Múky, zmesi
Najpredávanejšie

Maizena - čistu kukuričný škrob BEZ LEPKU, je bežné zahusťovadlo, ktoré sa pridáva do polievok, omáčok a zápražiek. Pripravíte z neho aj jemné múčniky, dezerty, pudingy.
Je skvelý pre celiatikov, keďže neobsahuje lepok.
Okrem kuchynského využitia sa tiež používa na:
- vysýpanie ošatiek (celulózových)
- čistenie okien
- leštenie striebra
- prírodný suchý šampón na vlasy
- výroba farieb na tvár
- upokojenie pokožky po uštipnutí hmyzom alebo po spálení od slnka
Práve preto sa oplatí kúpiť väčšie balenie. Na malých baleniach, ktoré sú bežne v obchodoch, by ste totiž niekoľkokrát prerobili!

Veľké výhodné balenie!
Konečne sme pre Vás vytvorili takú zmes, z ktorej upečiete bezlepkový chlieb na nerozoznanie od normálneho (a dokonca oveľa lepší). Podľa nášho podrobného receptu teraz upečiete domáci bezlepkový zemiakový chlieb, aký na slovenskom trhu nikde inde nenájdete.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Konečne sme pre Vás vytvorili takú zmes, z ktorej upečiete bezlepkový chlieb na nerozoznanie od normálneho (a dokonca oveľa lepší). Podľa nášho podrobného receptu teraz upečiete domáci bezlepkový zemiakový chlieb, aký na slovenskom trhu nikde inde nenájdete.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.
Bezlepková zmes je vhodná aj na PAGÁČE a iné SLANÉ PEČIVO.

Už máte dosť svetlého bezlepkového chleba a pečiva? UPEČTE SI DOMA TMAVÝ RUSTIKÁLNY CHLIEB obohatený o slnečnicové semená, semená ľanu hnedého a tekvicové jadierka.
Tí z vás, ktorí začali s diétou v neskoršom veku, si ešte určite pamätajú chuť dobrého čierneho chleba. A tí, ktorí ešte nikdy tmavý chlieb nejedli a ani nevedia ako chutí, vyskúšajte úplne inú chuť chleba na akú ste zvyknutí. Určite neoľutujete. Výživný čierny chlieb so semienkami Vám pomôže pri rýchlej príprave chutných raňajok, či desiaty pre školákov, ale aj dospelákov, pretože netvrdne a dlho si udrží vláčnosť.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Ako upiecť jemnú a vláčnu bezlepkovú piškótu? S týmto problémom Vám pomôže naša bezlepková zmes na svetlé piškótové cesto. Ani sa nenazdáte a už ju budete mať spravenú!
Bezlepkové piškótové cesto môžete naplniť tak ako klasické: šľahačkou, krémom, plnkou, džemom,...
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Bezlepková zmes z ktorej napečiete muffin, cupcake, svetlé tortové korpusy, ale aj bábovku.
Výhody:
- univerzálne použitie
- optimálna konzistencia cesta
- prirodzená a príjemná farba cesta (korpusu, muffín,...)
- veľmi dobrá chuť
- dlhotrvajúca čerstvosť
- jednoduchá a spoľahlivá výroba
Možnosti:
Do cesta sa dajú pridať rôzne ingrediencie, napr. ovocie, hrozienka, kúsky čokolády, mandle, orechy, pistácie, ... Môžu sa zamiešať do cesta alebo ich poukladajte na povrch.
RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Vínny kameň - Cream of tatrar sa využíva rovnako ako kypriaci prášok. Neobsahuje fosfáty a ťažké kovy - čo ho robí zdravšou variantou. Je vhodný aj pri bezlepkovej diéte.
Vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe vína.