Bezlepková zmes na chlieb Mix per Pane NUTRI FREE 1kg

Kód: 1803
Značka: NUTRI FREE
€5,38 €4,48 bez DPH €5,38 / 1 kg
Skladom

VHODNÁ AJ NA SLADKÉ KYSNUTÉ PEČIVO!

Všestranná múka nielen na chlieb, ale napríklad aj na langoše, knedľu, tyčinky či pizzu.

Nezabudnite pred použitím poriadne potriasť balením tak, aby sa jednotlivé komponenty výrobku medzi sebou dobre premiešali.

RECEPTY sú nižšie na stránke v podrobnom popise.

 

Detailné informácie

Podrobný popis

ZÁKLADNÝ CHLIEB

  • 500g Mix
  • 380-400g vody
  • 15g čerstvého droždia
  • 5g jemnej soli
  • 20g extra panenský olivový olej

Rozpustite droždie vo vlažnej vode.Nasypte múku do misky a pomaly vmiešajte rozpustené droždie.Pridajte olej a soľ a dôkladne premiešajte, pokiaľ nezískate homogénne cesto.

Vytvarujte do tvaru gule a nechajte vykysnúť po dobu 1,5 hodiny pri izbovej teplote.

Vezmite cesto, na ruku si dajte trošku múky a vytvarujte cesto do tvaru bochníka.Umiestnite chlieb na papier na pečenie a položte na plech, nechajte kysnúť dalších 20 minút.

Pečieme v predhriatej rúre pri 180-200 °C po dobu 30-40 minút.Po vybratí z rúry nechajte chlieb pred podáváním vychladnúť. 

 

Langoše od pani A. Bottovej 

langoše nutri free

Ingrediencie na 4 langoše:

  • 250g múky Nutrifree mix per pane
  • 5g sušeného droždia
  • 7g cukru
  • 3PL oleja

Zmiešame v kuchynskom robote a pomaly pridávame 250ml vlažnej vody.
Miesime aspoň 5 minút.Cesto bude dost riedke,ale nepridávajte múku!


S naolejovanými rukami rozdelíme cesto na 4 kusy. Papier na pečenie natrieme olejom (4 papiere) a na každý roztlačíme cesto na krajoch, nech je trocha hrubšie.
Rúru zapneme na 40 stupňov. Do rúry dáme v miske vodu a necháme kysnúť 40 minút.


Po vykysnuti zohrejeme olej a s naolejovanými rukami vložíme langoše do horúceho oleja (treba dať veľa oleja, aby langoše plávali).

 

DOMÁCA KNEDĽA

 

TEKVICOVÉ CHLEBOVÉ TYČINKY

Tekvicové chlebové tyčinky

Ingrediencie na 7- 8 tyčiniek:

  • 200g Mix per Pane NUTRI FREE
  • 70g tekvicové pyré
  • soľ
  • 150g vody
  • 15g droždie (1 menšia ČL sušené)
  • 1 ČL kryštálový cukor
  • 5g olej alebo masť
  • tekvicové semienka
  • hrozienka

Vo vlažnej vode rozmiešajte cukor a droždie. Nechajte postáť 5 - 10 minút, kým sa droždie naštartuje.

Pridajte múku, tekvicové pyré a soľ. Začnite miesiť cesto. Pred koncom pridajte olej a vypracujte vláčne cesto bez hrudiek. Podľa chuti pridajte do cesta tekvicové semienka alebo hrozienka - môžete aj oboje :) Potom ich ešte krátko zapracujte do cesta. 

Cesto v miske zakryte fóliou alebo uterákom a dajte na teplé miesto kysnúť 30 minút. 

Cesto vyklopte na jemne pomúčenú dosku a rozdeľte ho na 7-8 bochníčkov. Z každého vytvarujte 40 cm dlhý šúľok, ktorý potom preložte na polovicu a zapleťte (ako keby ste robili vrkoč). Takto pripravené tyčinky prekladajte na plech vyložený papierom na pečenie (príp. silikónovou/teflónovou podložkou). Potom plech zakryte uterákom  a nechajte kysnúť 40 - 55 minút. 

Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút, prípadne podľa toho, ako Vám pečie rúra.

TIP: ihneď po vybraní z rúry tyčinky postriekajte vodou z rozprašovača a prikryte ich. Takto získate mäkkučkú kôrku. 

 

PEČENÉ ŠIŠKY (ľahšia verzia pre tých, ktorý nechcú vyprážané)

Šišky

Ingrediencie na 12 šišiek: 

  • 250g Mix per Pane NUTRI FREE
  • 120g voda
  • 50g maslo
  • 3 vajcia + 1 žĺtok
  • 50g cukor
  • 5g sušeného droždia (cca 20g čerstvého)
  • 1/2 ČL prášok do pečiva
  • 5g xantánová guma
  • citrónová kôra
  • vanilková esencia

Do vody v hrnci dáme štipku soli a na kocky pokrájané maslo. Len čo zmes vody a masla zovrie, hrniec odstavíme a za stáleho miešania nasypeme 100g múky mix per pane. Miešame tak dlho, kým sa všetko dokonale nespojí do hustej kaše.

Hrniec potom opäť postavíme na oheň a obsah miešame tak dlho, až sa cesto bude oddeľovať od stien hrnca. 

Hrniec odstavte zo sporáku a pomaly po jednom pridávajte vajíčka (za každým dobre rozmiešajte). Nakoniec pridajte aj žĺtok. Primiešajte aj cukor. 

Ostávajúcich 150g múky zmiešajte s droždím, práškom do pečiva a xantánovou gumou. Potom to pomaly zapracujte do cesta. Pridajte citrónovú kôru a vanilkovú esenciu a cesto finálne premiešajte. Nechajte zakryté kysnúť 1 hodinu, alebo pokým cesto zdvojnásobí objem. 

Vykysnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 2 cm. Okrúhlou vykrajovačkou vykrajujte kolieska s priemerom 6 cm. S malou vykrajovačkou  (1 cm) vykrojte z každého kolieksa dierku. 

Šišky opatrne preneste na poolejovaný pekáč, zakryte a nechajte kysnúť ešte 50 minút. 

Medzitým si predhrejte rúru na 170°C. Pečte asi 20-25 minút. Podávajte s práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou.

 

 

Z tejto múky spravíte aj chutnú pizzu :) Ako na to Vám ukáže šéfkuchár Marco Scaglione vo videu:

 

Dodatočné parametre

Kategória: Múky, zmesi
Lepok/glutén: bez lepku
Laktóza/mlieko: bez laktózy
Vajcia: bez vajec
Sója: bez sóje
Sezam: bez sezamu
Orechy: bez orechov
Arašidy: bez arašidov
? Zloženie: kukuričný škrob, ryžová múka,tapiokový škrob,cukor, rastlinná vláknina, soľ, guarová múka,E464,arómy

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: