Upozornenie

Od 1. 7. 2019 do 14. 7. 2019 budeme mať DOVOLENKU.
Vaše objednávky môžete zadávať aj počas dovolenky pokiaľ Vám objednávku stačí doručiť po 15.7.2019.
Objednávky urobené počas dovolenky budeme vybavovať
od pondelka 15. 7. 2019 s najbližším dátumom dodania v utorok 16. 7. 2019.

×

Ručne zbierané ČAJE

8 položiek

Čaje Basilur sú 100% čisté cejlónske čaje, balené a expedované krátko po zbere. Práve čerstvosť hrá významnú úlohu v kvalite čaju. Obaly sú taktiež vyrobené z najlepších materiálov, aby sa dosiahla nielen vysokú úroveň pohodlia pre zákazníkov, ale aj garancia zachovania chuťových vlastností čaju.

 

.

Cejlónsky čaj je obzvlášť cennou formou čaju zo Srí Lanky. Má zlatistú farbu a bohatú, intenzívnu chuť. Srí Lanka patrí k najväčším producentom čaju na svete. Pestovanie čaju sa tu datuje od roku 1867, kedy čajové plantáže nahradili zničenú úrodu kávy.

Čaje Basilur sa pestujú vo vyššie položených oblastiach s optimálnym klímou, predovšetkým v oblastiach Dimbulla, Uva a Nuwara Eliya. Čaj z každej oblasti chutí trochu inak, má menšie či väčšie odlišnosti v chuti i intenzite. Najlepšia doba pre zber je vo februári, marci, auguste a septembri.

  

Máme pre vás niekoľko tipov, ako čaj Basilur pripravovať:

1. kvalita vody
Odporúčame pripravovať čaj z nechlórovanej vody, lebo chlórovaná voda ničí chuť čaju.

2. teplota vody
Teplota vody je pre správne lúhovanie a samotnú chuť a farbu čaju kľúčová a pre jednotlivé druhy čajov rozdielna.

Čierne čaje by sa mali zalievať horúcou vodou pri 100 ° C, zelené 80 ° C, biele čaje 70 ° C a Oolong 90 ° C.

3. doba lúhovania
Doba lúhovania zeleného i čierneho čaju je podobná a pohybuje sa v rozmedzí 2-5 minút. Záleží na druhu čaju a chuti zákazníka. Platí pravidlo, že čím dlhšie necháme čaj vylúhovať, tým bude silnejší.



Zobraziť:

Kontakt:

0917 860 860

0915 978 050

.

no alt

Aký podklad vybrať
 na jedlý obrázok?

INFO NÁJDETE TU

NÁHRADNÉ PLNENIE

Chcete ušetriť?

TU nájdete
viac informácií
o možnosti
náhradného plnenia.

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info