Želatina jemne mletá 200g

Kód: 3038
€4,99 €4,16 bez DPH €2,50 / 100 g
Skladom

Prečo treba jesť želatínu?

Posilňuje kosti a chrupavky. Konzumácia želatíny je vhodná pri zvýšenej fyzickej aktivite, kedy dochádza k zvýšenému opotrebovaniu kĺbov, pri zápalových kĺbnych ochoreniach, ale aj napr. osteoporóze. Pravidelný príjem kolagénu alebo želatíny znižuje bolestivosť a redukuje zápal v postihnutých oblastiach.

Pomáha predchádzať vzniku vrások. Želatína obsahuje aminokyseliny, ktoré sa podieľajú na tvorbe kolagénu, hlavnej stavebnej zložky pokožky. Niektoré štúdie naznačujú, že pravidelný príjem želatíny alebo kolagénu má nielen pozitívny vplyv pri prevencii vzniku vrások, ale redukuje aj prejavy celulitídy. Na zachovanie pokožky bez vrások je ďalej vhodné pravidelné pitie bieleho čaju (môže byť aj zelený, biely však vykazuje lepšie výsledky) alebo konzumácia podzemku zázvoru, ktoré pôsobia ako inhibítory kolagenáz a elastáz, čiže preukázateľne znižujú rozklad kolagénu a elastínu.

Pomáha tráveniu a lieči poškodené sliznice. Tepelne upravená strava je menej hydrofilná (nepriťahuje vodu) ako surová strava, preto sa horšie trávi, nakoľko sa pomalšie mieša s tráviacimi šťavami. Pridaním želatíny do stravy sa zvyšuje hydrofília požitého jedla a zlepšuje sa aj jeho trávenie. Želatína sa využíva aj pri zápalových črevných chorobách ako ulcerózna kolitída alebo Crohnova choroba alebo pri žalúdočných a dvanástnikových vredoch, nielen na zlepšenie stráviteľnosti a teda využiteľnosti skonzumovanej potravy, ale aj pre jej hojivý efekt na sliznicu žalúdka a čreva. Vedci zo Štátnej univerzity v Moskve podávali želatínu potkanom s vredmi žalúdočnej sliznice a zistili, že pravidelné podávanie chránilo sliznicu nielen pred vznikom ďalších vredov, ale už vzniknuté vredy sa hojili oveľa rýchlejšie. Podávanie želatíny by preto mohlo nájsť uplatnenie u pacientov s osteoartrózou alebo reumatoidnou artritídou, kde  nielenže znižuje bolestivosť, ale zároveň chráni sliznicu žalúdka pri podávaní nesteroidných antiglogistík (lieky proti bolesti a zápalu).

Pomáha pri strese a problémoch so spánkom. Želatína je bohatá na dve aminokyseliny – glycín a prolín. Glycín je zároveň inhibičný neuromediátor, čo znamená že sprostredkováva stav upokojenia, čo je veľmi prospešné najmä pri dlhodobom strese, kedy v centrálnej nervovej sústave prevládada excitačná (nabudzujúca) transmisia a môžu sa objaviť problémy ako nervozita a problémy so spánkom.

Pomáha regenerovať pečeň. Glycín prítomný v želatíne pomáha  zlepšovať funkciu pečeňových buniek a urýchľuje ich regeneraciu. Tento efekt bol pozorovaný u potkanov, ktorým bol pravidelne podávaný etanol na vyvolanie pečeňového poškodenia, preto sa pravidelný príjem želatíny určite osvedčí aj tým, ktorí si radi doprajú pohárik.

Podrobný popis

Popis produktu nie je dostupný

Dodatočné parametre

Kategória: Suroviny
Lepok/glutén: bez lepku
Laktóza/mlieko: bez laktózy
Vajcia: bez vajec
Sója: bez sóje
Sezam: bez sezamu
Orechy: bez orechov
Arašidy: bez arašidov
Cukor: bez cukru
Zloženie: želatína (bravčová)
Krajina pôvodu: Nemecko
Výživové údaje na 100g: Energia 1336kJ/319kcal; Tuky <0,5g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0g); Sacharidy 0g (z toho cukry 0g); Bielkoviny 80g; Vláknina 0g; Soľ 0g
Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: