Pravá ťahaná štrúdľa JABLKOVÁ SO ŠKORICOU (celá noha/pás) 900g

Kód: 67.4/KRA 67.4/NEK Zvoľte variant
€13,80 €12,50 od €12,50 €1,53/100g €1,39/100g
Na objednávku Na objednávku Zvoľte variant
Druh
Zvolená varianta nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Pravá štrúdľa so slovenskými jablkami a škoricou je doplnená strúhanými jablkami, ktoré robia štrúdľu úžasne šťavnatou.

Celá štrúdľa má hmotnosť 900g. Nakrájate z nej 12 až 15 kúskov.

 

Viete aká je "pravá" štrúdľa?

Odpoveďou je ťahaná štrúdľa. Možno ste aj Vy videli svoju starú mamu robiť tenulinké cesto, ktoré natiahla na hrúbku papiera a potom ho naplnila. Toto je totiž tradičný spôsob prípravy štrúdle.

Nedajte sa oklamať ani pomýliť, ak Vám niekto povie, že poctivá, pravá alebo tradičná štrúdľa je z lístkového cesta (vaľkaná). Je to len zjednodušenie receptu pre tých, ktorý štrúdle ťahať nevedia (alebo nechcú, aby mohli mať na štrúdli väčší zisk). Vy už ale teraz viete, že poctivá a tradičná je jedine ŤAHANÁ štrúdľa!

Ako rozoznáte pravú ťahanú štrúdľu od tej z lístkového cesta?

Ťahaná štrúdľa je robená z tenulinkého cesta. Keď sa teda pozriete na rez štrúdli, uvidíte len kúsok cesta (ak vôbec) a veľa veľa plnky. 

Na priereze štrúdli z lístkového cesta vidíte hrubšie cesto (podobne ako pri závine) a menej plnky. 

Prečo je ťahaná štrúdľa drahšia ako lístková?

Štrúdľa z lístkového cesta obsahuje omnoho viac cesta a menej plnky ako ťahaná štrúdľa. Cesto je lacné a plnka či už maková alebo orechová je podstatne drahšia.

Naše ťahané štrúdle obsahujú veľa plnky a minimum cesta. Sú síce drahšie, ale ich skvelá chuť a kvalita je oproti lístkovej štrúdli NEPOROVNATEĽNÁ. 

Podrobný popis

Popis produktu nie je dostupný

Dodatočné parametre

Kategória: Cukrárenské výrobky
Laktóza/mlieko: bez laktózy
Vajcia: bez vajec
Sója: bez sóje
Sezam: bez sezamu
Orechy: bez orechov
Arašidy: bez arašidov
Zloženie: PŠENIČNÁ múka, jablká, cukor, strúhanka (obsahuje PŠENICU), škorica, voda, olej, ocot, soľ

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: