Krémový prášok na krémy, plnky a pudingy 500 g
Kód: 1086Súvisiaci tovar

Nenahraditeľný pomocník pre tých, ktorý chcú upiecť viac za menej času. Využijete ho hlavne na prípravu krémových plniek namiesto vareného pudingu, ale aj na ochutenie šľahačky napr. do veterníkov, alebo iných krémov, kde ste doteraz používali varený puding.
Z tejto zmesi pripravíte chutný vanilkový puding a navyše bez varenia. Má jemnú chuť a správnu konzistenciu pre všetky cukrárenské výrobky.
Navyše disponuje vynikajúcou odolnosťou pri pečení.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Maizena - čistu kukuričný škrob BEZ LEPKU, je bežné zahusťovadlo, ktoré sa pridáva do polievok, omáčok a zápražiek. Pripravíte z neho aj jemné múčniky, dezerty, pudingy.
Je skvelý pre celiatikov, keďže neobsahuje lepok.
Okrem kuchynského využitia sa tiež používa na:
- vysýpanie ošatiek (celulózových)
- čistenie okien
- leštenie striebra
- prírodný suchý šampón na vlasy
- výroba farieb na tvár
- upokojenie pokožky po uštipnutí hmyzom alebo po spálení od slnka
Práve preto sa oplatí kúpiť väčšie balenie. Na malých baleniach, ktoré sú bežne v obchodoch, by ste totiž niekoľkokrát prerobili!

Bezlepkové vanilkové linecké košíčky vhodné na plnenie rôznymi plnkami.
Napiekli sme pre Vás bezlepkové košíčky, aby ste nemuseli tráviť dlhé hodiny v kuchyni pri ich príprave! Stačí ich už len naplniť.
V balení je 10-12 košíčkov
Príklady:
- košíčky s vanilkovým pudingom a ovocím
- košíčky s orechovou plnkou v čokoláde
- košíčky Snickers s karamelovou plnkou
- košíčky s citrónovou alebo žĺtkovou plnkou
- košíčky s mascarpone krémom, jahodami a orechami
- košíčky s mascarpone krémom a čučoriedkami
Tvar sa môže líšiť podľa druhu použitej formy pri pečení (viď obrázky).

Ovocný čučoriedkový gél, ktorý obsahuje až 60% podiel ovocia. Dajte ho napríklad do šľahačky a spravíte skvelú plnku do torty za minútku.
Vhodný do zákuskov, toriet, dezertov, šľahačiek,...

Ovocný kiwi gél, ktorý obsahuje až 60% podiel ovocia. Dajte ho napríklad do šľahačky a spravíte skvelú plnku do torty za minútku.
Vhodný do zákuskov, toriet, dezertov, šľahačiek,...

Ovocný gél višňa, ktorý obsahuje až 60% podiel ovocia. Dajte ho napríklad do šľahačky a spravíte skvelú plnku do torty za minútku.
Vhodný do zákuskov, toriet, dezertov, šľahačiek.

Výhodné veľké balenie - ovocný gél višňa, ktorý obsahuje až 60% podiel ovocia. Dajte ho napríklad do šľahačky a spravíte skvelú plnku do torty za minútku.
Vhodný do zákuskov, toriet, dezertov, šľahačiek.

BEZ ODPAĽOVANIA!!! Cesto iba zmiešate s ostatnými surovinami a vytlačíte na plech. Nemusíte sa trápiť so zložitým odpaľovaním cesta.
Na jedno použitie ide iba 100g zmesi. Celé balenie Vám teda vystačí na 5 použití. Môžete z neho urobiť veterníky, venčeky, eclairs (rožteky),... Pri základnom recepte Vám zo 100g zmesi vyjde približne 20 veterníkov, 30 venčekov alebo 25 eclair (banánikov).
Na plech nestriekajte cesto veľmi blízko seba, lebo pri pečení cesto pekne naskočí (zväčší objem).
RECEPT na cesto v písanej forme je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Nenahraditeľný pomocník pre tých, ktorý chcú upiecť viac za menej času. Využijete ho hlavne na prípravu krémových plniek namiesto vareného pudingu, ale aj na ochutenie šľahačky napr. do veterníkov, alebo iných krémov, kde ste doteraz používali varený puding.
Puding pripravený z tejto Zmesy na rýchlu prípravu vanilkového pudingu BEZ VARENIA, má jemnú chuť a správnu konzistenciu pre všetky cukrárenské výrobky.
Navyše disponuje vynikajúcou odolnosťou pri pečení.
Balenie: plastové vedierko v vrchnákom
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.
Podrobný popis
Recept:
RIEDKY | STREDNE HUSTÝ | HUSTÝ | VEĽMI HUSTÝ |
40 - 45 g krémový prášok |
55 - 65 g krémový prášok |
80 - 85 g krémový prášok |
100 - 120 g krémový prášok |
80 g cukor | 90 g cukor | 100 g cukor | 120 g cukor |
Podľa toho, aký hustý krém chcete, rozmiešajte krémový prášok v 500 ml mlieka a pridajte cukor.
Za stáleho miešania priveďte do varu a krátko povarte.
Dodatočné parametre
Kategória: | Suroviny |
---|---|
Lepok/glutén: | bez lepku |
Laktóza/mlieko: | bez laktózy |
Vajcia: | bez vajec |
Sója: | bez sóje |
Sezam: | bez sezamu |
Orechy: | bez orechov |
Arašidy: | bez arašidov |
Cukor: | bez cukru |
Zloženie: | kukuričný škrob, riboflavín, vanilková aróma |
Skladovanie: | Skladujte na suchom a tmavom mieste do 25°C |
Krajina pôvodu: | Slovensko |
Výživové údaje na 100g: | Energia 1477 kJ/ 352 kcal; Tuky <0,5 g (z toho nasýtené mastné kyseliny <0,1 g); Sacharidy 86 g (z toho cukry 1,7 g); Bielkoviny <0,5 g; Soľ 0,03 g |

Bojíte sa robiť špice, lebo je to vraj náročné?
S našou zmesou na špice a náplňou do špicov, ktorú tiež nájdete v našom obchode, to zvládnete ako profesionál!
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Čarovný krém - Enchanted Cream
Pomocou tejto zmesi si za pár sekúnd pripravíte nadýchaný snehovobiely krém vanilkovej chuti. Môžete ho použiť na:
- dekoráciu a plnenie cupcakeov
- plnenie aj obtieranie toriet
- na prípravu jedlých ružičiek z krému
Má veľmi dobrý nášľah - zo základnej dávky budete mať plný kotlík krému (klasický kuchynský robot).
Príprava je jednoduchá - na 150g zmesi stačí pridať 200 ml trvanlivého mlieka alebo vody (ideálne je použiť mlieko) a šľahať 3 minúty na vysokej rýchlosti. Hotovo!
Výhody krému:
- oproti klasickému maslovému krému je oveľa jemnejší a má snehovobielu farbu
- môžete si ho dochutiť podľa Vašich predstáv
- môže sa farbiť potravinárskou farbou (napr. gélovou Wilton)
- príjemná jemne vanilková chuť - chutí prírodne, nie umelo (ak použijete trvanlivé mlieko - bude chutiť "smotánkovo" a udrží svoj tvar a nepokazí sa aj v teplej miestnosti)
NAŠA RADA:
Ak budete krém používať na obtretie torty, je dobré najskôr vychladenú tortu obtrieť tenkou vrstvou maslového krému.
Krém si pripravíte jednoducho.
Zmiešajte maslo s práškovým cukrom v pomere 1:1 podľa veľkosti torty - NEšľahajte! Na menšiu tortu stačí 100g maslo izbovej teploty a 100g práškový cukor. Krém tenko naneste po obvode torty. Použitím tohto maslového krému sa na torte vytvorí tenký tukový film, ktorý bráni vlhkosti z enchanted krému vsiaknuť do cesta torty, krém nevyschne, nepopraská sa a ostane vláčny ako keď ho dáte na tortu.

Panna Cotta mix je zmes na tepelnú prípravu panna cotty krému. Príprava je veľmi jednoduchá.
Jedno celé balenie vám vystačí na prípravu 6,5 až 7,5 dávok pripravených podľa návodu nižšie.
Z celého balenia pripravíte 50 až 60 ks 130 ml pohárikov naplnených do 2/3 hotovou Panna cottou, alebo 120 až 130 ks 65 ml pohárikov naplnených hotovou Panna cottou.
Ak pohárik chcete zatvoriť bude sa vám hodiť vrchnáčik k poháru na Panna Cottu, na dozdobenie zasa čokoládky s nápisom PANNA COTTA.
No a na servírovanie a samotné maškrtenie dobre poslúžia naše EKO lyžičky do pohárikov
Ďalšie menšie poháriky nájdete tu:
- https://www.obchodikuvierky.sk/plastove-obaly/poharik-na-dezerty-priesvitny-20-ks-65ml/
- https://www.obchodikuvierky.sk/pohare-a-pribory/poharik-na-dezerty-na-stopke-priesvitny-15-ks-100-ml--na-panna-cottu/
- https://www.obchodikuvierky.sk/plastove-obaly/poharik-na-dezerty-priesvitny-50-ks-60ml/
- https://www.obchodikuvierky.sk/plastove-obaly/poharik-na-dezerty--panna-cotta--mousse--priesvitny-20-ks-65ml/
NÁVOD NA PRÍPRAVU jednej dávky:
- 130 g Panna Cotta mix
- 1 liter smotana
alebo "lahšia" verzia
- 150 g Panna Cotta mix
- 500 ml mlieko
- 500 ml smotana
Priveďte do varu smotanu (alebo smotanu+mlieko), odstavte nabok a pridajte Panna Cottu zmes. Dobre premiešajte metličkou, aby sa vám neurobili hrudky. Nalejte do pohárikov a dajte minimálne na 4 hod. do chladničky.
Hľadáte pekné poháriky na panna cottu? Neprehliadnite našu ponuku: (kliknite TU)

Nenahraditeľný pomocník pre tých, ktorý chcú upiecť viac za menej času. Využijete ho hlavne na prípravu krémových plniek namiesto vareného pudingu, ale aj na ochutenie šľahačky napr. do veterníkov, alebo iných krémov, kde ste doteraz používali varený puding.
Z tejto zmesi pripravíte chutný vanilkový puding a navyše bez varenia. Má jemnú chuť a správnu konzistenciu pre všetky cukrárenské výrobky.
Navyše disponuje vynikajúcou odolnosťou pri pečení.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Chcete pozdvihnúť svoje pečenie na vyššiu úroveň? Potom musíte vyskúšať túto čokoládovú zmes, s ktorou budú vaše zákusky EXTRA JEMNÉ!
Tajomstvo sa skrýva v špeciálnom kypriacom prášku, ktorý nie je bežne dostupný v obchodoch. Vláčnosť zmesi zabezpečuje xantánová guma, ktorá sa získava kvasením cukru.
Z tejto zmesi môžete pripraviť aj tortové korpusy ktoré potrebujete neskôr naplniť pretože sú dlho vláčne. Osvedčili sa nám aj na kokosové ježe a rôzne čokoládové rezy , plnené ľahkými krémami ktoré pripravíte za 5 minút.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Mandľová múka 125g - doba minimálnej spotreby je 30.6.2022
Vyrobená z olúpaných mletých madlí, je veľmi vhodnou alternatívou bežnej múky. Cesto si vďaka nej udržiava viac vlhkosti a tým je piškóta jemnejšia. Mandľová múka obsahuje zdravé tuky, veľa proteínu a vitamín B. Často je používaná ako nízko-sacharidová alebo vysoko-proteínová alternatíva pšeničnej múky.
Je extra jemná a používa sa v cukrárenskom pečení na prípravu mandľového koláča, mandľových sušienok, makróniek ale môže sa používať v ľubovoľných receptoch ako náhrada pšeničnej múky.

Čarovný krém - Enchanted Cream
Pomocou tejto zmesi si za pár sekúnd pripravíte nadýchaný snehovobiely krém vanilkovej chuti. Môžete ho použiť na:
- dekoráciu a plnenie cupcakeov
- plnenie aj obtieranie toriet
- na prípravu jedlých ružičiek z krému
Má veľmi dobrý nášľah - zo základnej dávky budete mať plný kotlík krému (klasický kuchynský robot).
Príprava je jednoduchá - na 150g zmesi stačí pridať 200 ml trvanlivého mlieka alebo vody (ideálne je použiť mlieko) a šľahať 3 minúty na vysokej rýchlosti. Hotovo!
Výhody krému:
- oproti klasickému maslovému krému je oveľa jemnejší a má snehovobielu farbu
- môžete si ho dochutiť podľa Vašich predstáv
- môže sa farbiť potravinárskou farbou (napr. gélovou Wilton)
- príjemná jemne vanilková chuť - chutí prírodne, nie umelo (ak použijete trvanlivé mlieko - bude chutiť "smotánkovo" a udrží svoj tvar a nepokazí sa aj v teplej miestnosti)
NAŠA RADA:
Ak budete krém používať na obtretie torty, je dobré najskôr vychladenú tortu obtrieť tenkou vrstvou maslového krému.
Krém si pripravíte jednoducho.
Zmiešajte maslo s práškovým cukrom v pomere 1:1 podľa veľkosti torty - NEšľahajte! Na menšiu tortu stačí 100g maslo izbovej teploty a 100g práškový cukor. Krém tenko naneste po obvode torty. Použitím tohto maslového krému sa na torte vytvorí tenký tukový film, ktorý bráni vlhkosti z enchanted krému vsiaknuť do cesta torty, krém nevyschne, nepopraská sa a ostane vláčny ako keď ho dáte na tortu.

BEZ ODPAĽOVANIA!!! Cesto iba zmiešate s ostatnými surovinami a vytlačíte na plech. Nemusíte sa trápiť so zložitým odpaľovaním cesta.
Na jedno použitie ide iba 100g zmesi. Celé balenie Vám teda vystačí na 5 použití. Môžete z neho urobiť veterníky, venčeky, eclairs (rožteky),... Pri základnom recepte Vám zo 100g zmesi vyjde približne 20 veterníkov, 30 venčekov alebo 25 eclair (banánikov).
Na plech nestriekajte cesto veľmi blízko seba, lebo pri pečení cesto pekne naskočí (zväčší objem).
RECEPT na cesto v písanej forme je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Ako rýchlo spravíte základ na cheesecake a to hlavne bez zbytočného bordelu a špinavého mixéra po mletí keksíkov?
NÁŠ OSVEDČENÝ RECEPT (na formu Ø 28 cm):
Celé balenie sušienok zmiešajte s 3 - 4 polievkovými lyžicami roztopeného masla.
Na menšiu formu použite menšie množstvo (napr. 400g sušienok a 2,5 - 3 polievkové lyžice roztopeného masla)
Vzniknutú hmotu natlačte na dno a boky formy.
Dajte zapiecť do rúry na 6 až 8 minút pri teplote 200ºC.
Ďalej pokračujte podľa akéhokoľvek receptu na cheesecake.
Tento základ chutí skrátka úúúžasne.
Budeme radi ak nám napíšete dolu do DISKUSIE, ako sa vám s pomletými keksíkami pracovalo a ako nakoniec chutil váš cheesecake. DISKUSIU Nájdete dolu pod obrázkami (súvisiaci tovar).
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.