cm (podľa toho aké je to číslo)
Inú šírku majú len tieto čísla: 1 - 12,5 cm a 4 - 19 cm.
 
 
Niekedy sa stane, že aj napriek kvalitnému baleniu vám prídu medové pláty zlomené.
 
Žiaľ, je to krehký tovar a kým ich kuriér ku vám doručí, prejdú mnohými rukami pri prevzatí, triedení na páse, nakladaní a vykladaní zo zberných vozidiel, rozdelení pre jednotlivých kuriérov a naloženie do kuriérovho automobilu.  
 
Naša rada:
 
Zlomený plát (pláty) rozložte na rovnú plochu. Tam kde sú zlomené ich od seba trochu odtiahnite (na 3 až 5 cm). V malej miske zmiešajte rovnaké množstvo preosiateho práškového cukru a trochu zmäknutého masla. Napr. 20g práškového cukru a 20g masla. NEŠĽAHAJTE, LEN KRÁTKO ZMIEŠAJTE !!! Hmotu vložte do cukrárenského vrecka s hladkou špičkou a naneste ju na jednu stranu zlomeného plátu. * Druhú časť plátu len zľahka pritlačte k nastriekanému maslu.
Nechajte trochu postáť, aby maslo s cukrom medzi plátmi stvrdlo a tým ich zlepilo. 
Týmto spôsobom sa dá opraviť aj viacnásobné zlomenie jedného medového, alebo penového plátu. 
 
Ak nemáte cukrárenské vrecko a špičku, môžete použiť obyčajný zippový, igelitový, alebo mikroténový sáčok, ktorému odstrihnete malý kúsok z jedného rohu a krém nastriekate na zlomený plát.
Ďalej pokračujte od *
 

Detailné informácie

Podrobný popis

Návod na prípravu medových rezov s plnkou, akú robili kedysi naše babičky. 

PL = polievková lyžica;  KL = kávová lyžička

PLNKA

  • 70g  maslo izbovej teploty
  • 70g  práškový cukor 

Vymiešajte spolu do peny.

  • 1 dl  mlieko
  • 1 PL hrubá (alebo polohrubá) múka
  • 1 KL vanilkový cukor

Uvarte na kašu. Kašu za občasného premiešania nechajte vychladnúť. 

Keď je studená, pridajte ju postupne do vymiešaného masla a ešte spolu dobre premiešajte. Rozdeľte ju na 3 rovnaké časti.

 

DOKONČENIE

rezy plníme nasledovne:

  1. medový plát tenko potrite dobrým džemom
  2. dajte prvú časť krému a rozotrite
  3. priložte druhým medovým plátom a opakujte bod 1 a 2 až kým nenaplníte všetky pláty.

Naplnené rezy mierne zaťažte, napr. knihami, ťažkou táckou, plechom na pečenie.... a nechajte ich odstáť pri izbovej teplote aspoň 4-5 hodín. Potom rezy polejte čokoládovou polevou, a odložte do chladu aspoň na 1 deň. Za tú dobu rezy nasajú z krému vlhkosť a budú jemné a veľmi chutné.

Na plnenie plátov môžete použiť aj osvedčený čokoládovo-tvarohový krém s mascarpone: 

 

Plnku rozdeľte približne na 3 rovnaké časti a naplníme krémom po vnútornom a vonkajšom okraji. Do stredu dáme višňový gél

 

Doba spotreby medových plátov pri bežnom skladovaní je 5 mesiacov, ak sú skladované v prostredí kde nie je sucho, tak až 9 mesiacov. Sucho pláty vysušuje, preto ak ich budete používať neskôr treba ich dobre zabaliť do hrubého igelitového vrecka, alebo do igelitovej tašky. Takto ich nechajte odložené, podľa možnosti tam, kde je vlhkejšie. Ak máte suchý byt, pláty môžu stvrdnúť aj skôr.

Vtedy odporúčame pláty pred plnením rozložiť na rovnú plochu a každý zľahka potrieť redším lekvárom (nie veľa, aby sa pláty nerozmočili). Ak je lekvár hustý zrieďte ho pred potieraním na pláty trochou prevarenej a vychladnutej vody. Po natretí lekvárom počkajte asi 5 minút a potom môžete medové pláty plniť plnkou, ktorá obsahuje aj pudingovú zložku, od ktorej pláty pekne za 1 deň zmäknú.

Rada na záver:

Naplnené pláty odporúčame zaťažiť plechom alebo táckou, na ktorú položíte asi 4 kg záťaže (1 kilové balenie cukor, alebo múku) a nechajte do druhého dňa zmäknúť mimo chladničky. V lete stačí aj 5-6 hodín. Potom naplnené medové pláty dajte stuhnúť do chladničky a po stuhnutí ich polejte čokoládovou polevou a pokrájajte na rezy.

Dodatočné parametre

Kategória: Polotovary
Laktóza/mlieko: bez laktózy
Sója: bez sóje
Sezam: bez sezamu
Orechy: bez orechov
Arašidy: bez arašidov
Zloženie: PŠENIČNÁ múka, cukor, rastlinný tuk, VAJCIA, med, kypriaci prášok, škorica, vanilkový cukor
Skladovanie: Skladovať pri izbovej teplote. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Krajina pôvodu: Slovensko VIERA-NIKA s.r.o

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: