Bezlepková zmes na TMAVÝ RUSTIKÁLNY CHLIEB so semienkami 500g HoHo

Kód: 1154
Značka: HoHo
€2,85 €2,38 bez DPH €5,70 / 1 kg
Skladom

Už máte dosť svetlého bezlepkového chleba a pečiva? UPEČTE SI DOMA TMAVÝ RUSTIKÁLNY CHLIEB obohatený o slnečnicové semená, semená ľanu hnedého a tekvicové jadierka.

Tí z vás, ktorí začali s diétou v neskoršom veku, si ešte určite pamätajú chuť dobrého čierneho chleba. A tí, ktorí ešte nikdy tmavý chlieb nejedli a ani nevedia ako chutí, vyskúšajte úplne inú chuť chleba na akú ste zvyknutí. Určite neoľutujete. Výživný čierny chlieb so semienkami Vám pomôže pri rýchlej príprave chutných raňajok, či desiaty pre školákov, ale aj dospelákov, pretože netvrdne a dlho si udrží vláčnosť.

RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Detailné informácie

Podrobný popis

BEZLEPKOVÝ RUSTIKÁLNY CHLIEB

Bezlepkový chlieb tmavý rustikálny

  • 500g bezlepkovej zmesi na TMAVÝ RUSTIKÁLNY CHLIEB so semienkami
  • 25g droždia
  • 330ml vody
  • 1/2 ČL kryštálového cukru

Múku nasypte do kuchynského robotu. Cukor rozmiešajte vo vlažej vode, pridajte rozmrvené droždie, dobre rozmiešajte a nechajte 10 minút postáť. Potom tento kvások pridajte k múke.

JE POTREBNÉ MIESENIE V KUCHYNSKOM ROBOTE! Ručným miesením sa do cesta nezapracuje dostatočné množstvo vzduchových bubliniek.

Mieste nadstavcom na miesenie 4-6 minút na stredných otáčkach. Po zamiesení ihneď preložte do vymastenej formy s nepriľnavým povrchom (ak nemáte takú formu, vyložte svoju formu papierom na pečenie, ktorú treba ešte dobre vymastiť olejom).

Chlebík nechajte kysnúť asi 30 minút pri teplote 27-28°C. V prípade, že je v miestnosti chladnejšie, zapnite nachvíľu rúru, nechajte ju trošku zohriať, potom ju vypnite a vložte do nej kysnúť chlieb. V zime môžeme nechať cesto vo forme kysnúť na radiátore.

Počas kysnutia povrch cesta 2x postriekajte vodou z rozprašovača = pomáha to kysnutiu, aby bolo cesto nadýchané.

Rúru vopred predhrejte na 220°C. Vložte chlieb do vyhriatej rúry a pred zatvorením dvierok RÝCHLO nastriekajte na dno rúry minimálne 5 strekov vody z rozprašovača - tento chlebík sa musí piecť v pare. Teplotu po vložení chleba stiahnite na 180°C a pri tejto teplote pečte chlebík 35-40 minút.

Vyberte chlieb z rúry, vyklopte ho na mriežku a zo všetkých strán ho dobre postriekajte vodou z rozprašovača. Nechajte ho chladnúť otočený na bočnej strane.

Dodatočné parametre

Kategória: Múky, zmesi
Lepok/glutén: bez lepku
Laktóza/mlieko: bez laktózy
Vajcia: bez vajec
Sója: bez sóje
Sezam: bez sezamu
Orechy: bez orechov
Arašidy: bez arašidov
Zloženie: bezlepkový pšeničný škrob, slnečnicové semená, semená ľanu hnedého, sušený ryžový kvas, múka z ľanu hnedého, tekvicové semená lúpané, cukor, jódovaná soľ, karamel, guarová guma

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: