Doplnkové suroviny
Najpredávanejšie
Extra tmavé holandské kakao je výrobok najvyššej kvality. Oceníte ho pri pečení, varení a pri príprave krémov a pudingov. Pri príprave stačí použiť 2/3 množstva ako sa píše v recepte a výsledok bude ešte stále omnoho lepší ako s iným kakaom.
Oproti obyčajnému kakau je kakao holandského typu tmavšie, má bohatšiu čokoládovú vônu a výraznejšiu chuť. Je vhodnejšie aj pre kakaové nápoje.
To, že sa želatina jemne mletá môže využiť pri príprave zákuskov, dezertov, toriet, ale aj v studenej kuchyni na prípravu rôznych aspikov, či huspeniny asi viete.
Ale viete aj to, že je veľmi prospešná pre zdravie človeka?
Zaujímavé a možno pre vás aj prekvapivé informácie nájdete v POPISE na stránke nižšie.
Tu je NÁVOD NA PRÍPRAVU želatiny, alebo aspiku:
- 30 g želatína
- 200 ml voda studená
- 600 - 800 ml voda, alebo iná tekutina podľa účelu použitia, napr. cukor, ovocná šťava, alebo vývar, ak chceme robiť aspik.
Ak chcete mať tuhšiu konzistenciu hotového výrobku, použite menej tekutiny (stačí 600 ml).
POSTUP:
30 g želatíny vsypte do 200 ml studenej vody. Zamiešajte a nechajte napučať 10 minút.
Medzitým dáme zovrieť tekutinu. Odstavte nabok a pridajte do nej napučanú zmes, dobre premiešajte, znovu dajte na šporák a za stáleho miešania ohrievajte až kým sa nespustí.
POZOR: želatina sa nesmie variť, treba ju nechať len zovrieť a odstaviť nabok!
Domáci karamelový krém na palacinky, lievance, wafle, k jogurtu alebo k ovsenej kaši, na ochucovanie šľahačiek a krémov ale aj na bežné varenie (napríklad pod kapustu).
Recept na 10-minútové karamelové trubičky nájdete dole v popise.
Doplnili sme aj použitie karamelindy v recepte na veterníky.
Špeciálny potravinársky gél priesvitnej farby.
Tento špeciálny potravinársky gél sa používa na potieranie a priliepanie jedlého obrázka alebo na preleštenie ovocia.
NÁVOD:
Gél vyberte z vrchného ochranného sáčku. Zo sáčku naplneného gélom odstrihnite dolný rožtek a vytlačte požadované množstvo.
Ak Vám nejaký gél ostane, rožtek ktorý ste odstrihli zviňte a zaistite napríklad kancelárskou spinkou.
Výhodné balenie vanilínového cukru oceníte pri každom pečení.
Vanilínový cukor sa pri pečení využíva veľmi často. No v bežných supermarketoch predávajú iba malé balenia. Pokiaľ ho používate často, takéto nakupovanie je pre Vás veľmi nevýhodné.
Práve preto sme sa rozhodli, že Vám ponúkneme veľké balenie, s ktorým ušetríte. A navyše ho nebudete musieť často kupovať a budete ho mať stále po ruke.
Pečte a zdobte LUXUSNE! Jedlé zlato je v súčasnosti považované za najluxusnejšiu ozdobu - a nielen na tortách a zákuskoch.
Jedlé zlato vo forme štvorca nájdete v súvisiacich produktoch.
Okrem dekorácie zákuskov a toriet sa jedlé zlato môže pridať do nápojov, alkoholu, kávy, čaju a kozmetiky.
Maxi balenie vanilínového cukru oceníte pri každom pečení.
Vanilínový cukor sa pri pečení využíva veľmi často. No v bežných supermarketoch predávajú iba malé balenia. Pokiaľ ho používate často, takéto nakupovanie je pre Vás veľmi nevýhodné.
Práve preto sme sa rozhodli, že Vám ponúkneme veľké balenie, s ktorým ušetríte. A navyše ho nebudete musieť často kupovať a budete ho mať stále po ruke.
Agar je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Agar sa pripravuje z červenej riasy gelidium. Agar vytvára hutnejšie želé než iná želatína a je stabilnejšia.
