Bazalka sušená mrazom - veľké balenie 30g
Kód: 2477Súvisiaci tovar

Používa sa na cestoviny, pizzu alebo šaláty. Používa sa prevažne za studena alebo sa pridáva až na konci tepelnej prípravy. Pôsobením tepla stráca svoju bohatú arómu.
Spracovanie:
Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom, je najšetrnejší proces konzervácie, pri ktorom sa sušené bylinky ihneď po zbere hlboko zmrazia a potom sa uzavrú do vákuovej komory. Vo vákuu sa kryštáliky ľadu vyparia a surovina stratí 95% svojej hmotnosti. Týmto spôsobom sa bazalka zbaví iba vody a všetky vonné látky zostanú zachované. To nemožno docieliť sebešetrnějším sušením teplým vzduchom.

Používa sa na cestoviny, pizzu alebo šaláty. Používa sa prevažne za studena alebo sa pridáva až na konci tepelnej prípravy. Pôsobením tepla stráca svoju bohatú arómu.
Spracovanie:
Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom, je najšetrnejší proces konzervácie, pri ktorom sa sušené bylinky ihneď po zbere hlboko zmrazia a potom sa uzavrú do vákuovej komory. Vo vákuu sa kryštáliky ľadu vyparia a surovina stratí 95% svojej hmotnosti. Týmto spôsobom sa bazalka zbaví iba vody a všetky vonné látky zostanú zachované. To nemožno docieliť sebešetrnějším sušením teplým vzduchom.

Spracovanie:
Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom, je najšetrnejší proces konzervácie, pri ktorom sa sušené bylinky ihneď po zbere hlboko zmrazia a potom sa uzavrú do vákuovej komory. Vo vákuu sa kryštáliky ľadu vyparia a surovina stratí 95% svojej hmotnosti. Týmto spôsobom sa bazalka zbaví iba vody a všetky vonné látky zostanú zachované. To nemožno docieliť sebešetrnějším sušením teplým vzduchom.
Použitie oregana v kuchyni:
Oregano je neodmysliteľne späté s talianskou kuchyňou. Pridáva sa do omáčok z paradajok aj na pečené mäsá alebo do mäsových náplní do cestovín ako sú ravioly a lasagne. Spolu s bazalkou tvoria dokonalý "tím" na pizzi.
V gréckej kuchyni sa s obľubou pridáva do zeleninových šalátov, pri nakladaní olív alebo na syr feta, ktorý sa nakladá do olivového oleja s cesnakom a s bylinkami.
Známe je tiež použitie oregana v mexickej kuchyni, kam sa dostalo zo Španielska. Používa sa do chilli con carne, čo je pálivá zmes mäsa často s fazuľou a kukuricou. Oregano sa tu často používa v kombinácii rôznymi druhmi chilli, rascou a sušeným cesnakom či cibuľou.
Liečivé účinky oregana:
Má protizápalové účinky a preto sa používa pri zápaloch a bolestiach v krku. Pomáha aj pri črevných ťažkostiach a podporuje trávenie. Dezinfekčný účinok oregana sa využíva aj pri liečbe ekzémov, vyrážok, podráždenia a plesňových ochorení.
Čaje z oregana pomáhajú pri psychickom vyčerpaní organizmu a na upokojenie mysle. Pre tieto svoje účinky získalo oregano aj svoj krásny slovenský názov pamajorán.

Spracovanie:
Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom, je najšetrnejší proces konzervácie, pri ktorom sa sušené bylinky ihneď po zbere hlboko zmrazia a potom sa uzavrú do vákuovej komory. Vo vákuu sa kryštáliky ľadu vyparia a surovina stratí 95% svojej hmotnosti. Týmto spôsobom sa bazalka zbaví iba vody a všetky vonné látky zostanú zachované. To nemožno docieliť sebešetrnějším sušením teplým vzduchom.
Použitie oregana v kuchyni:
Oregano je neodmysliteľne späté s talianskou kuchyňou. Pridáva sa do omáčok z paradajok aj na pečené mäsá alebo do mäsových náplní do cestovín ako sú ravioly a lasagne. Spolu s bazalkou tvoria dokonalý "tím" na pizzi.
V gréckej kuchyni sa s obľubou pridáva do zeleninových šalátov, pri nakladaní olív alebo na syr feta, ktorý sa nakladá do olivového oleja s cesnakom a s bylinkami.
Známe je tiež použitie oregana v mexickej kuchyni, kam sa dostalo zo Španielska. Používa sa do chilli con carne, čo je pálivá zmes mäsa často s fazuľou a kukuricou. Oregano sa tu často používa v kombinácii rôznymi druhmi chilli, rascou a sušeným cesnakom či cibuľou.
Liečivé účinky oregana:
Má protizápalové účinky a preto sa používa pri zápaloch a bolestiach v krku. Pomáha aj pri črevných ťažkostiach a podporuje trávenie. Dezinfekčný účinok oregana sa využíva aj pri liečbe ekzémov, vyrážok, podráždenia a plesňových ochorení.
Čaje z oregana pomáhajú pri psychickom vyčerpaní organizmu a na upokojenie mysle. Pre tieto svoje účinky získalo oregano aj svoj krásny slovenský názov pamajorán.

Spracovanie:
Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom, je najšetrnejší proces konzervácie, pri ktorom sa sušené bylinky ihneď po zbere hlboko zmrazia a potom sa uzavrú do vákuovej komory. Vo vákuu sa kryštáliky ľadu vyparia a surovina stratí 95% svojej hmotnosti. Týmto spôsobom sa bazalka zbaví iba vody a všetky vonné látky zostanú zachované. To nemožno docieliť sebešetrnějším sušením teplým vzduchom.
Použitie oregana v kuchyni:
Oregano je neodmysliteľne späté s talianskou kuchyňou. Pridáva sa do omáčok z paradajok aj na pečené mäsá alebo do mäsových náplní do cestovín ako sú ravioly a lasagne. Spolu s bazalkou tvoria dokonalý "tím" na pizzi.
V gréckej kuchyni sa s obľubou pridáva do zeleninových šalátov, pri nakladaní olív alebo na syr feta, ktorý sa nakladá do olivového oleja s cesnakom a s bylinkami.
Známe je tiež použitie oregana v mexickej kuchyni, kam sa dostalo zo Španielska. Používa sa do chilli con carne, čo je pálivá zmes mäsa často s fazuľou a kukuricou. Oregano sa tu často používa v kombinácii rôznymi druhmi chilli, rascou a sušeným cesnakom či cibuľou.
Liečivé účinky oregana:
Má protizápalové účinky a preto sa používa pri zápaloch a bolestiach v krku. Pomáha aj pri črevných ťažkostiach a podporuje trávenie. Dezinfekčný účinok oregana sa využíva aj pri liečbe ekzémov, vyrážok, podráždenia a plesňových ochorení.
Čaje z oregana pomáhajú pri psychickom vyčerpaní organizmu a na upokojenie mysle. Pre tieto svoje účinky získalo oregano aj svoj krásny slovenský názov pamajorán.
Podrobný popis
Popis produktu nie je dostupný
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.