Bezlepková zmes na TMAVÝ RUSTIKÁLNY CHLIEB so semienkami 500 g
Kód: 1154Súvisiaci tovar
Podrobný popis
BEZLEPKOVÝ RUSTIKÁLNY CHLIEB
- 500g bezlepkovej zmesi na TMAVÝ RUSTIKÁLNY CHLIEB so semienkami
- 25g droždia
- 330ml vody
- 1/2 ČL kryštálového cukru
Múku nasypte do kuchynského robotu. Cukor rozmiešajte vo vlažej vode, pridajte rozmrvené droždie, dobre rozmiešajte a nechajte 10 minút postáť. Potom tento kvások pridajte k múke.
JE POTREBNÉ MIESENIE V KUCHYNSKOM ROBOTE! Ručným miesením sa do cesta nezapracuje dostatočné množstvo vzduchových bubliniek.
Mieste nadstavcom na miesenie 4-6 minút na stredných otáčkach. Po zamiesení ihneď preložte do vymastenej formy s nepriľnavým povrchom (ak nemáte takú formu, vyložte svoju formu papierom na pečenie, ktorú treba ešte dobre vymastiť olejom).
Chlebík nechajte kysnúť asi 30 minút pri teplote 27-28°C. V prípade, že je v miestnosti chladnejšie, zapnite nachvíľu rúru, nechajte ju trošku zohriať, potom ju vypnite a vložte do nej kysnúť chlieb. V zime môžeme nechať cesto vo forme kysnúť na radiátore.
Počas kysnutia povrch cesta 2x postriekajte vodou z rozprašovača = pomáha to kysnutiu, aby bolo cesto nadýchané.
Rúru vopred predhrejte na 220°C. Vložte chlieb do vyhriatej rúry a pred zatvorením dvierok RÝCHLO nastriekajte na dno rúry minimálne 5 strekov vody z rozprašovača - tento chlebík sa musí piecť v pare. Teplotu po vložení chleba stiahnite na 180°C a pri tejto teplote pečte chlebík 35-40 minút.
Vyberte chlieb z rúry, vyklopte ho na mriežku a zo všetkých strán ho dobre postriekajte vodou z rozprašovača. Nechajte ho chladnúť otočený na bočnej strane.
Dodatočné parametre
Kategória: | Bezlepkové múky a zmesi |
---|---|
Lepok/glutén: | bez lepku |
Laktóza/mlieko: | bez laktózy |
Vajcia: | bez vajec |
Sója: | bez sóje |
Sezam: | bez sezamu |
Orechy: | bez orechov |
Arašidy: | bez arašidov |
Zloženie: | bezlepkový pšeničný škrob, slnečnicové semená, semená ľanu hnedého, sušený ryžový kvas, múka z ľanu hnedého, tekvicové semená lúpané, cukor, jódovaná soľ, karamel, guarová guma |
Skladovanie: | Skladujte pri teplote do 25°C, vždy dobre uzatvorené. |
Krajina pôvodu: | Dánsko |
Výživové údaje na 100 g: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.