Domáce medové pláty 420 g na prípravu 30-40 ks medových rezov

Kód: 3042
€3,60 €3 bez DPH €8,57 / 1 kg
Skladom

 

S našimi medovými plátmi ich urobíte raz-dva. Medové pláty pripravujeme podľa tradičnej domácej receptúry, obsahujú kvalitnú múku, čerstvé vajcia aj med.

Sú ručne vaľkané a preto nie sú také mäkké, ako tie ktoré kúpite v obchode. (Tie sa pripravujú z liateho, nie z vaľkaného cesta - a to nie sú potom ako od babky). Po naplnení originálnou plnkou tieto pláty pekne zmäknú a sú skrátka úžasné.

V balení sú 4 ks, rozmer 24 x 15 cm. Z jedného balenia pripravíte 30 ks veľkých medových rezov (8 x 1,5 cm) alebo 42 ks menších (4 x 2 cm).

Viac ako 50 ročný recept z môjho rodinného archívu nájdete dolu v detailoch.

Hmotnosť balenia je 420g.

Detailné informácie

Podrobný popis

Návod na prípravu medových rezov s plnkou, akú robili kedysi naše babičky. 

PL = polievková lyžica;  KL = kávová lyžička

 

PLNKA

  • 110g  maslo izbovej teploty
  • 110g  práškový cukor 

Vymiešajte spolu do peny.

  • 1,5 dl  mlieko
  • 1,5 PL hrubá (alebo polohrubá) múka
  • 1,5 KL vanilkový cukor

Uvarte na kašu. Kašu za občasného premiešania nechajte vychladnúť. 

Keď je studená, pridajte ju postupne do vymiešaného masla a ešte spolu dobre premiešajte. Rozdeľte ju na 3 rovnaké časti.

 

DOKONČENIE

rezy plníme nasledovne:

  1. medový plát tenko potrite dobrým džemom
  2. dajte prvú časť krému a rozotrite
  3. priložte druhým medovým plátom a opakujte bod 1 a 2 až kým nenaplníte všetky pláty.

Naplnené rezy mierne zaťažte, napr. knihou a nechajte ich odstáť pri izbovej teplote aspoň 4-5 hodín. Potom rezy polejte čokoládovou polevou, a odložte do chladu aspoň na 1 deň. Za tú dobu rezy nasajú z krému vlhkosť a budú jemné a veľmi chutné.

Stačí ich už len pokrájať na úhľadné rezy a servírovať. 

Dodatočné parametre

Kategória: Polotovary
Laktóza/mlieko: bez laktózy
Sója: bez sóje
Sezam: bez sezamu
Orechy: bez orechov
Arašidy: bez arašidov
Zloženie: PŠENIČNÁ múka, cukor, rastlinný tuk, VAJCIA, med, kypriaci prášok, škorica, vanilkový cukor
Skladovanie: Skladujte dobre uzatvorené vo vlhkejšom prostredí.
Krajina pôvodu: Slovensko VIERA-NIKA s.r.o

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: