×

Informácie o jedlých obrázkoch

Pridal: Pridané: 10.06.2015 11:45:00 Počet zobrazení: 3151

10 Jún 2015

Prečítajte si, prosím, pozorne celý návod, ktorý sa nachádza pri každom jedlom obrázku. Tento popis nemá slúžiť len ako návod na položenie obrázka na tortu, ale aj ako návod na vybratie vhodného druhu podkladového materiálu pod obrázok.

Prečo si dať vytlačiť jedlý obrázok u nás?

 

Rady a návody pre jedlé obrázky

Tenký oblátkový papier

Hrubý oblátkový papier

+ Hrubý papier: výborný pomer kvality a ceny

+ Tenký papier: najlacnejší z ponuky

- Tenký papier: najnižšia kvalita obrázka

- doporučujeme použiť potravinársky gel - čo mierne navyšuje jeho cenu, ale pri rovnomernom rozotretí gélu sa bubliny na obrázku netvoria.

Dobrá rada: Na čokoládový povrch torty odporúčame pod fotografiu naniesť plochou špičkou krém (podľa rozmeru obrázka) a rozotrieť. Týmto zabránite premasteniu obrázka.

Návod na položenie obrázka: Jedlý obrázok aplikujte pomocou potravinárskeho gélu, ktorý v tenkej vrstve nanesiete za pomoci plochého štetca na opačnú – rubovú stranu obrázka.


Potom obrázok položte natretou stranou na tortu, vytlačte vzduch a naneste gél aj na vrchnú stranu obrázka.


Okraje obrázka prichytíte k torte za pomoci krému, šľahačky, alebo marcipánovým lemom.


Obrázok sa aplikuje najľahšie na torty ktoré sú potiahnuté poťahovou hmotou, alebo priamo na krémový povrch torty.


Na čokoládový povrch torty odporúčame pod fotografiu naniesť plochou špičkou krém (podľa rozmeru obrázka) a rozotrieť. Týmto zabránite premasteniu obrázka.

 

Dekor papier + obrázok najvyššej kvality, vhodný aj na plnofarebné predlohy so sýtymi farbami. Netreba už použiť gel. Najjednoduchšia manipulácia – stačí odlepiť od podkladovej fólie a položiť na výrobok,
- vyššia cena; vhodný len na určitý povrch.
Dobrá rada: Jedlý obrázok aplikujete len na torty, ktoré sú potiahnuté marcipánom alebo poťahovou hmotou, alebo na ktorých je čokoláda!!!

Návod na položenie obrázka: Vyberte obrázok z obalu aspoň 30 minút predtým ako ho chcete umiestniť na tortu aby trochu uschol a dal sa oddeliť od podkladovej priesvitnej fólie.


Ak sa obrázok ešte neoddeľuje na rohoch sám, opatrne ho oddeľte od fólie za pomoci tupej strany noža, prípadne pravítka. Pracujte opatrne, aby sa vám obrázok nepoškodil.


Samotná aplikácia je veľmi jednoduchá, stačí položiť obrázok na tortu, ktorú sme predtým potiahli marcipánom, alebo poťahovou hmotou. Nemusí sa ničím lepiť, stačí pripevniť okraje obrázka po obvode pomocou lemu – rámika vytvarovaného z marcipánu.

 

Čoko-papier (transfer fólia) + obrázok natlačený na čokoláde, nekonečná možnosť výroby vlastných čokoládových ozdôb rôznych veľkostí a tvarov (podľa natlačenej predlohy)
- vyššia cena navýšená ešte o kvalitnú čokoládu a dlhšia príprava
Dobrá rada: Ak je na obrázku natlačených viac rôznych vzorov alebo obrázkov, je potrebné fóliu rozstrihať podľa potreby a podľa veľkosti obrázkov ešte pred nanesením čokolády.

Návod na položenie obrázka:  Nad paru dajte spustiť kvalitnú bielu čokoládu.


Po roztopení ju odložte nabok a za občasného premiešania ju nechajte mierne vychladnúť.


Pripravte si pevnú podložku, na ňu položte papier na pečenie a naň položte vytlačený obrázok potlačenou stranou NAHOR. Potom čokoládu nalejte na vytlačený obrázok alebo vzor na fólii a rozotrite ju nožom, alebo kartou. Potom preneste obrázok aj s podložkou do chladničky alebo do chladu a nechajte stuhnúť.


Po stuhnutí čokoládu vyberte a otočte ju fóliou navrch. Pracujte opatrne, lebo čokoláda je krehká. Potom odstráňte fóliu a odrežte prebytočnú čokoládu. Krájajte nožom ktorý ste namočili do horúcej vody a utreli dosucha utierkou. Vlastne netreba to krájať - len priložiť nôž a ten čokoládu roztopí. A máme hotovo. Teraz už stačí hotovú čokoládu položiť na tortu a ak chceme dozdobiť.


Zloženie jedlých obrázkov

Zloženie Škrobový papier zemiakový škrob, voda, rastlinný olej
Dekor papier škrob, maltodextrín, glycerín, voda, cukor, stabilizátory E460, 414, emulgátory E435, 491, 471, farbivo E141, sacharín, triglyceridy, kyselina citrónová
Čoko-papier (fólia na potlač čokolády) voda, cukor, škrob, kakaové maslo, pektín, E330, 475, 200
Jedlé farby čierna voda, glycerín E 422, farbivo E 151, konzervačné látky: E 202, 270
modrá voda, glycerín E 422, farbivo E 133, konzervačné látky: E 202, 270
červená voda, glycerín E 422, farbivo E 122, konzervačné látky: E 202, 270
žltá voda, glycerín E 422, farbivo E 102, konzervačné látky: E 202, 270
Alergény neobsahuje
Balenie a veľkosť Podľa objednávky
A7 (minimálna objednávka sú 4 ks)
A6 (minimálna objednávka sú 2 ks)
A5
A4
A3 (vytlačená na 2 x A4)
A2 (vytlačená na 4 x A4)
Skladovacie podmienky Chráňte pred slnečným žiarením. Skladujte v suchu pri teplote 16 až 20°C.
Minimálna doba trvanlivosti 180 dní
Zmyslové požiadavky farba: biela
chuť: sladká
Obalový materiál Produkt je v zhode s požiadavkami Nariadenia Európskeho Parlamentu a Rady (ES) č. 1935/2004 o materiáloch a predmetoch určených na styk s potravinami.
Všeobecné informácie Produkt je v zhode s požiadavkami Nariadenia Európskeho Parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008 o prídavných látkach v potravinách a požiadavkami Nariadenia Komisie (EÚ) č. 1129/2011, ktorým sa mení a dopĺňa príloha II k Nariadeniu (ES) č. 1333/2008 vytvorením zoznamu Únie obsahujúceho prídavné látky v potravinách.
Upozornenie Prítomnosť konzervačných látok je možná len prenosom z použitých surovín. Farbivá môžu mať nepriaznivé účinky na činnosť a pozornosť detí.

Kontakt:

0917 860 860

0915 978 050

.

no alt

Aký podklad vybrať
 na jedlý obrázok?

INFO NÁJDETE TU

NÁHRADNÉ PLNENIE

Chcete ušetriť?

TU nájdete
viac informácií
o možnosti
náhradného plnenia.

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info