Je úplne rastlinného pôvodu a takmer bez kalórii.
Prirodzený agar je bohatý na jód a stopové prvky. V minulosti bol používaný ako mierny preháňajúci prostriedok, pričom môže byť zosilnený účinok pridaním zázvorovej šťavy.
Požitie nájdete v popise dolu
Sladká a jemná chuť strúhaného kokosu ochutí vaše koláče, zákusky aj torty.
Kokos má okrem svojej skvelej chuti aj pozitívne účinky na naše zdravie:
- podporuje imunitný systém
- má protizápalové (antiseptické) účinky
- odstraňuje vysoký cholesterol
- slúži ako prevencia kardiovaskulárnych ochorení
- podporuje chudnutie
- podporuj trávenie
- normalizuje hladinu cukru v krvi
- dopĺňa do tela prospešný rastlinný tuk
Extra tmavé holandské kakao je výrobok najvyššej kvality. Oceníte ho pri pečení, varení a pri príprave krémov a pudingov. Pri príprave stačí použiť 2/3 množstva ako sa píše v recepte a výsledok bude ešte stále omnoho lepší ako s iným kakaom.
Oproti obyčajnému kakau je kakao holandského typu tmavšie, má bohatšiu čokoládovú vônu a výraznejšiu chuť. Je vhodnejšie aj pre kakaové nápoje.
To, že sa želatina jemne mletá môže využiť pri príprave zákuskov, dezertov, toriet, ale aj v studenej kuchyni na prípravu rôznych aspikov, či huspeniny asi viete.
Ale viete aj to, že je veľmi prospešná pre zdravie človeka?
Zaujímavé a možno pre vás aj prekvapivé informácie nájdete v POPISE na stránke nižšie.
Tu je NÁVOD NA PRÍPRAVU želatiny, alebo aspiku:
- 30 g želatína
- 200 ml voda studená
- 600 - 800 ml voda, alebo iná tekutina podľa účelu použitia, napr. cukor, ovocná šťava, alebo vývar, ak chceme robiť aspik.
Ak chcete mať tuhšiu konzistenciu hotového výrobku, použite menej tekutiny (stačí 600 ml).
POSTUP:
30 g želatíny vsypte do 200 ml studenej vody. Zamiešajte a nechajte napučať 10 minút.
Medzitým dáme zovrieť tekutinu. Odstavte nabok a pridajte do nej napučanú zmes, dobre premiešajte, znovu dajte na šporák a za stáleho miešania ohrievajte až kým sa nespustí.
POZOR: želatina sa nesmie variť, treba ju nechať len zovrieť a odstaviť nabok!
Klasická sóda bikarbona vo výhodnom rodinnom balení na rôzne použitie v domácnosti.
Sódu bikarbónu viete využiť nielen v kuchyni. Môžete ju tiež použiť na upratovanie a čistenie v domácnosti, vypiť ju pri pálení záhy, spriechodniť pomocou nej kuchynské odtoky,...
Postará sa aj o belšie zuby a dokonale čisté vlasy. Bodol Vás hmyz? Naneste si na svrbiace miesto sódu bikarbónu a svrbenie prestane.
Škorica je prírodný prostriedok, ktorý má hypoglykemický účinok, t.j. reguluje hladinu cukru v krvi. Je tiež výborná pri usmerňovaní telesnej hmotnosti a pomáha pri Alzheimerovej chorobe. Vďaka antibiotickým a protiinfekčným účinkom je škorica s medom považovaná za najvhodnejšiu prírodnú prevenciu pred chrípkou, prechladnutím či angínou. Med je prirodzené antibiotikum a jeho sila sa škoricou ešte zosilní.
Ďalšie pozitívne účinky:
- zlepšuje trávenie
- zmierňuje nevoľnosť
- pôsobí proti nachladnutiu
- uľavuje od bolestí svalov a kĺbov
- znižuje prejavy reumatizmu
- je účinná v boji proti infekcii
- účinkuje proti celulitíde
- pomáha znižovať zlý cholesterol (ten priaznivý ponecháva)
- podporuje chuť do jedla
- zmierňuje menštruačné problémy
- pôsobí proti kašľu
Špeciálny potravinársky gél priesvitnej farby.
Tento špeciálny potravinársky gél sa používa na potieranie a priliepanie jedlého obrázka alebo na preleštenie ovocia.
NÁVOD:
Gél vyberte z vrchného ochranného sáčku. Zo sáčku naplneného gélom odstrihnite dolný rožtek a vytlačte požadované množstvo.
Ak Vám nejaký gél ostane, rožtek ktorý ste odstrihli zviňte a zaistite napríklad kancelárskou spinkou.
Jeden balíček nahrádza cca 20 čerstvých bielkov.
Vrámci pečenia sa používajú hlavne na penové pečivo, sultánky, meringues, dekorovanie toriet, na naplnenie trubičiek, atď.
Sušené bielky sú okrem varenia a pečenia vhodné aj ako výživový doplnok stravy (nielen pre športovcov).
Návod na prípravu:
- 50 g sušených bielkov
- 350 ml vody
Zmiešajte sušené bielka s vlažnou vodou. Hotovo!
ISOMALT špeciál na výrobu cukrárskych ozdôb
Dekoračný cukor na výrobu ozdôb s efektom lesklého skla. Môže sa prifarbovať.
Návod na prípravu:
Perličky rozpúšťame v hrnci dovtedy, kým nezmiznú všetky vzduchové bublinky (nie je potrebné pridávať vodu).
Nádobu s rozpusteným isomaltom chladíme ponorením do väčšej nádoby so studenou vodou. Po schladení nalejeme hmotu do foriem.
Môže sa opätovne zohrievať - výrobok môže byť vtedy krehkejší a preto potom pridajte pár kvapiek vody.
Sú určené na zahustenie polievok, no veľkú prácu urobia v ceste na domáci chlieb.
Dodávajú vláčnosť a mäkkosť striedky. Sčasti pomáhajú aj pomalšiemu tvrdnutiu chlebíka. Cestu dávajú jemne smotanovú chuť.
Vhodné pridať hrsť vločiek do vášho obľúbeného chlebíka a dodať mu tak viac mäkkosti.
Pre dlhšiu trvanlivosť je sušené mlieko vhodné na prípravu a konzumáciu všade tam, kde je nákup a uchovávanie čerstvého mlieka problematické - napríklad: turistika, odľahlé destinácie, vysoké teploty.
Navyše sa používa v špeciálnych receptoch (napríklad španielské guličky de leche, Rafaello,...)
NÁVOD NA PRÍPRAVU 1 LITRA TEKUTÉHO MLIEKA:
900 ml vody a 100 g sušeného mlieka dobre rozmiešajte (prípadne preceďte).
Sladká a jemná chuť strúhaného kokosu ochutí vaše koláče, zákusky aj torty.
Kokos má okrem svojej skvelej chuti aj pozitívne účinky na naše zdravie:
- podporuje imunitný systém
- má protizápalové (antiseptické) účinky
- odstraňuje vysoký cholesterol
- slúži ako prevencia kardiovaskulárnych ochorení
- podporuje chudnutie
- podporuj trávenie
- normalizuje hladinu cukru v krvi
- dopĺňa do tela prospešný rastlinný tuk
Prečo sú hrozienka zdravé?
- obsahujú vlákninu, vitamíny (B, C, E), minerálne látky (draslík, železo) a kyselinu listovú
- zabraňujú usadzovaniu tuku v tele a zlepšujú metabolizmus
- sú prirodzeným zdrojom antioxidantov, ktoré spomaľujú starnutie
- konzumáciou si môžete zlepšiť kvalitu spánku, prácu obličiek a pľúc
- je obľúbenou voľbou ľudí, ktorí športujú, kvôli doplneniu energie
- hrozienka obsahujú kyselinu oleanovú, ktorá chráni zuby pred vytvorením zubného kazu
Vo všeobecnosti sušené ovocie obsahuje viac cukru, preto ich treba konzumovať s mierou.
Tipy na použitie
Sušené plody možno konzumovať priamo, alebo ich pridať do vločkových a orieškových zmesí. Taktiež sa výborne hodia na prípravu koláčov, raw dezertov a ovsených kaší. Je to vhodná náhrada sladkostí. Môžete si ich pribaliť na cesty ako snack, desiatu, či olovrant.
Čo je Piping Gel?
Piping Gel je priehľadný lepkavý gél bez chute a bez vône.
Aké má využitie?
Najčastejšie sa používa pri práci s marcipánom a fondánom - gél funguje ako jedlé lepidlo. Vďaka nemu môžete na tortu prichytiť rôzne dekorácie, posypy či kvietky. Alebo si pomocou neho môžete pripevniť vyvaľkaný fondán na tortovú podložku a vyrobiť si tak dokonalý podnos pre svoju tortu.
Piping Gel ďalej môžete použiť na:
- potieranie jedlých obrázkov z oblátky (pri fondánovom podklade - dekore - sa potiera iba dolná strana a to vtedy, keď sa kladie na tortu potiahnutú fondánom)
- vytvorenie efektu vody na torte (ako na obrázkoch)
- potieranie čerstvého ovocia na torte či zákuskoch - namočte štetec do Piping Gelu a natrite ním ovocie - bude krajšie a dlhšie vydrží
Výhodné balenie vanilínového cukru oceníte pri každom pečení.
Vanilínový cukor sa pri pečení využíva veľmi často. No v bežných supermarketoch predávajú iba malé balenia. Pokiaľ ho používate často, takéto nakupovanie je pre Vás veľmi nevýhodné.
Práve preto sme sa rozhodli, že Vám ponúkneme veľké balenie, s ktorým ušetríte. A navyše ho nebudete musieť často kupovať a budete ho mať stále po ruke.
Sú určené na zahustenie polievok, no veľkú prácu urobia v ceste na domáci chlieb.
Dodávajú vláčnosť a mäkkosť striedky. Sčasti pomáhajú aj pomalšiemu tvrdnutiu chlebíka. Cestu dávajú jemne smotanovú chuť.
Vhodné pridať hrsť vločiek do vášho obľúbeného chlebíka a dodať mu tak viac mäkkosti.
Ako rýchlo spravíte základ na cheesecake a to hlavne bez zbytočného bordelu a špinavého mixéra po mletí keksíkov?
NÁŠ OSVEDČENÝ RECEPT (na formu Ø 28 cm):
Celé balenie sušienok zmiešajte s 3 - 4 polievkovými lyžicami roztopeného masla.
Na menšiu formu použite menšie množstvo (napr. 400g sušienok a 2,5 - 3 polievkové lyžice roztopeného masla)
Vzniknutú hmotu natlačte na dno a boky formy.
Dajte zapiecť do rúry na 6 až 8 minút pri teplote 200ºC.
Ďalej pokračujte podľa akéhokoľvek receptu na cheesecake.
Tento základ chutí skrátka úúúžasne.
Budeme radi ak nám napíšete dolu do DISKUSIE, ako sa vám s pomletými keksíkami pracovalo a ako nakoniec chutil váš cheesecake. DISKUSIU Nájdete dolu pod obrázkami (súvisiaci tovar).
Prípravok na zahusťovanie ovocných štiav a džemov pre hotové výrobky (zákusky), stabilizuje šťavnaté ovocie pri pečení. Vhodné do závinov, jemného pečiva, lístkového cesta.
NÁVOD:
- 100g prípravku
- 1000g ovocná šťava/voda
- 300 - 600g jemný cukor
- pridajte toľko ovocia, koľko chcete
Zmiešajte prípravok s cukrom. Túto zmes pridajte za stáleho miešania pomaly do šťavy/vody pokiaľ nezískate homogénnu zmes. Do tejto hmoty priamo pridajte ovocie.
Pre dlhšiu trvanlivosť je sušené mlieko vhodné na prípravu a konzumáciu všade tam, kde je nákup a uchovávanie čerstvého mlieka problematické - napríklad: turistika, odľahlé destinácie, vysoké teploty.
Navyše sa používa v špeciálnych receptoch (napríklad španieske guličky de leche, Rafaello,...)
NÁVOD NA PRÍPRAVU 1 LITRA TEKUTÉHO MLIEKA:
900 ml vody a 100 g sušeného mlieka dobre rozmiešajte (prípadne preceďte).