Upečené cesto na VETERNÍK 1 ks
Kód: 1519Súvisiaci tovar
Nenahraditeľný pomocník pre tých, ktorý chcú upiecť viac za menej času. Využijete ho hlavne na prípravu krémových plniek namiesto vareného pudingu, ale aj na ochutenie šľahačky napr. do veterníkov, alebo iných krémov, kde ste doteraz používali varený puding.
Z tejto zmesi pripravíte chutný vanilkový puding a navyše bez varenia. Má jemnú chuť a správnu konzistenciu pre všetky cukrárenské výrobky.
Navyše disponuje vynikajúcou odolnosťou pri pečení.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.
GAMARO - rastlinná smotana vynikajúcej chuti s veľkým nášľahom (3 až 4-násobne), vhodná na plnenie a zdobenie cukrárskych výrobkov. Hotová plnka je ľahká - nadýchaná a omnoho menej kalorická, ako plnky pripravené s mascarpone.
V LETNÝCH MESIACOCH posielame šľahačky kvôli vysokým teplotám NA VLASTNÚ ZODPOVEDNOSŤ.
NÁVOD NA PRÍPRAVU A RECEPTY NÁJDETE DOLE V DETAILNÝCH INFORMÁCIÁCH ⬇
Domáci karamelový krém na palacinky, lievance, wafle, k jogurtu alebo k ovsenej kaši, na ochucovanie šľahačiek a krémov ale aj na bežné varenie (napríklad pod kapustu).
Recept na 10-minútové karamelové trubičky nájdete dole v popise.
Doplnili sme aj použitie karamelindy v recepte na veterníky.
Fondant je pevná biela cukrová hmota, z ktorej sa pripravuje poleva na múčniky, zákusky a torty. Používa sa hlavne na punčové rezy a torty, veterníky, venčeky ale je vhodný aj na prípravu trvanlivých plniek a krémov.
NÁVOD na polevu:
Na 800g fondantu pridajte cca 30 ml vody a za stáleho miešania zohrejte nad parou, alebo pomaly na kraji šporáka na 38°C.
HUSTEJŠÍ (ako je uvedené v recepte): na poliatie venčekov, veterníkov a na vrchy toriet alebo zákuskov
REDŠÍ: na namáčanie ovocných špicov (pridajte o trochu viac vody)
NÁVOD na trvanlivú plnku:
- ľahká krémová plnka vhodná do trvanlivého pečiva a zákuskov
- napriek tomu že je krémová je nadýchaná
- vydrží omnoho dlhšie ako vydržia klasické plnky
800 g fondant
700 g cukrárske maslo
700 g tuk Zeelback
50-80g ochucovacia pasta (originálna talianska zmrzlinová pasta vynikajúcej kvality - vybrať si môžete z množstva chutí)
Postup:
Zmäknuté cukrárske maslo a tuk Zeelback zmiešajte najprv na pomalých otáčkach, potom ho chvíľu šľahajte na vysokých otáčkach
Medzitým nad parou ohrejte fondant na takú teplotu, že keď do neho ponoríte prst už je horúci.
Potom začnete tento teplý fondant POMALY a tenkým prúdom prilievať do maslovej zmesy a stále šľaháte na vysokých otáčkach.
Počas prilievania fondantu sa zväčší objem maslového krému najmenej o polovicu (aj viac).
Podľa chuti pridáte ochucovaciu pastu a plnku ešte pomaly šľaháte ďalej, aby sa pasta dobre premiešala s krémom.
Metlička na šľahanie z nehrdzavejúcej ocele s praktickou úchytkou na zavesenie.
Oceníte ju hlavne pri šľahaní vaječných bielkov na sneh, celých vajec na prípravu praženice či omelety, cesta na palacinky, waflí, ale aj pri príprave majonéz a dresingov.
Nehrdzavejúca oceľ zaručuje dlhú životnosť a odolnosť voči korózii a zároveň je vhodná do umývačky riadu.
Rozmer: 29 cm
Podrobný popis
Upečené veterníkové cesto ktoré stačí už iba naplniť plnkou.
Upečieme pre vás venčeky (cesto vrch a spodok), aby ste nemuseli tráviť dlhý čas v kuchyni pri ich príprave!
Stačí ich už len naplniť a máte hotovo.
Veterníky bez odpaľovania - chutné a krásne ako z cukrárne
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.