PRI NÁKUPE NAD 35 EUR VÁM TOVAR DORUČÍME ZADARMO!

×

Ručne zbierané ČAJE

9 položiek

Čaje Basilur sú 100% čisté cejlónske čaje, balené a expedované krátko po zbere. Práve čerstvosť hrá významnú úlohu v kvalite čaju. Obaly sú taktiež vyrobené z najlepších materiálov, aby sa dosiahla nielen vysokú úroveň pohodlia pre zákazníkov, ale aj garancia zachovania chuťových vlastností čaju.

 

.

Cejlónsky čaj je obzvlášť cennou formou čaju zo Srí Lanky. Má zlatistú farbu a bohatú, intenzívnu chuť. Srí Lanka patrí k najväčším producentom čaju na svete. Pestovanie čaju sa tu datuje od roku 1867, kedy čajové plantáže nahradili zničenú úrodu kávy.

Čaje Basilur sa pestujú vo vyššie položených oblastiach s optimálnym klímou, predovšetkým v oblastiach Dimbulla, Uva a Nuwara Eliya. Čaj z každej oblasti chutí trochu inak, má menšie či väčšie odlišnosti v chuti i intenzite. Najlepšia doba pre zber je vo februári, marci, auguste a septembri.

  

Máme pre vás niekoľko tipov, ako čaj Basilur pripravovať:

1. kvalita vody
Odporúčame pripravovať čaj z nechlórovanej vody, lebo chlórovaná voda ničí chuť čaju.

2. teplota vody
Teplota vody je pre správne lúhovanie a samotnú chuť a farbu čaju kľúčová a pre jednotlivé druhy čajov rozdielna.

Čierne čaje by sa mali zalievať horúcou vodou pri 100 ° C, zelené 80 ° C, biele čaje 70 ° C a Oolong 90 ° C.

3. doba lúhovania
Doba lúhovania zeleného i čierneho čaju je podobná a pohybuje sa v rozmedzí 2-5 minút. Záleží na druhu čaju a chuti zákazníka. Platí pravidlo, že čím dlhšie necháme čaj vylúhovať, tým bude silnejší.



Zobraziť:

Kontakt:

0917 860 860

0915 978 050

.

Aký podklad vybrať
 na jedlý obrázok?

INFO NÁJDETE TU

NÁHRADNÉ PLNENIE

Chcete ušetriť?

TU nájdete
viac informácií
o možnosti
náhradného plnenia.

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info