Domáci medový plát veľkosť 46x34 cm 1 plát (minimálna objednávka 10 ks)

Kód: 2927
€3,60 €3 bez DPH
Na objednávku

 

Domáci medový plát veľkosť 46x34 cm je vhodný na plnenie hlavne pre tých, ktorý chcú rýchlo a veľa napiecť, ale chuť má byť taká ako robili kedysi naše staré mamy. 

Z našimi medovými plátmi ich urobíte raz-dva. Medové pláty pripravujeme podľa tradičnej domácej receptúry, obsahujú kvalitnú múku, čerstvé vajcia aj med. Sú ručne vaľkané a preto nie sú také mäkké, ako tie ktoré kúpite v obchode. (Tie sa pripravujú z liateho, nie z vaľkaného cesta). Po naplnení originálnou plnkou pekne zmäknú a sú skrátka úžasné. 

Sú vhodné na prípravu všetkých druhov medových krémešov, alebo medových rezov. 

Viac ako 50 ročný recept na prípravu plnky (z môjho rodinného archívu) nájdete dolu pod obrázkom.

Detailné informácie

Podrobný popis

Návod na prípravu medových rezov s plnkou, akú kedysi robili naše babičky. 

PL = polievková lyžica

KL = kávová lyžička

SUROVINY:

vymiešajte do peny

220g  maslo izbovej teploty

220g  práškový cukor 

 

uvarte na kašu

3 dl  mlieko

3 PL hrubá, alebo polohrubá múka

3 KL vanilkový cukor

Kašu za občasného premiešania nechajte vychladnúť. Keď je studená, pridajte ju postupne do vymiešaného masla a ešte spolu dobre premiešajte. Rozdeľte ju na 3 rovnaké časti.

DOKONČENIE

rezy plníme nasledovne:

  1. medový plát tenko potrite dobrým džemom
  2. dajte prvú časť krému a rozotrite
  3. priložte druhým medovým plátom a opakujte bod 1 a 2 až kým nenaplníte všetky pláty.

Naplnené rezy mierne zaťažte, napr. knihou a nechajte ich odstáť pri izbovej teplote aspoň 4-5 hodín. Potom rezy polejte čokoládovou polevou, a odložte do chladu aspoň na 1 deň. Za tú dobu rezy nasajú z krému vlhkosť a budú jemné a veľmi chutné. Stačí ich už len pokrájať na úhľadné rezy a servírovať. 

 Do medových plátov však môžete použiť aj inú osvedčenú plnku. Výborná je aj karamelová s jemne sekanými vlašskými orechami.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: