Výberové ČAJE

Najpredávanejšie

23 položiek celkom
BASILUR darčeková dóza MODRÁ KNIHA malá
€6,99

5 ks čierny čaj, nevädza, jazmínové púčiky, modrá malva, pražené mandle

Kód: 2602
Kód: 2588
BASILUR darčeková dóza sypaného čaju Snow Sledge 100 g
€12,95

Čierny sypaný čaj s ochucujúcimi časťami rastlín (kúsky ovocia) - papája, nevädza + obohatená o príchuť jahody, nektarinky, hrušky a pomaranča.   Návod na...

Kód: 2590
BASILUR darčeková dóza sypaného čaju Vintage Christmas Tree 100 g Kód: 2589
€2,18
Kód: 2595
Kód: 2592
€2,18
Kód: 2594
€3,65
Kód: 1723
Kód: 1727
Vypredané
Kód: 1724
€2,78
Kód: 1724
BASILUR darčeková krabica sypaného zeleného čaju s bylinkami KOŠÍK
€8,50

Zelený čaj s kúskami amarantu a nevädze a s prírodnou arómou mučenky a ananásu.

Kód: 1701

Čaje Basilur sú 100% čisté cejlónske čaje, balené a expedované krátko po zbere. Práve čerstvosť hrá významnú úlohu v kvalite čaju. Obaly sú taktiež vyrobené z najlepších materiálov, aby sa dosiahla nielen vysokú úroveň pohodlia pre zákazníkov, ale aj garancia zachovania chuťových vlastností čaju.

Cejlónsky čaj je obzvlášť cennou formou čaju zo Srí Lanky. Má zlatistú farbu a bohatú, intenzívnu chuť. Srí Lanka patrí k najväčším producentom čaju na svete. Pestovanie čaju sa tu datuje od roku 1867, kedy čajové plantáže nahradili zničenú úrodu kávy.

Čaje Basilur sa pestujú vo vyššie položených oblastiach s optimálnym klímou, predovšetkým v oblastiach Dimbulla, Uva a Nuwara Eliya. Čaj z každej oblasti chutí trochu inak, má menšie či väčšie odlišnosti v chuti i intenzite. Najlepšia doba pre zber je vo februári, marci, auguste a septembri.

  

Máme pre vás niekoľko tipov, ako čaj Basilur pripravovať:

1. kvalita vody
Odporúčame pripravovať čaj z nechlórovanej vody, lebo chlórovaná voda ničí chuť čaju.

2. teplota vody
Teplota vody je pre správne lúhovanie a samotnú chuť a farbu čaju kľúčová a pre jednotlivé druhy čajov rozdielna.

Čierne čaje by sa mali zalievať horúcou vodou pri 100 ° C, zelené 80 ° C, biele čaje 70 ° C a Oolong 90 ° C.

3. doba lúhovania
Doba lúhovania zeleného i čierneho čaju je podobná a pohybuje sa v rozmedzí 2-5 minút. Záleží na druhu čaju a chuti zákazníka. Platí pravidlo, že čím dlhšie necháme čaj vylúhovať, tým bude silnejší.